Топ - 10 порад, як продовжити життя манікюру

Топ - 10 порад, як продовжити життя манікюру
Кожна жінка мріє про бездоганний манікюр, який не тільки має гарний вигляд, а й довго зберігає свій первозданний вигляд. У повсякденному житті, однак, збереження манікюру може виявитися викликом. У цій статті ми представимо вам десять порад, які допоможуть вашому манікюру протриматися набагато довше.


ПОРАДА НОМЕР 1: ВИБІР БЕЗПЕЧНОГО ЛАКУ ДЛЯ НІГТІВ

Використання невідповідного лаку для нігтів може мати негативні наслідки, включно з пересушуванням нігтьової пластини. Це може призвести до неприємних проблем, як-от ламкі та шаруваті нігті, подразнення шкіри і навіть алергічні реакції. Щоб уникнути подібних проблем, варто приділити увагу лакам, які мають безпечну формулу і мають на етикетці позначку "5-free". Ці продукти не містять таких потенційно шкідливих компонентів: формальдегід, формальдегідні смоли, толуол, фталати та камфара.


ПОРАДА НОМЕР 2: СКЛЯНА ПИЛОЧКА

Перед тим як наносити лак на нігті, рекомендується використовувати базове покриття, щоб зберегти довготривалий ефект манікюру. Воно допомагає зміцнити край нігтя і запобігти його відшаруванню, забезпечуючи стійкість і красу манікюру навіть наступного дня.


ПОРАДА НОМЕР 3: ВИКОРИСТОВУЙТЕ ЗНЕЖИРЮВАЧ

Перед нанесенням лаку на нігті необхідно провести ретельну процедуру знежирення нігтьової пластини. Це етап, який набуває особливо важливого значення, оскільки на поверхні нігтів можуть перебувати залишки жиру, які можуть перешкодити міцному зчепленню лаку з нігтьовою пластиною.


ПОРАДА НОМЕР 4: ВИКОРИСТОВУЙТЕ БАЗУ ДО І ПІСЛЯ

Завжди використовуйте базу під лак. Завдяки їй, манікюр протримається довше, колір вийде більш глибоким і рівним. База сприяє міцнішому зчепленню з основним покриттям, захистить нігті від фарбування і зміцнить нігтьову пластину. Для кращого результату бажано використовувати базу тієї ж марки, що й лак. Завершальний етап - теж базовий шар. Це важливо: оскільки саме кінчики нігтів схильні до сколів, опрацьовуємо їх двома додатковими шарами бази.


ПОРАДА НОМЕР 5: НЕ ВИКОРИСТОВУЙТЕ ВЕЛИКУ КІЛЬКІСТЬ ЛАКУ

Найпоширеніша помилка - занадто багато лаку за один раз. Багатьом здається, що краще відразу нанести багато лаку і чекати, поки він висохне. Але через годину лак все одно змащується, і немає рівного покриття. Краще пофарбувати нігті 3-4 максимально тонкими шарами і почекати, щоб уникнути появи бульбашок і нерівностей. Перед кожним шаром обов'язково необхідно чекати одну або дві хвилини, щоб розчинник у складі лаку встиг випаруватися, інакше ми пошкодимо нігті й не доб'ємося стійкого манікюру.


ПОРАДА НОМЕР 6: ПРАВИЛЬНЕ СУШІННЯ НІГТІВ

- Процедура "Опустити кінчики пальців у крижану воду на кілька хвилин, щоб лак висох швидше" не працює. На перший погляд лак і справді сохне, але це всього лише ілюзія. Насправді такий спосіб тільки змінює консистенцію лаку, що ніяк не подовжує життя манікюру. 
- "Дути на нігті" це міф! Технічно висихає тільки верхній шар, але не повністю все покриття. До того ж, на нігті можуть потрапити крихітні краплі слини, що призведе до утворення дрібних бульбашок. 
Правильний спосіб швидкого сушіння - використання спеціальних засобів, тому що вони призначені для окислення лаку зсередини. А найкраще дати їм можливість висохнути природним чином.


ПОРАДА НОМЕР 7: ЩОДЕННИЙ ДОГЛЯД ЗА НІГТЯМИ ТА КУТИКУЛОЮ

Для того щоб манікюр тримався максимальну кількість часу, необхідний регулярний догляд за шкірою рук і нігтями. Тому щодня користуйтеся олією для кутикули або кремом для рук, щоб уникнути пересихання. Для глибокого відновлення сухої та потрісканої кутикули підійде олія ши, жожоба або мигдальна. Найкраще засоби втирати масажними рухами довше однієї хвилини. Така проста процедура позбавить неприємної сухості та подразнень, що допоможе запобігти утворенню сколів.


ПОРАДА НОМЕР 8: ЗАХИЩАЄМО СЕБЕ

Під час миття посуду або прибирання завжди використовуйте рукавички для захисту ваших нігтів і манікюру від води та хімічних засобів. Ніщо не скорочує вік манікюру так стрімко, як побутова хімія і гаряча вода. І не допускайте контакту лаку з антисептичними засобами.


ПОРАДА НОМЕР 9: НЕ ТРЯСІТЬ ФЛАКОН ІЗ ЛАКОМ

Не трясіть флакон з лаком перед використанням, тоді манікюр вийде з бульбашками і дуже скоро облізе. Пам'ятайте! флакон потрібно акуратно покатати між долонями.


ПОРАДА НОМЕР 10: ПОКРИВАЙТЕ МАНІКЮР ЗАКРІПЛЮВАЧЕМ

Використовуйте спеціальні закріплювачі та наносьте їх кожні два дні, щоб уникнути тріщин і надати лаку додаткового глянцю. Таким чином манікюр буде довго справляти враження свіжого.
Ми впевнені, якщо ви будете дотримуватися цих порад, ваш манікюр проживе ще, ой як довго.
Дата: 31.03.2021 12:21 Переглядів: 853