Як вибрати пилочку для нігтів?

Як вибрати пилочку для нігтів?
Перед початком процедури манікюру або нарощування нігтів, правильний вибір пилки для нігтів відіграє важливу роль. Це безсумнівно ключовий етап, який не варто недооцінювати. В іншому разі ви ризикуєте отримати непедантний манікюр, нігті, схильні до розшаровування, пошкоджені нігтьові пластини і кутикулу. Зрештою, це може викликати розчарування клієнта і підірвати вашу репутацію.

Критерій №1: абразивність

Абразивність - жорсткість пилочки, яка являє собою напилення на пилочці. Вона вимірюється в гритах (кількість частинок абразиву на одиницю площі). Тут варто запам'ятати просте правило - що менша цифра грит на пилочці, то вона жорсткіша і грубіша.

Які бувають пилочки залежно від показника грит?

- Від 80 до 150 грит (грубі/coarse) - найжорсткіші пилочки для обпилювання довжини і товщини штучних нігтів (гель або акрил). Не застосовуються для натуральних нігтів!

584 купили
ID: 5458
18 ₴
531 купили
ID: 5459
18 ₴

- Від 180 до 240 грит (середні/medium) - це пилки або шліфувальники, які підходять для укорочення довжини натуральної нігтьової пластини, для обробки поверхні акрилових або гелевих нігтів, для підготовки нігтів до нанесення гель-лаку, акрилу, гелю.


- Від 240 до 600 грит (м'які/fine) - м'які пилки або шліфувальники, які ідеально підходять для надання форми і корекції довжини натуральних нігтів, м'якого шліфування поверхні перед поліруванням.

- Від 1000 грит і більше (ультрам'які/ultra fine) - полірувальники для "запечатування" і глянсового/матового полірування натуральних нігтів. Нагадують гуму або ластик на дотик.


Критерій №2: основа

Пилочки випускають металеві, скляні, дерев'яні та наждачні (м'які). При цьому кожен з матеріалів має характерні властивості.

- Металеві - занадто грубі й можуть спровокувати розшарування нігтів. Популярність таких пилок пояснюється тим, що вони досить дешеві та довговічні. Однак фахівці нігтьової індустрії не рекомендують використовувати їх для натуральних нігтів.

- Скляні. Плюси: дуже привабливий вигляд, довговічність, легко миється. Недоліки: через крихкість матеріалу з такими пилками слід бути гранично обережними, у жодному разі не піддавати контрастним температурам і зберігати в спеціальному чохлі. Не підходять для товстих нігтів.

- Дерев'яні - ці пилочки є найміцнішими з усіх запропонованих на ринку, оскільки в руках майстра вони не будуть вібрувати. З іншого боку, вони найменш гнучкі. Для того щоб трохи згладити цей недолік, виробники зазвичай роблять її напівкруглої форми. Надзвичайно вибагливі у догляді, бо мити не можна, а зберігати потрібно в спеціальному футлярі. Але зате ідеальні для важкодоступних місць і нігтів на ногах.

- Наждачні на м'якій основі - є найпопулярнішими, оскільки не травмують нігтьову пластину і підходять для тендітних і тонких нігтів. Ціна у таких пилочок цілком прийнятна, адже для основи використовують дрібний наждачний папір. Термін служби - від 4 до 6 місяців. Саме такий вид пилок ідеально підходить для підпилювання нарощених нігтів, підготовки до покриття гель-лаком.


Критерій №3: форма

Овальна пилка слугує для вирівнювання нігтьової пластини, надання нігтям гарної форми і для укорочення нігтів.

Пилка-бумеранг застосовується, як правило, для обпилювання нарощених нігтів у зоні кутикули.

Прямокутна пилка служить для вирівнювання поверхні нігтя і для надання форми.


Правила обпилювання нігтів

1. Ретельно висушити руки. Волога нігтьова пластина більш вразлива до зовнішніх впливів, можуть з'явитися мікротріщини, які призведуть до розшарування нігтів. Тому підпилюють нігті тільки перед процедурою манікюру!

2.  Підпилювати ніготь можна лише в один бік. Або вправо, або вліво. А не так, як багато хто звик: пиляючими рухами з одного боку в інший, наче перед вами дерево. Таке підпилювання руйнує нігтьову пластину. Тканини нігтя починають кришиться і дають мікротріщини, що надалі веде до розшаровування і обламування.

3.  Підпилювання починайте вздовж бічних ліній нігтя. Це дасть змогу його візуально вирівняти. Потім переходьте до вільного краю. Але рухайтеся в одному напрямку.

4.  Якщо ви хочете використовувати баф або шліфувальні пилки, тримайте їх так, щоб вони максимально покривали всю площу нігтя. Тримати потрібно під кутом не менше 45 градусів до пальця, щоб не травмувати шкіру. І не варто тиснути на шліфувальну пилку, від цього нігтьова пластина може сильно потоншати.

ID: 5548
54 купили
ID: 13006
37 купили
ID: 13022
Основні помилки, яких припускаються новачки під час вибору пилки:

1. Не цікавляться точною абразивністю пилки, вибирають на дотик.
У результаті може вийти, що натуральний ніготь буде оброблятися пилкою в 100 грит. Наслідки - травма нігтьової пластини, спилювання верхніх шарів і хворобливі відчуття ще 2-3 дні після такої роботи.

2. Працюють пилкою однієї абразивності для різних видів робіт.
Слід розуміти, що технології всі різні, якщо в одній достатньо м'якого шліфувальника, то для іншої потрібне більш грубе обпилювання. Так, наприклад, для гель-лаку вибирають пилку м'якої зернистості, а для гелю або акрилу потрібна пилка середнього напилення. Некоректна абразивність відіб'ється не тільки на стані нігтьової пластини, а й на якості вашої роботи. Матеріал не буде добре триматися на тонких і перепиляних нігтях. З'являться "кишені" і "відшарування" - вірні ознаки недостатньої адгезії.
Дата: 22.07.2019 18:14 Переглядів: 1103