Корекція гелевих нігтів: покрокова інструкція для якісної роботи

Корекція гелевих нігтів: покрокова інструкція для якісної роботи
Сьогодні акуратний і красивий манікюр є важливою частиною образу. Сучасна косметологія пропонує численні процедури для створення ідеального манікюру. Однак варто пам'ятати, що підтримувати його в ідеальному стані потрібна регулярна корекція кожні 2-3 тижні. Складність цієї процедури може значно варіюватися залежно від обраного матеріалу.

.



Що таке корекція нігтів?


Корекція нігтів передбачає нанесення моделювального матеріалу на відрослу частину нігтьової пластини, що дає змогу підтримувати акуратний вигляд манікюру. Під час процедури також проводять догляд за нігтьовими валиками і кутикулою, а занадто довгі нігті можуть бути акуратно підстрижені або скориговані за допомогою шліфування. Завершальний етап - це нанесення декоративного дизайну на поверхню нігтів.

Найважливішим моментом є точне дотримання часових проміжків між корекціями штучних нігтів. Між ними має проходити 2 - 3 тижні. Цей термін продиктований швидкістю росту натуральних нігтів. Як відомо, вони відростають приблизно на 1 мм на тиждень. Якщо корекцію зроблено своєчасно, не відбувається деформація матеріалу, штучні нігті стійкі, матеріальні та часові витрати під час проведення процедури мінімальні.

Майстрам нігтьового сервісу зазвичай доводиться коригувати і нівелювати недоліки природних нігтів за допомогою запечатування, різних видів манікюру або використання дерматокосметики. Однак фраза "корекція нігтів" передбачає, насамперед, роботу зі штучними нігтями. Річ у тім, що після нарощування ніготь продовжує рости. Це призводить до того, що область лунки поступово залишається без штучного матеріалу - гелю або акрилу, а кінчик нігтя подовжується, через що може зламатися.

Через місяць після нарощування загальний вигляд нігтів стає неестетичним, тому штучним нігтям необхідна регулярна корекція. Процедура корекції штучних нігтів загалом однакова для гелевих і акрилових нігтів. Для неї необхідно не менше однієї години часу.

Але навіть якщо терміни корекції точно дотримуються, іноді виникають проблеми з відшаруванням матеріалу. Це відбувається частіше в області бічних пазух. Відшарування не має перевищувати 1 - 1,5 мм. Але і в цьому разі треба замислитися: чи підходить використовуваний матеріал клієнту і чи все правильно робить майстер? Якщо через 2 - 3 тижні матеріал відходить тільки в одного з десяти осіб, причини необхідно шукати в клієнті. 


Види корекції нарощених нігтів


У салонах пропонують кілька видів корекції, кожен з яких відрізняється за вартістю. Ось основні з них:

- Мала корекція. Реставрація нігтьової пластини при дрібних пошкодженнях (сколах, подряпинах тощо).

- Середня корекція. Зазвичай проводиться через 2-4 тижні після процедури нарощування нігтів або останньої корекції.

- Складна корекція. Такий вид корекції необхідний у разі значного відшарування, поломки або зміщення більшої частини нігтьової пластини.

Вартість корекції становить від 50% до 70% від початкової ціни нарощування нігтів, бо іноді корекція вимагає такого ж обсягу роботи і часу, що і початкове нарощування. Час, необхідний для процедури, залежить від досвіду майстра і варіюється від 1 до 2 годин.

Ціна також залежить від стану нігтьової пластини і використовуваних матеріалів. Якщо є можливість, краще виконати процедуру вдома з використанням більш доступних засобів, оскільки це обійдеться дешевше.

.


Як робити корекцію гелевих нігтів


1. Обробити руки клієнта і майстра.


2. Нанести засіб для видалення кутикули. Через 2 - 3 хвилини, коли засіб почне діяти, відсунути птеригій з поверхні натуральної пластини нігтя за допомогою спеціального інструменту (лопатки з медичної сталі, одноразової дерев'яної палички).

(5)
535 купили
ID: 8265
90 ₴

3. Видалити залишки засобу серветкою без ворсу. Пилкою абразивністю 180 grit прибрати довжину вільного краю і надати йому бажаної форми. Спиляти 2/3 товщини поверхні матеріалу в зоні стрес-зони і вільного краю нігтя.


4. Прибрати природний блиск з поверхні натурального нігтя за допомогою бафа абразивністю 400 grit. Виконати це акуратно, рухами, в напрямку від зони кутикули до вільного краю нігтя.


5. Обробити місця, в яких матеріал відшарувався від нігтя, пилкою абразивністю 240 grit.


6. При цьому звернути особливу увагу на ділянку бічних пазух.

7. Видалити пил від обпилювання за допомогою спеціальної антистатичної щіточки-мітелки.


8. Обробити натуральну нігтьову пластину праймером. Цей препарат не містить кислот і надійно з'єднує штучний матеріал з кератином натуральних нігтів.


9. Перейти безпосередньо до моделювання.

.



Основні правила успішного моделювання нігтів


Не допускати потрапляння матеріалу (кулька акрилу або крапля гелю) на шкіру в зоні кутикули і бічних пазух. Це може стати причиною відшарування матеріалу.

Не наносити матеріалу більше, ніж необхідно. Це збільшить час обпилювання і призведе до підвищення собівартості корекції штучних нігтів.

Кількість матеріалу також має відповідати формі та довжині штучного нігтя.

Правильний вибір пензля для моделювання дуже важливий. Для корекції гелем використовуйте плоский пензлик. Для акрилу - овальний. Ворс, який застосовують у пензлях, має бути натуральним (найчастіше це соболь), правильно сформованим біля основи і кінчика пензля - він не повинен залишатися тієї самої форми, що і під час купівлі. Консистенцію акрилової кульки обирайте залежно від температури повітря в приміщенні, в якому ви працюєте. Що вища температура, то рідшим має бути акрил.

Не тисніть пензлем дуже сильно, оскільки гелі дуже пластичні та мають ефект самовирівнювання.

Не рекомендується наносити скульптурний гель одразу на кілька нігтів, навіть якщо він має досить густу консистенцію. Працюйте конвеєрним методом, одночасно з двома руками клієнта, по черзі просушуючи матеріал у лампі. Після закінчення роботи кожну руку по черзі слід помістити в лампу на дві хвилини. Це необхідно для завершення процесу полімеризації гелю.

.


---> Моделирующие гели для наращивания ногтей не дорого с доставкой по всей Украине - открыть каталог



Дата: 29.04.2024 12:35 Переглядів: 19