Топ-9 індійських порад як відростити довге і блискуче волосся

Топ-9 індійських порад як відростити довге і блискуче волосся
Напевно кожен з нас хоч раз у житті дивився індійські фільми і захоплювався довгим, здоровим і блискучим волоссям індійських актрис. Дивлячись на таке волосся, хочеться дізнатися їхні секрети з догляду. Близькосхідні та індійські техніки, інгредієнти і методи догляду за волоссям завжди викликали інтерес, а з розвитком аюрведичної краси цей інтерес тільки посилився. Все більше людей прагнуть вивчити історію, користь і практику цих методів. Читайте далі, щоб дізнатися, як домогтися довгого і блискучого волосся, використовуючи комплексний підхід до догляду і перевірені домашні процедури з натуральними інгредієнтами. 


1. Підходьте до догляду за волоссям так само ретельно, як до догляду за шкірою


Це міжнародна тема, і ми вже чули її від талановитих світлошкірих скандинавських жінок. Тепер час прислухатися до іншого досвіду. Одна з головних відмінностей між доглядом за волоссям у європейських та індійських жінок полягає не тільки у виборі засобів, а й у підході до самого процесу догляду. 

Основна відмінність полягає в тому, що ми доглядаємо за волоссям так само ретельно, як і за шкірою обличчя. Ми приділяємо увагу кондиціонуванню, лікуванню та захисту волосся, використовуючи найкращі натуральні продукти. Тоді як у США та Європі акцент робиться на реактивних процедурах, простий засіб, такий як високоякісна олія для волосся (як і для обличчя), здатний значно поліпшити стан волосся і запобігти його пошкодженню. 

У Сполучених Штатах вдаються до процедур глибокого кондиціонування, коли волосся стає особливо сухим або після фарбування. В Індії ж догляд за волоссям проводиться на профілактичній основі. Індійські жінки кілька разів на тиждень втирають у пасма олії холодного віджиму і наносять їх для захисту і зміцнення волосся. 

ПОРАДА: Не чекайте, поки ваше волосся буде пошкоджене, щоб почати лікування. Регулярно використовуйте олії та інші засоби для догляду за волоссям у профілактичних цілях, так само як ви дбаєте про шкіру. 


2. Використовуйте маски для волосся в домашніх умовах


Чари догляду за волоссям не обмежуються лише олійними еліксирами та сироватками. Для повноцінного догляду варто використовувати маски для волосся, як це роблять для обличчя, і найкраще з використанням домашніх інгредієнтів. Жінки Близького Сходу застосовують безліч домашніх масок, які покращують еластичність волосся і запобігають його ламкості. Ці маски також зволожують, пом'якшують і живлять волосся.
Наприклад, у Дубаї догляд за волоссям є важливою частиною щоденних ритуалів жінок, подібно до догляду за шкірою. Вони ретельно досліджують і підбирають процедури, показуючи високий рівень обізнаності та уваги до деталей.


3. Дотримуйтесь дієти для здоров'я волосся


Перська дієта рясніє овочами, фруктами, травами і спеціями, що робить її надзвичайно корисною для здоров'я. Велика кількість цільних, насичених поживними речовинами продуктів сприяє сяйву та росту волосся. Практично всі вітаміни, мінерали, білки, жирні кислоти й антиоксиданти, необхідні для оптимального здоров'я волосся, надходять із харчування. Завдяки цьому, у персів рідко зустрінеш на столику арсенал жувальних гумок і добавок для волосся. 


