Задирки - проблема рук і нігтів. Як позбутися?

Задирки - проблема рук і нігтів. Як позбутися?
Задирки - це неприємне явище, яке може серйозно зіпсувати зовнішній вигляд ваших рук і нігтів, викликати недоглянуте враження і знизити впевненість у собі. Крім того, вони можуть стати причиною появи болісних ранок і наривів, а також зачіплятися за одяг, що робить їх ще більш неприємними і дратівливими. У цій статті ми детально розглянемо, що таке задирки і як можна запобігти їхній появі, щоб повернути комфорт і впевненість у собі.



ЩО ТАКЕ ЗАДИРКИ?

Задирки на пальцях рук являють собою поверхневі розриви шкіри навколо нігтьової пластини, які не тільки можуть спричиняти неприємні відчуття і кровотечу, а й у разі неналежного догляду можуть прогресувати до більш серйозних проблем, таких як нариви. Дуже важливо не нехтувати цими станами, оскільки ігнорування їх може призвести до серйозних наслідків, включно з можливим зараженням рани бактеріями або іншими патогенами. Це, зі свого боку, може призвести до розвитку інфекції і, в крайніх випадках, навіть до серйозніших ускладнень, включно з інфікуванням крові. Уважний догляд за задирками і своєчасне лікування - ключові заходи для підтримання здоров'я шкіри та нігтів на руках.



ПРИЧИНИ ПОЯВИ

Причини появи задирок можуть бути зовнішні та внутрішні:

1. Зовнішні

- Неправильний догляд за нігтями та кутикулою.
- Звичка гризти нігті/кутикулу - погана звичка послаблює нігтьове ложе і призводить до мікротравм шкіри навколо нігтьової пластини.
- Сухість шкіри - тривалий контакт із водою, мийними засобами, дезрозчинами.
- Постійний контакт із папером.
- Обвітрювання - часте перебування на вітрі та морозі.
- Неякісні матеріали для покриття або нарощування нігтів.
- Будь-які травми верхнього шару епідермісу в області валика.
- Неправильно зроблений манікюр - Занадто глибоко "до почервоніння" вирізана кутикула та інші механічні ушкодження шкіри, зроблені через недосвідченість або випадкову помилку.


2. Внутрішні

- Цукровий діабет.
- Зневоднення організму - на день необхідно пити не менше 1,5 літра води.
- Брак вітамінів і мінералів. Дефіцит вітаміну A, B7, C, кальцію, магнію та інших мікроелементів часто позначається саме на нігтях і кутикулі.
- Інфекційно-запальні захворювання шкіри навколо нігтя, наприклад, грибок. У цьому випадку, обов'язково потрібно звернутися до лікаря.

ПОРАДА: Якщо ви не впізнаєте себе в жодній з вищезазначених категорій, але все одно з'являються задирки, це серйозне явище, яке потребує звернення до лікаря. Не залишайте його без уваги.



ЯК НЕ ДОПУСТИТИ ПОЯВИ ЗАДИРОК

1. Намагайтеся регулярно зволожувати руки живильними кремами.

2. Систематично робіть гігієнічний манікюр, бажано необрізний. Замість того щоб зрізати кутикулу, втирайте в неї спеціальну олію й акуратно відсуньте апельсиновою паличкою.

3. Прагніть включати до свого раціону продукти, збагачені корисними жирами та вітамінами. До таких продуктів можна віднести рибу, рослинні олії, горіхи, овочі, фрукти та зелень.

4.
"Геть геть" звичку "гризти нігті"! Погана звичка не тільки сприяє появі задирок, а й підвищує ризик інфікування ранки бактеріями, що живуть у порожнині рота.

5. Не використовуйте швидковисихаючі лаки для нігтів, оскільки вони не тільки швидко тверднуть самі, а й моментально висушують шкіру навколо нігтя.

6. Захищайте шкіру від зовнішніх впливів (використовуйте гумові рукавички під час господарських справ, одразу ж обробляйте перекисом водню або йодом отримані травми, не допускайте потрапляння бруду у відкриті ранки).



ЯК ЛІКУВАТИ ЗАДИРКИ?

Важливо пам'ятати, що жодним чином не слід відривати задирки, тому що це може спричинити болісні відчуття і пошкодити шкіру, що може мати негативні наслідки. Для позбавлення від задирок ліпше звернутися до манікюрного салону, де професіонали зможуть виконати цю процедуру безпечно, або ж виконати її самостійно в домашніх умовах у разі дотримання всіх необхідних запобіжних заходів.

Як це зробити?

1. Для поліпшення стану шкіри рук, слід приготувати зволожувальну ванночку. Для цього наповніть миску теплою водою і додайте трохи натуральної рослинної олії. Потім обережно опустіть кінчики пальців у цю воду і залиште їх у ній протягом 10 хвилин. Цей процес допоможе вашій шкірі стати м'якою і більш зволоженою.

2. Для видалення м'яких задирок, використовуйте манікюрні кусачки й обов'язково обробіть їх дезінфекційним засобом. Після цієї процедури не забудьте нанести жирний крем на руки.

Після завершення манікюрної процедури, підтримуйте регулярний догляд за шкірою навколо нігтів. Це включає в себе використання зволожувальних і живильних кремів. Також корисними можуть бути парафінотерапія і теплі ванночки з оліями, содою, сіллю, лимонним соком або травами.

ПОРАДА: Якщо задирки вас турбують протягом декількох днів, запалюються і болять, настійно рекомендуємо не робити щось самостійно, щоб уникнути неприємних наслідків. Найкращий варіант, це звернутися до лікаря.

Звертайте завжди увагу на своє здоров'я, адже воно - фундамент вашої краси.
Дата: 18.01.2022 14:08 Переглядів: 2001