Як лікувати нігті, що шаруються

Як лікувати нігті, що шаруються
Колись нігті були не просто модним аксесуаром. Перші люди використовували їх для копання, захисту та догляду за собою. У міру того, як зручності сучасного життя виключали ці потреби, нігті стали тим, про що ми дбаємо, а не навпаки. Однак одне не змінилося: ваші нігті можуть свідчити про загальний стан вашого здоров'я. Тому перш ніж лікувати нігті, що відшаровуються, наступними засобами, перевірте й нігті на ногах. Якщо вони теж лущаться, зверніться до лікаря, щоб виключити причини, пов'язані зі здоров'ям, такі як дефіцит заліза та інших поживних речовин.

Перше, про що слід запитати себе: Чому мої нігті лущаться? За словами дерматолога-косметолога Мішель Грін, лущення нігтів (також зване оніхошизією) - це порушення структури нігтя, спричинене травмою, відшаруванням лаку, занадто частим підпилюванням нігтя, а також носінням накладних нігтів, таких як накладні або акрилові. На щастя, існують способи їх усунення.



ЗУСТРІЧ З ЕКСПЕРТОМ

Мішель Грін - дерматолог-косметолог із Нью-Йорка.

Ознайомтеся з методами лікування нігтів, що відшаровуються.



1. ЗМІЦНЕННЯ ЛАМКИХ НІГТІВ ЗА ДОПОМОГОЮ ПРОДУКТІВ З ВИСОКИМ ВМІСТОМ ПОЖИВНИХ РЕЧОВИН

Збільште своє споживання продуктів, багатих на залізо і біотин, таких як авокадо, незбиране зерно, яйця, цвітна капуста і нежирне м'ясо. Нежирне м'ясо, зокрема, сприяє зміцненню нігтів, роблячи їх менш схильними до лущення, ламкості та згинання. Але не тільки нігті отримають користь від такої дієти. Ви також помітите збільшення рівня енергії та зможете довше залишатися ситим і почуватися ситим.



2. ПРИЙМАЙТЕ ВІТАМІНИ ДЛЯ ЗМІЦНЕННЯ НІГТІВ

Інші поживні речовини, що містяться у вітамінах, можуть мати значний вплив на здоров'я ваших нігтів, оскільки вони працюють спільно, підтримуючи роботу всіх систем вашого організму і взаємодіючи з їжею, яку ви вживаєте.

Вітамін A, C, E, а також вітаміни групи B, включно з B6, відіграють важливу роль у підтримці здоров'я нігтів, як підкреслює експерт Грін. Ці вітаміни сприяють зміцненню нігтів і підтримують їх нормальне функціонування.

Крім того, добавки, такі як кератин, є чудовим вибором для стимуляції росту нігтів, оскільки вони сприяють зміцненню нігтьової пластини і збільшують її щільність. Якщо вашою метою є надання нігтям блиску, то риб'ячий жир може стати вашим надійним союзником. Омега-масла, що містяться в риб'ячому жирі, не тільки надають нігтям сяйва, але також стимулюють вироблення колагену, що робить цю добавку ефективним антивіковим заходом.

Не забувайте, що всі ці вітаміни необхідні для підтримання здоров'я нігтів, зміцнення матриксу нігтя і стимулювання їхнього росту. Вони спільно сприяють турботі про вашу нігтьову пластину і забезпечують їй необхідні ресурси для краси та здоров'я.



3. ВИКОРИСТОВУЙТЕ ЕФІРНІ ОЛІЇ ДЛЯ ЗАХИСТУ

"Нанесення ефірних олій, таких як кокосова і оливкова, на кутикулу і нігті сприяє створенню захисного бар'єру, забезпечуючи необхідне зволоження", підкреслює Грін. "Це також допомагає утримувати вологу, запобігаючи ламкості нігтів і сухості кутикули". Варто зазначити, що кокосова олія має антибактеріальні та антигрибкові властивості, що може допомогти уповільнити ріст нігтьового грибка. З іншого боку, оливкова олія, як зазначає Грін, містить важливі антиоксиданти, що сприяють захисту нігтів. "Вона допомагає відновити гладкість шкіри і захищає нігті від впливу ультрафіолетового випромінювання", пояснює вона. Крім того, оливкова олія багата на вітамін Е, омега-3 жирні кислоти та інші поживні компоненти, що сприяють підтримці рівня вологості та запобіганню сухості.



4. ВИКОРИСТОВУЙТЕ М'ЯКИЙ ЗАСІБ ДЛЯ ЗНЯТТЯ ЛАКУ, ЩОБ ЗБЕРЕГТИ ВОЛОГУ

Нігті, схильні до відшаровування, потребують додаткового догляду та уваги, особливо в питаннях зволоження. На жаль, багато засобів для зняття лаку містять ацетон, який, насправді, може завдати шкоди нігтям. Ацетон має здатність сильно висушувати нігті та позбавляти їх необхідної природної вологи.

Однак існують більш щадні засоби для зняття лаку, які не містять ацетону. Ці продукти ефективно видаляють лак, не позбавляючи нігтьове ложе цінної вологи, яка необхідна для здоров'я нігтів.



5. ЩОБ УНИКНУТИ ГРИБКА НІГТІВ, ПЕРІОДИЧНО ВІДМОВЛЯЙТЕСЯ ВІД МАНІКЮРУ

"Неможливість нігтьового ложа дихати через шар нігтьового лаку може підвищити ризик розвитку грибкових інфекцій нігтів", - попереджає експерт Грін. "Крім того, надмірне підпилювання нігтьового ложа може також сприяти розвитку інфекцій шкіри та нігтів. Перехід до натурального манікюру має додаткову перевагу - зменшення впливу агресивних хімічних компонентів, які містяться в більшості лаків для нігтів. Без шару лаку, який загороджує доступ сонячного світла до нігтів і кутикул, ви також даєте змогу клітинам відновлюватися природним чином, що сприятливо впливає на загальне здоров'я ваших нігтів."



6. ОБРОБІТЬ НЕРІВНІ КРАЇ


Використання нігтьових бафів може значно поліпшити стан ваших нігтів, згладивши нерівності та запобігши можливим зачепам. Важливо при цьому пам'ятати про правильний підхід: ніжними та впевненими рухами вирівняйте нерівності, створивши водночас ідеально гладку поверхню нігтьового ложа.

ПОРАДА: Для ефективної процедури полірування нігтів важливо дотримуватися одного напрямку руху. Використання бафа в режимі вперед-назад, рухаючись у протилежних напрямках, може негативно вплинути на стан нігтьового ложа і підвищити ймовірність його відшаровування.



7. НЕ ГРИЗІТЬ НІГТІ

Хоча обкушування нігтів безпосередньо не спричиняє відшарування нігтів, ця звичка може спровокувати інші негативні наслідки для нігтів, які, своєю чергою, можуть призвести до їх відшарування. Наприклад, вона може збільшити ризик розвитку інфекції нігтів, що тягне за собою потенційну загрозу поширення мікробів по всьому організму. Як зазначає доктор Грін, це створює додаткові ризики для вашого загального здоров'я, оскільки бактерії та віруси можуть потрапити на ваші пальці й під нігті, спричиняючи інші захворювання та проблеми.
 

Источник: www.byrdie.com
Автор: Джен Адкінс і Мишель Ростам'ян

Магазин Global Fashion пропонує Вашему вниманню професійну продукцію для використання та моделювання ногтей.
Дата: 15.02.2022 11:54 Переглядів: 152