4. Застосовуйте більш комплексний підхід до волосся


В Індії догляд за волоссям є невід'ємною частиною культури. Якщо ми подивимося на школярок, то одразу помітимо, що їхнє волосся акуратно покладене в коси й ретельно розчесане з використанням олій для захисту та живлення. Основна відмінність між Індією та Європою полягає в частоті догляду за волоссям і його значенні в культурному контексті.
Перський підхід до догляду за волоссям схожий з індійським. У жінок Близького Сходу більш цілісний підхід до цього процесу, ніж у Європі. Вони переймають ритуали краси від своїх матерів і бабусь, які існують уже десятиліттями, якщо не століттями. Ідея натуральної, нетоксичної, «зроби сам» краси завжди була для них само собою зрозумілою, що не завжди характерно для Європи.
Проте зараз у Європі все частіше звертають увагу на більш натуральні засоби. Ідея цілісної краси стає дедалі популярнішою, і багато європейок поступово починають шукати домашні засоби і нетоксичні продукти, доступні на ринку.


5. Не обполіскуйте волосся гарячою водою


Ще один секрет краси, який ми дізналися від наших зарубіжних друзів: холодна вода - наш союзник, особливо якщо ви прагнете блискучих і зволожених локонів, як у жінок з Індії та Близького Сходу.
Навіть звичайні звички, про які ви не замислюєтеся, можуть істотно поліпшити здоров'я вашого волосся. Ви можете використовувати найзволожувальніші зволожувальні інгредієнти та засоби у своїй доглядовій рутині, але якщо ви обполіскуєте волосся гарячою водою, ви просто пересушуєте його.
Використання холодної води для ополіскування волосся допомагає закрити кутикули, зберігаючи вологу і роблячи волосся більш гладким і блискучим. Спробуйте цей простий трюк, щоб поліпшити стан вашого волосся і насолоджуватися його здоровим виглядом.


6. Встановіть душову лійку з фільтром


Якщо якість води у вашому домі залишає бажати кращого (як у більшості з нас), радимо придбати фільтровану лійку для душу. Також рекомендуємо обполіскувати волосся фільтрованою або бутильованою водою після душу. Це допомагає позбутися надлишків хімікатів, які можуть завдати шкоди волоссю. Ми часто забуваємо, що навколишнє середовище має величезний вплив на наше здоров'я. 


7. Вибирайте зачіски та колір волосся, які не потребують особливого догляду


Хоча коротке волосся зараз у моді, жінки на Близькому Сході майже завжди віддають перевагу довгому, струмливому волоссю. У дев'яти випадках з десяти вони просять укласти волосся після фарбування, одразу переходячи до укладання. Найпопулярніші укладки включають гладкі, розпущені хвилі та об'ємні видуті зачіски.
Жінки з Індії та Близького Сходу рідко обирають яскраві колірні поєднання або будь-які варіанти, що вимагають ретельного догляду. Наприклад, багато жінок у Дубаї більш консервативні у виборі кольору волосся, вважаючи за краще не піддавати своє волосся надмірній обробці або пошкодженню. Їхні вподобання схиляються до більш тонких відтінків, які гармонійно поєднуються з тоном шкіри і кольором очей.

8. Використовуйте натуральні інгредієнти


Багато хто з нас ніколи не чув про безліч екзотичних інгредієнтів, популярних за кордоном, і вони залишаються незнайомими навіть найзахопленішим любителям догляду за волоссям у Європі. Хочете дізнатися, які незвичайні інгредієнти можуть стати мрією для вашого волосся, але поки що залишаються вам невідомими? Продовжуйте читати, щоб отримати коротке уявлення:

- Сидр: Сидр - це особливий порошок, який отримують із рослини зізіфус, колючого чагарнику із сімейства обліпихових. Для використання його в косметичних цілях, ви можете змішати сидр з невеликою кількістю води до отримання пасти, нанести її на волосся і залишити приблизно на 20 хвилин. Це не тільки очистить волосся, а й додасть йому блиску, зміцнить пасма і збільшить природну густоту.

.


- Хна: На Близькому Сході, крім сидру, хна є одним із найпоширеніших інгредієнтів для догляду за волоссям. Хоча багато людей асоціюють хну з фарбуванням волосся, тут вона широко застосовується як кондиціонер або маска. Вона зволожує, розгладжує і робить кучеряве волосся більш слухняним, забезпечуючи йому живий і пишний вигляд.

