Цікаві факти про нігті і манікюр

Цікаві факти про нігті і манікюр
Сьогодні салони краси пропонують багато різноманітних процедур для догляду за тілом, але однією з найпопулярніших є манікюр. Цей вид догляду за нігтями і руками набув величезної популярності не тільки серед жінок, а й серед чоловіків і навіть дітей. У нашій статті ми зібрали найдивовижніші факти про манікюр, які, ми впевнені, вас здивують і зацікавлять. Приготуйтеся дізнатися щось нове!


ЦІКАВІ ФАКТИ ПРО НІГТІ ТА МАНІКЮР

ФАКТ НОМЕР 1: Наші нігті та волосся складаються з одного й того ж важливого компонента - білка, званого кератином. Цей білок забезпечує міцність і структуру нашим нігтям і волоссю. Цікаво, що навіть у разі згоряння як нігтів, так і волосся, виділиться характерний запах диму, який пов'язаний із наявністю кератину.

ФАКТ НОМЕР 2: Турбота про наші нігті - це не просто випадкова необхідність, а важлива рутина, яка потрібна нам досить часто. Це пов'язано з тим, що нігті активно ростуть, наближаючись до швидкості близько 0,1 мм на день.

ФАКТ НОМЕР 3:  Ріст нігтів у жінок зазвичай відбувається повільніше, ніж у чоловіків.

ФАКТ НОМЕР 4: Швидкість росту нігтів не завжди однакова. Влітку нігті ростуть швидше, ніж у холодну зиму. Це пов'язано зі зміною швидкості в обміні речовин. Влітку він набагато інтенсивніший.

ФАКТ НОМЕР 5: Якщо людина вживає певні медикаменти, часто перебуває у стані стресу, сидить на суворій дієті або має проблеми з обміном речовин, то ріст нігтів сповільнюватиметься.

ФАКТ НОМЕР 6:  Під час друку тексту на клавіатурі відбувається масаж нігтьової пластини, що стимулює її ріст. Масаж покращує циркуляцію крові в кінчиках пальців і всі процеси, включно з ростом, прискорюються.

ФАКТ НОМЕР 7:  Шкідлива звичка гризти нігті одного разу принесла користь. Щоб позбавити від неї своїх пацієнтів, стоматолог на ім'я Максвелл Лаппе 1934 року вигадав спеціальні пластинки, які незабаром стали популярними як накладні нігті.

ФАКТ НОМЕР 8: Тільки область навколо нігтя може потіти. Саме нігтьове ложе цього робити не може, оскільки в ньому немає потових залоз.

ФАКТ НОМЕР 9: Фарбування нігтів і нанесення на них малюнка було звичною практикою для стародавніх інків. Найпоширенішим малюнком у них був орел.

ФАКТ НОМЕР 10: Найпопулярнішим видом манікюру вважається французький. Але найцікавіше, звісно, не це, а те, що такий вид манікюру придумали в Голлівуді, а не у Франції, як багато хто думає. Такий варіант оформлення нігтів запропонував Джеф Пінк, оскільки оформлення нігтів підходило мало не до будь-якого образу і вбрання.

ФАКТ НОМЕР 11: Багато хто вважає, що вода допомагає нігтям стати товстішими, якщо їх частіше тримати в ній. Це трохи спірний факт, хоча і пов'язаний з тим, що у нігтів є властивість швидко вбирати воду.

ФАКТ НОМЕР 12:  У Стародавньому Єгипті відтінок нігтів безпосередньо залежав від того, до якого стану він належить. Найпопулярнішим кольором фарбування нігтів був зелений.

ФАКТ НОМЕР 13:  Найперший лак для нігтів у світі мав червоний колір.

ФАКТ НОМЕР 14: У вагітних жінок нігті ростуть набагато швидше, ніж у тих, хто годує малюка грудьми.

ФАКТ НОМЕР 15:  На різних руках нігті ростуть із різною швидкістю. У шульги на лівій руці нігтьові пластини ростуть краще, ніж на правій.

ФАКТ НОМЕР 16: Володар найдовших нігтів у світі - індієць Шрідхар Чіллал. Він відрощував їх майже 66 років. Коли його нігті вимірювали для реєстрації в Книзі рекордів Гіннеса, їхня загальна довжина становила дев'ять метрів і дев'ять сантиметрів. Нещодавно індієць обрізав їх, бо життя з такою "прикрасою" стало просто нестерпним.

ФАКТ НОМЕР 17: Нігті починають ламатися, якщо людина вживає недостатньо води. Для нормального росту нігтів організм має отримувати свою добову норму.

ФАКТ НОМЕР 18: Перший у світі манікюрний набір з неймовірно високою вартістю був виготовлений у Вавилоні. Усі прилади відливалися з чистого золота, хоча вони сильно відрізнялися від тих інструментів, які всі ми використовуємо зараз.

Ми сподіваємося, що після прочитання цієї статті ви збагатили свій багаж знань і дізналися безліч цікавих і корисних фактів.
Дата: 18.01.2021 18:09 Переглядів: 12927