Як правильно використовувати кольорові гель-лаки для нігтів

Як правильно використовувати кольорові гель-лаки для нігтів
Що може бути прекраснішим за елегантний манікюр? Тільки його створення з використанням гель-лаку! Цей метод не тільки гарантує стильне покриття для нігтів, а й дає змогу досягти ідеального результату з дивовижною швидкістю. Однак, щоб манікюр на гель-лаку вийшов якісним, довговічним і естетично привабливим, важливо дотримуватися певних правил.

.



Як правильно використовувати кольорові гель-лаки для нігтів?


1. Усі шари потрібно наносити дуже тонко. Якщо не дотримуватися технології нанесення гель-лаку, то можуть виникнути такі проблеми: хвилі й щербини на вільному краї, бульбашки повітря по всій поверхні нігтя.

2. Застосовуючи яскраві, пастельні кольори, наносимо 2 шари гель-лаку. При цьому кожен із шарів необхідно полімеризувати в UV-лампі по 2 хвилини (в LED-лампі по 30 секунд).



3. Під час роботи з темними кольорами перший шар може бути нерівномірно профарбований. У цьому немає нічого страшного. Не потрібно наносити велику кількість гель-лаку. Ця проблема виправиться другим шаром. Працюючи з темними тонами, краще зробити три тонких, але рівних шари, ніж два щільних, які підуть хвилями.


4. Не забувайте покривати торець нігтя, звертайте увагу на рівномірність і гладкість покриття.

5. Завершальний етап технології нанесення гель-лаку - покриття фінішним гелем - Top Coat. Наноситься фініш-гель трохи товщим шаром, ніж кольоровий. Знову ж таки, не забуваємо про торці нігтя. Фінішний гель має бути добре просушений. Недостатня полімеризація гелю призведе до того, що під час зняття липкого шару втратиться блиск. Сушимо його в UV- лампі 2 хвилини, в LED-лампі - 30 секунд. Прибираємо дисперсійний шар спеціальним засобом Cleanser - це надає покриттю красивого глянцевого блиску. Cleanser містить зволожувальні компоненти, які оберігають нігтьову пластину і шкіру від пересихання.

.



Кольорові гель-лаки для нігтів


Помилки нанесення гель-лаку


1. Нерівності та вади на поверхні покриття

Якщо гель-лак біля кутикули нанесений нерівно, з горбистою або рваною лінією біля лунки нігтя, це може призвести до передчасного відшарування покриття в міру його відростання. Можливо, вам навіть доведеться оновити дизайн, щоб він мав акуратніший та естетичніший вигляд.

2. Уразливість дизайну

Якщо майстер не повністю видаляє птеригій і епоніхій у підкутикульній зоні нігтя, вода і побутова хімія, що потрапляють туди, можуть скоротити термін служби нігтьового покриття. У підсумку, спроба заощадити може призвести до додаткових витрат, оскільки покриття доведеться оновлювати частіше.

3.  Дизайн з естетичними огріхами

Недосвідчені майстри, виконуючи цей дизайн, часто через недогляд залишають крапельки гель-лаку на самій кутикулі або бічних валиках. Під час глибокого фарбування нігтьової пластини це неприпустимо. Пофарбована пігментом шкіра щонайменше має негарний вигляд, а щонайбільше - може призвести до алергічної реакції на гель-лак.

4. Пошкодження натуральних нігтів

Техніка "під кутикулу" вимагає дуже ретельної підготовки зони матриксу (кореневої зони нігтя). Надмірне її очищення і тиск на ніготь може призвести до ризику занесення грибкової інфекції або навіть відходження нігтьової пластини.

.


Рекомендації для виконання покриття нігтів у техніці "під кутикулу"


Техніка безпеки під час нанесення гель-лаку на нігті передбачає неодмінний мінімальний відступ в 1 мм від кутикульної зони. Тим самим ми захищаємо нігті від шкідливих бактерій і надаємо хоча б мінімальний доступ кисню до нігтьової пластини. 

- У разі тендітних, тонких, слабких нігтів для роботи користуйтеся пластиковими пушерами або апельсиновою паличкою. Нею прибирати з нігтя і з-під навислої навколонігтьової шкіри навіть краще. Відбувається менший тиск на ніготь і нижчий ризик травм.

- Захищайте кутикулу і прилеглу шкіру спеціальними препаратами - "скіндефендерами". 

- Якщо препарату на основі каучуку для захисту кутикули у вас під рукою не виявилося, як і дерев'яних паличок для корекції, скористайтеся чистим пензлем для лаку і рідиною для зняття шелаку.

- Якщо момент корекції все-таки проґавлений, після сушіння манікюру в лампі нанесіть ремувер Global Fashion для розм'якшення кутикули на засохлий гель-лак, почекайте деякий час і гострою частиною металевого пушера зішкребіть огріхи зі шкіри.


Секрети нанесення гель-лаку


- Набравши трохи гель-лаку на ніготь, поставте пензлик під кутом 45 градусів до нігтя (задній валик підніміть і відтягніть пальцем);

- Загостреним кутом пензлика зробіть мазок півколом, розпластавши пензель віялом. З іншого боку нігтя повторіть аналогічне нанесення;

- Зазвичай центральна зона нігтя виявляється вже відносно рівномірно профарбованою. Однак для вірності нанесіть кілька мазків, вирівнявши колір. Якщо вам потрібно зняти надмірно нанесене покриття, збільште кут руху пензлика по нігтю. Для більш щільного нанесення кольору намагайтеся тримати пензлик практично лежачи на нігті.


Правила нанесення гель-лаку


- Накладайте шари тонко, що дасть вам змогу зменшити утворення дисперсійного шару (контакт з яким для шкіри небажаний);

- Для рівномірності розподілу кольору, не забувайте підняти пігмент з дна пляшечки (прокочуючи недовго флакон між рук, або перемішуючи рідним пензлем чи зубочисткою);

- Якщо тим чи іншим гель-лаком ви фарбуєте досить давно і раптом побачили на нігті разом із покриттям мікрочастинки пластику від кришки ковпачка, такий гель-лак не наносьте одразу з флакона. На видалення крупинок з-під кутикули піде багато часу. Накапайте гель-лак на палітру, приберіть непотрібні вкраплення і фарбуйте прямо з неї;

- Запечатуючи торець, працюйте майже сухим пензлем. Інакше під час полімеризації в лампі на вільному кінчику може утворитися некрасивий наплив-валик;

- Якщо ви просушили обидва шари кольорового покриття і виявили, що пігмент гель-лаку поповз до центру нігтя, то виною всьому дисперсійний шар бази. Спробуйте зняти надлишки сухим пензлем або злегка промокнути ніготь безворсовою серветкою (не всю липкість, а тільки частково підсушіть ніготь);

- Після створення дизайну зробіть масаж кутикули з кремами, оліями та восками. Таким чином, ви швидше знімете стрес від процедури контролю заднього валика і вплинете на темпи зростання кутикули (у бік їх уповільнення). При цьому практикуйте акуратне відсунення проксимального валика після виконаного масажу. Згодом ви, таким чином, не тільки зможете збільшити довжину нігтьового ложа, а й поліпшити еластичність шкіри для наступних підкутикульних манікюрів.

.


--- > Колекція гель-лаків високої якості - відкрити каталог

Дата: 14.05.2024 10:41 Переглядів: 23