.


- Амла: Амла - ця унікальна ягода, чиї властивості досі залишаються невідкритими для багатьох, знаходить дедалі ширше визнання в науковому та медичному співтоваристві завдяки своїм потенційним протираковим властивостям.
Органічна амла - справжнє багатство для нашого організму. Надзвичайно високий вміст у ній вітаміну C, що перевершує кількість в апельсинах у 20 разів, робить її особливо цінною. Цей факт робить амлу не просто ягодою, а справжнім еліксиром здоров'я і краси, який варто вивчити і включити у свій раціон. 

.


- Шафран: Шафран, одна з найдорожчих і найпрестижніших спецій у світі, не тільки є невід'ємним елементом кулінарних шедеврів Близького Сходу, а й відіграє помітну роль у перській культурі краси та догляду за волоссям. Використання шафрану в домашніх процедурах для волосся, зміцнює пасма і навіть запобігає їхньому випадінню. Цей дорогоцінний природний ресурс має багатий комплекс вітамінів, антиоксидантів і мінералів, які благотворно впливають на здоров'я і красу волосся.

.

9. Використовуйте олії для зволоження волосся


ПОРАДА: Якщо ви вивчаєте етикетки або шукаєте чисту олію для особистого використання, рекомендується віддавати перевагу органічним сортам і сортам, отриманим методом холодного віджиму. Такі олії краще зберігають вітаміни та мінерали, які зі свого боку сприяють здоров'ю волосся.

Одна з поширених хибних думок у Європі полягає в тому, що олії роблять волосся жирним. Певною мірою це вірно, але також важливо розуміти, що жирна шкіра голови може бути природною реакцією на надмірне миття і пересушування шкіри. У цьому разі шкіра голови починає виробляти більше себуму, щоб компенсувати втрату вологи.
Тож мудрість, натхненна традиціями індусів, підказує: обмежте частоту миття волосся (та уникайте агресивних поверхнево-активних речовин), а також доглядайте за шкірою голови оліями. З плином часу ви помітите, що ваше волосся не потребує такого частого миття, воно стане міцнішим, блискучішим і здоровішим.

Як уже згадувалося, вибір олії відіграє важливу роль, особливо коли йдеться про жінок з Індії та Близького Сходу. Їхні уподобання в оліях відрізняються від деяких популярних комерційних варіантів, звичних для європейок.
Наприклад, соняшникова олія холодного віджиму не тільки захищає волосся від впливу довкілля та сухості, а й сприяє збереженню його здоров'я. А органічна олія жасмину, крім неповторного аромату, має унікальні властивості зволоження і живлення шкіри голови, завдяки своїм протигрибковим властивостям. Обидві ці олії давно використовуються в стародавніх індійських рецептах догляду за волоссям і шкірою голови.

Кокосову олію дійсно часто використовують як маску для волосся, але її густа текстура може бути не всім до смаку. Ба більше, є ризик забивання пор на шкірі, якщо олія потрапляє на обличчя в процесі застосування на волосся.
На відміну від кокосової олії, арганова олія має легку текстуру, що робить її приємною в застосуванні. Однак, її кондиціонуючі властивості можуть бути не такими інтенсивними, як у інших олій, таких як соняшникова або жасминова.

КЛЮЧОВІ ІНГРЕДІЄНТИ: Арганова олія - це рослинна олія, яку добувають із кісточок плодів арганового дерева (Argania spinosa), що росте в Марокко. Цей унікальний інгредієнт має багатий склад антиоксидантів і жирних кислот, роблячи його ідеальним для догляду за шкірою і волоссям. Завдяки своїм зволожувальним властивостям і здатності знижувати запалення, арганова олія стала невід'ємною частиною косметичних і лікувальних продуктів.


Читайте також: Як правильно сушити волосся: 6 порад від стилістів
Дата: 10.06.2024 15:02 Переглядів: 95