Китайський розпис на нігтях. Як зробити китайський розпис на нігтях - поетапна інструкція

Китайський розпис на нігтях. Як зробити китайський розпис на нігтях - поетапна інструкція
Техніка китайського розпису нігтів, відома також як техніка подвійного мазка, вражає своєю красою і глибиною. Вона являє собою не просто ієрогліфи, а різноманітні образи: квіти, природні пейзажі, тварини, птахи і навіть цілі композиції. У цій статті ми зануримося у світ китайської нейл-арт-майстерності, розглянемо її техніку, матеріали, що використовуються, простежимо її історію та обговоримо деякі унікальні особливості цього мистецтва.


Що таке китайський розпис нігтів?


Сама техніка досить стара, і виникла вона в Китаї під назвою "гохуа". Її відмінна риса полягала в тому, що малюнок виконувався на шовку, рисовому папері або віялах за допомогою туші. Аналогічна техніка використовувалася на Уралі в тагільському живописі ще 250 років тому. Тут малюнки наносили на шкатулки та інші предмети для їхнього декорування.


Китайський розпис нігтів - це техніка, де малюнок втілюється за допомогою плоского пензля, зануреного в кілька відтінків фарби, потім майстерністю рухів створюються ефектні переходи між кольорами. Завдяки цій техніці виникають гармонійні та реалістичні візерунки, які чудово доповнюють і прикрашають нігті.


У сучасному нейл-дизайні затребувана техніка "одного мазка", за якої малюнок на нігтях створюється за допомогою особливих штрихів. Ця практика сягає своїм корінням у філософію китайського розпису, де кожна техніка вважається прихильною певній стихії. Наприклад, існують мазки, що символізують воду або вогонь. Наприклад, для зображення бамбука використовують мазки, що імітують рухи дерева - упевнені, швидкі й уривчасті рухи пензликом.

.



Які інструменти та матеріали необхідні для китайського розпису нігтів


Перелік інструментів і матеріалів для виконання дизайну в стилі китайського розпису або "подвійного мазка":

- Вузький плоский скошений пензель зі штучним ворсом;


- Палітра для набору кольорів;

16 купили
ID: 5943
50 ₴


- Широкий набір акрилових фарб для розпису нігтів або гель-фарб, Painting+Stamping.




Якщо ви вперше вирішили спробувати малювати в цій техніці, придбали всі зазначені вище матеріали, то почати варто з малюнків основних елементів на папері.


Як зробити китайський розпис на нігтях - поетапна інструкція


1. Зробіть класичний манікюр: надайте нігтям бажаної форми, прибравши недосконалості, потім пройдіться їхньою поверхнею бафом, щоб надати гладкості. Не перестарайтеся, щоб не пошкодити нігтьову пластину. Потім акуратно розм'якшіть кутикулу за допомогою ремувера і відсуньте її апельсиновою паличкою.


(5)
616 купили
ID: 8265
90 ₴

2. Покрийте нігті базовим покриттям.


.


3. Виберіть основний колір для фону нігтів. Колір фону для нігтів можна виконати з використанням гель-лаку або гель-фарби.


4. Нанесіть два шари основного кольору на нігті, щоб досягти більш рівномірного покриття без прозорих ділянок і смужок.

.


5. Далі відбувається безпосередньо нанесення малюнка за допомогою плоского пензля та обраних кольорів фарби.

.


Про кольори тут варто сказати окремо. Саме в їхньому грамотному підборі лежить краса малюнка. Рекомендується брати кольори схожих тонів: червоний і рожевий, синій і блакитний, зелений і салатовий. Білий же добре поєднується з усіма кольорами. Квітів зазвичай береться не більше трьох штук. Їх наносять на палітру, потім на пензель: з одного боку - один колір, з другого - інший. Потім у місці їхнього зіткнення необхідно розтушувати кольори для плавного переходу. Найголовніше в китайському розписі - навчитися правильної техніки роботи пензлем, щоб надати потрібної форми кольорам.

6. Після висихання фарби наноситься щільне фінішне покриття, що закріплює, для створення блиску і тривалого носіння малюнка.

Види розпису на нігтях


Акриловий розпис

Для створення візерунків майстри використовують водорозчинні акрилові фарби, коли потрібно, щоб малюнок вийшов чітким. Вони ідеально підходять як для створення малюнків, так і для акваріумного дизайну, бувають прості, з блискітками, перламутрові та світні (флуоресцентні). Якщо ви вирішили зробити манікюр самі, і вмієте малювати, то краще вибирати швидковисихаючі акрилові фарби насичених глибоких кольорів, які можна наносити на звичайні лаки. Найоптимальнішими в домашніх умовах прийнято вважати перламутрові, вони прекрасно лягають і не тріскаються.

Акварельний розпис
 
Використовуються ті самі фарби, якими художники створюють акварелі. Малюнок виходить трохи розмитим і нагадує полотна імпресіоністів. Акварельний розпис, на відміну від багатьох технік нейл-арту, вимагає від майстра художніх навичок, адже кожен елемент малюнка створюється вручну за допомогою пензля, але водночас дає практично необмежені можливості для оригінального дизайну.

Розпис гель-фарбами
 
Гель-фарба - якісний, широко застосовуваний варіант для дизайну штучних і натуральних нігтьових пластин. Не варто плутати цей препарат з гелем, який призначений для нарощування нігтів. Гель-фарби використовуються для того, щоб фарбувати нігті. Сферою їх застосування є виключно оформлення. При цьому вони не просто дають змогу прикрасити нігті візерунком, а й гарантують промальовування найдрібніших деталей.

----> Купити гель-фарби для китайського розпису нігтів недорого в Україні - відкрити каталог

Дата: 16.05.2024 09:35 Переглядів: 20