5 порад щодо догляду за гель-лаком

5 порад щодо догляду за гель-лаком
Згадайте ситуацію, як Ви ретельно і з любов'ю працювали над гарним манікюром для клієнтки, створюючи цікавий і складний дизайн, а вона зателефонувала за кілька днів із претензією, що гель-лак сколюється шматочками або відшаровується пластинкою від краю. І Ви, знаючи на 100%, що вибрали для роботи якісний матеріал і виконали всі вимоги за технологією, намагаєтеся знайти причину такого неприємного конфузу.

Не завжди проблеми з гель-лаком виникають (як, на жаль, вважають клієнти) з вини майстра. Багато що залежить від клієнта і, особливо, від його догляду за нігтями поза манікюрним кабінетом. Тому після процедури покриття нігтів гель-лаком бажано нагадувати про основні правила догляду за ним. А краще зробити, так звану, пам'ятку для клієнта.

Отже, давайте докладніше розглянемо 5 порад щодо догляду за гель-лаком:

Порада №1.
Уникайте тривалого контакту з гарячою водою перші 48 годин.

Це стосується і відвідування лазні або сауни. Річ у тім, що хоча процес полімеризації гелів завершився відразу ж після просушування гель-лаку в лампі, нігтьова пластина все ж залишається чутливою до різкого перепаду температур і вологості. Адже "зворотний бік" нашого манікюру - це власне натуральний ніготь. Але не сприймайте це занадто буквально - мити руки можна! Обмеження діє тільки на тривалий контакт із гарячою водою.


Порада №2.
Одягайте гумові рукавички під час контакту з побутовою хімією.

Гель-лаки славляться своєю стійкістю і, за численними відгуками, звичайна домашня робота, миття посуду, прибирання їм не страшні, як порівняти з лаковим покриттям. Але контактуючи з хімічними речовинами (побутові мийні засоби, розчинники та всілякі абразивні засоби для чищення), все ж одягайте рукавички. Сучасний гель-лак - це розчинне покриття (soak off) з більш пористою структурою порівняно з традиційним твердим гелем для моделювання, а значить, більш вразливою для агресивних впливів ззовні. Незважаючи на захисний шар топ-гелю, все ж постарайтеся берегти покриття від пожовтіння і втрати блиску, надівши господарські рукавички. Це не тільки збереже свіжість манікюру, а й убереже вільний край натуральних нігтів і шкіру рук від пересушування.


Порада №3.
Не підпилюйте нігті після покриття гель-лаком.

Хоча всі дівчата і жінки люблять з часом коригувати пилкою форму і довжину своїх нігтів, під час покриття гель-лаком робити це категорично заборонено. Абразив навіть найтоншої пилки спилює "запечатаний" майстром край гель-лаку і топ-гелю, що призводить до відколів і відшаровувань. А якщо все ж виникло у клієнтки непереборне бажання підрівняти край, то нігті потребують шару захисного покриття із запечатуванням вільного краюя - див. пораду №5.


Порада №4.
Ходіть із гель-лаком належні 2-3 тижні, не довше.

У гель-лаку, як і у будь-якої процедури з догляду за нігтями, є термін носіння. Якщо ходити з ним більше, ніж передбачено виробником, зчеплення покриття з нігтем поступово посилюватиметься, і для його зняття знадобиться агресивніший вплив (більше часу на розчинення, обпилювання і т.д.). А це, безумовно, зашкодить нігтям. Вони можуть почати кришитися, шаруватися, стануть тонкими і слабкими.

Тим паче, своєчасне зняття потрібне не тільки для здоров'я нігтів, а й для красивого зовнішнього вигляду манікюру.  Адже навіть якщо гель-лак ідеально тримається на нігтях, він не сколовся, не потріскався, не подряпався, то однаково через 2-3 тижні стає помітною відросла смужка біля основи нігтя, вказуючи на давність манікюру і погіршуючи загальний естетичний вигляд.


Порада №5.
Доглядайте за гель-лаком за допомогою спеціальних засобів.

Щоб продовжити життя гель-лаковому покриттю в домашніх умовах, використовуйте спеціальні професійні засоби. Раз на тиждень гель-лак можна перекривати фінішним покриттям, благо зараз не виникне проблеми придбати портативну LED-лампу і верхнє покриття для гель-лаку в невеликому обсязі. Обов'язково регулярно застосовуйте різні зволожувальні та живильні засоби для рук і кутикули: олії та креми з вітамінами А, Е, екстрактами алое вера, папайї, ананаса, шавлії.
Дата: 22.07.2019 18:40 Переглядів: 840