Нарощування нігтів. Міфи і правда про нарощені нігті

Нарощування нігтів. Міфи і правда про нарощені нігті
Нарощування нігтів - це не тільки красиво й естетично, а й абсолютно нешкідливо, якщо за цим стоїть кваліфікований майстер. Як і в будь-якій іншій сфері, професіоналізм у манікюрі вимагає не тільки навчання, а й постійного оновлення знань. Майстрам-початківцям часто буває складно знайти відповіді на запитання клієнтів через численні міфи, пов'язані з нарощуванням нігтів. Давайте разом розберемо, що з цього правда, а що - лише вигадка.

.


МІФ! Нігті під матеріалом не дихають


Часто доводиться чути про сильну шкоду для нігтів акрилу, який нібито не дає нігтям "дихати" і, навпаки, про існування гелів, що пропускають кисень.
Насправді нігті взагалі не дихають. Будова нігтьової пластини свідчить про те, що нігті не здатні дихати за допомогою поверхні навіть без штучного покриття. Що ж стосується гелів та акрилів, то вони належать до однієї хімічної групи - до акрилатів, а отже, не можуть "дихати" чи "не дихати". У живленні нігтів важливе завдання виконує кровоносна система, яка доставляє необхідні поживні речовини через капіляри, розташовані прямо під нігтьовим ложем.


МІФ! Штучні нігті є розсадником бактерій


Багато хто стверджує, що між накладними і натуральними нігтями розмножуються бактерії. Думка досить поширена, але звідки вона виникає? Тільки через помилки майстра під час виконання корекції! Якщо є відшарування матеріалу - їх необхідно обов'язково видаляти. Не рекомендується під час корекції покривати відшарування новим матеріалом - у порожнині, що утворилася, у вологому середовищі створюються ідеальні умови для розвитку бактерій. Правильно зроблена корекція повністю унеможливлює появу і розмноження бактерій між штучним покриттям і натуральною нігтьовою пластиною - ніякої шкоди від нарощування нігтів не буде.


МІФ! Шкода для здоров'я при нарощуванні нігтів через недостатню дезінфекцію рук та інструментів


Перед початком будь-якої процедури з нігтями завжди необхідно проводити дезінфекцію робочої поверхні столу, інструментів, рук майстра і клієнта спреєм.
У зворотному випадку може статися зараження рук або нігтів, як клієнта, так і майстра. Перед проведенням процедури завжди користуйтеся антисептиком для шкіри, який забезпечує не тільки стерильність рук, а й захист шкіри від мікробів на певну кількість часу. Інструмент для роботи зі шкірою стерилізується при високій температурі, дезінфікується і зберігається під ультрафіолетовою або інфрачервоною лампою.

Клієнтів із захворюваннями шкіри рук або нігтів потрібно направляти до лікарів. Інакше майстер ризикує заразитися сам і заразити іншого клієнта. До того ж розв'язати проблему все одно не вийде, можна тільки замаскувати її під штучним матеріалом, а хвороба під ним прогресуватиме без належного лікування. Отже, шкода від нарощування нігтів у цьому випадку може бути отримана з вини майстра.

Гель для моделювання нігтів
-------------------------------------


Лампи для нігтів і міф про їхню шкоду


В ультрафіолетовому діапазоні існує три типи світла:

1. Світло типу А – довгохвильовий діапазон, який має довжину хвиль 315 - 400 нм. Це світло нешкідливе, воно бере участь у фотосинтезі. Випромінюється сонцем з ранку до 10:00.

2. Діапазон типу В – середній діапазон, має довжину хвиль 280 - 315 нм. Випромінюється сонцем з 10:00 до 12:00.

3. Діапазон типу С – короткохвильовий, герміцидний діапазон, має довжину хвиль 100 - 280 нм. Випромінюється сонцем з 12:00 до 17:00, небезпечний для шкіри.

UV-лампи для полімеризації світлотверднучих гелів випромінюють світло з довжиною хвилі від 380 до 400 нм, тобто це світло перебуває в довгохвильовому діапазоні (тип А). Воно сприяє засмазі за тривалого впливу. Але за невеликого часу впливу, необхідного для затвердіння матеріалів, не спричиняє ефекту засмаги й абсолютно безпечне, тобто шкоди під час нарощування нігтів UV-лампа не завдає.

Таким чином, головною причиною шкоди від нарощування нігтів є некваліфіковані майстри, які не мають необхідного обсягу знань або економлять на матеріалах, а не сертифікований матеріал.

.



Лампа для нігтів
---------------------


48 купили
ID: 6540
441 ₴

Проблеми зі штучними нігтями та їхні причини


1. Нігті постійно ламаються:

- Точки напруги розташовані в неправильному місці. Наприклад, якщо точка напруження розташована занадто близько від краю, вона обтяжує ніготь, і він може бути легко поламаний.

- Ніготь надто тонко підпиляний.

- Нігті занадто довгі. Довжина штучних нігтів має відповідати довжині натуральних. Вільний край штучного нігтя не повинен бути довшим за нігтьове ложе.


2. Відшарування в зоні кутикули:

- Погано почищена нігтьова пластина.

- Неправильно обрано довжину нігтів і їхню форму.

- Під час корекції штучних нігтів погано видалено колишнє покриття.


3. Поява тріщин на вільному краї нігтя:

- Штучний матеріал занадто тонко підпиляний по краях.

- Краї не герметично закриті штучним матеріалом.

- Тріщини не видалили під час корекції.

- Під час корекції підпиляли краї, залишивши ніготь занадто вузьким. Якщо це сталося, необхідно заново побудувати ніготь на шаблоні.

.


---> Все для нарощування нігтів за найкращими цінами - відкрити каталог


Дата: 01.05.2024 19:05 Переглядів: 22