Як відновити нігті після гель-лаку та нарощування: 10 корисних порад

Як відновити нігті після гель-лаку та нарощування: 10 корисних порад
Кожній з нас хочеться мати ідеальний манікюр щодня, а не тільки протягом перших двох днів після відвідування майстра. Гель-лак стає справжнім порятунком, забезпечуючи стійке покриття на два-три тижні. Однак після зняття гель-лаку багато хто скаржиться на шарування і ламкість нігтів. У цей момент їм необхідна інтенсивна терапія.

Як же найкраще відновити нігті після гель-лаку? Читайте далі, щоб дізнатися 10 простих порад, які допоможуть повернути нігтям здоров'я і красу.


1. Регулярне зволоження


Регулярне зволоження шкіри рук стане чудовим способом відновлення пошкоджених нігтів. Тримайте флакончик крему біля раковини у ванній, щоб це стало звичкою. Рекомендуємо використовувати крем для рук після нанесення олії для кутикули. Відновлювальна олія для кутикули з піпеткою з ароматом винограду від Global Fashion обіцяє глибоко зволожити і заспокоїти суху, потріскану кутикулу. Ця олія багата на вітаміни А і Е, містить натуральні олії і смолу мастикового дерева. Вона ефективно живить і відновлює нігті, запобігає сухості, тріщинам, розшаруванню і ламкості, надаючи їм міцності. Серед інших фаворитів Global Fashion - масло для кутикули з ароматом кавуна.

 

2. Використовуйте крем або олію для кутикули


Один із найпростіших способів відновити пошкоджені нігті - нанести олію для кутикули, а потім крем для рук. Олія для кутикули забезпечує вітаміни та живлення, а крем фіксує вологу. Втрата вологи - поширений симптом пошкодження нігтів після гель-лаку.

Використовуйте олію для кутикули з ароматом кавуна від Global Fashion, яка пом'якшує і зволожує кутикулу. Ця олія насичена вітамінами А і Е, а також містить натуральні олії та смолу мастикового дерева. Витратьте хвилину на те, щоб вмасажувати олію в кутикулу. Не мийте руки протягом 20 хвилин після нанесення олії, щоб вона встигла вбратися.

3. Використовуйте оливкову олію


Це один із найдоступніших способів відновити нігті в домашніх умовах. Щодня замочуйте нігті в оливковій олії на 10-15 хвилин. Якщо у вас суха шкіра, замочування нігтів (або рук у сухі зимові місяці) може стати корисною процедурою як для нігтів, так і для шкіри.

Кутикула - це захисний бар'єр, що запобігає проникненню бактерій і вільних радикалів в організм, що допомагає уникнути інфекцій. Зволоження кутикули сприяє її здоров'ю, а здорова кутикула - запорука здорового росту нігтів.

4. Масажуйте кінчики пальців


Хто не любить масаж рук? Тепер до списку причин можна додати відновлення пошкоджених нігтів. Масажуйте руки щоразу, коли наносите олію для кутикули, щоб отримати додаткову користь. Також рекомендуємо підпилювати нігті кожні три дні, щоб стимулювати приплив крові, що може поліпшити доставку життєво важливих поживних речовин і кровообіг. Це схоже на догляд за волоссям: підстригайте його кожні кілька місяців, щоб позбутися від відмерлих кінців і стимулювати ріст.

5. Використовуйте гіалуронову кислоту


Олії для кутикули можуть бути корисними, але часто вони залишають жирні відбитки на пальцях. Якщо ви віддаєте перевагу уникненню цієї проблеми, зверніть увагу на гіалуронову кислоту. Цей компонент догляду за шкірою володіє тими самими зволожувальними властивостями, що й для обличчя, і ідеально підходить для сухої кутикули та нігтьового ложа. Бонусом є те, що якщо гіалуронова кислота вже присутня у вашій косметичній рутині, ви можете пропустити один крок, втираючи залишки сироватки в кінчики пальців.


6. Вазелін - завжди актуальний


Якщо ви знайомі з умиванням обличчя, то вже знаєте, що це вірний спосіб боротьби з сухістю шкіри, утримуючи в ній вологу. Але ці переваги можна поширити і на декольте. Догляд за нігтями - це теж важливо, і техніка його виконання практично аналогічна. Візьміть обраний вами зволожувальний засіб (вазелін - стандартний варіант) і нанесіть його на руки, бажано поверх олії для кутикули. Що довше ви використовуватимете засіб, то кращий результат.

Порада від Global Fashion: Якщо ви побоюєтеся забруднити руки, одягніть рукавички і сміливо приступайте до догляду за нігтями.


7. Збільште споживання біотину


Однією з найпопулярніших поживних речовин для волосся, шкіри та нігтів є біотин. Намагайтеся вживати 30 мікрограмів на день, а також включіть у свій щоденний раціон мультивітаміни. Це може дати результат, але не очікуйте миттєвого ефекту. Нігтям потрібно близько трьох місяців, щоб відрости від коренів до кінчиків, тому будьте терплячі, і з часом ви побачите, що вони стануть набагато міцнішими.


8. Використовуйте кератинове лікування


Можливо, ви думали, що кератинові процедури призначені тільки для волосся, але їх можна використовувати і для нігтів, особливо після зняття акрилових або гель-покриттів.

Кератин - це натуральний білок, який складає нашу шкіру, волосся і нігті. Процедура з кератином допомагає зміцнити нігті та запобігти їхньому відшаровуванню, розшаруванню або ламкості. 


9. Використовуйте рукавички


Щодня наші руки піддаються впливу різних агресивних речовин. Обирайте м'яке мило та очищувальні засоби, а також використовуйте рукавички при виконанні робіт, які можуть пошкодити шкіру та нігті. Догляд за руками та нігтями, включно з кутикулою, важливий для підтримання здоров'я рук і довговічності манікюру. Завжди надягайте рукавички під час миття посуду або виконанні інших домашніх робіт, щоб зберегти красу і подовжити термін служби манікюру.

10. Не ставтеся до нігтів як до інструментів


Хоча довгі, красиві нігті можуть бути кумедними для постукування по столу, не слід використовувати їх для віджимання або відкривання будь-чого - це може призвести до пошкодження нігтьового ложа і кутикули. Не використовуйте кінчики нігтів як інструменти.

Поширені запитання 


Скільки часу потрібно для відновлення пошкоджених нігтів?

Як відомо, нігті ростуть повільно. Час повного відновлення залежить від ступеня пошкодження і може зайняти близько трьох місяців.


Чи можна використовувати зміцнювальний засіб для нігтів під гель-лак?

Використання базового покриття перед нанесенням гель-лаку може допомогти зменшити пошкодження нігтів. Однак не рекомендується застосовувати традиційні засоби для зміцнення нігтів під гель-лаком.


Чи безпечне тривале носіння гель-лаку?

Манікюр з використанням гель-лаку має безліч переваг: він довговічний, не сколочується і зберігає свій блиск протягом тривалого часу. Однак такий манікюр може пошкодити нігті, особливо якщо його не видаляти належним чином. Для запобігання пошкодженням переконайтеся, що ваш майстер дійсно професіонал у своїй справі.




Читайте також: Як правильно доглядати за кутикулою в домашніх умовах?
Дата: 29.05.2024 10:28 Переглядів: 25