8 - причин через які гель-лак може завдати шкоди нігтям

8 - причин через які гель-лак може завдати шкоди нігтям
Гель-лак користується величезною популярністю в нігтьовій індустрії. Маючи велику кількість переваг, усі дівчата обирають саме його. Він стійкий, не потребує довгого сушіння, і щонайменше 2 тижні ваші нігті будуть ідеальними. Гель-лак дійсно може виявитися чудовим засобом для догляду за вашими нігтями. За рахунок того, що він повністю покриває нігтьові пластини і щільно "тримається" за їхній верхній шар, він не дає нігтям кришитися і розшаровуватися. Однак існують певні чинники, які слід врахувати.


ПРИЧИНА 1: САМОСТІЙНО ЗНІМАТИ ГЕЛЬ-ЛАК ЗВИЧАЙНОЮ "ЗМИВКОЮ"

Багато хто для зняття гель-лаку бере фольгу, звичайний засіб для зняття лаку, змочує розрізаний ватний диск, прикладає до нігтя, обертає фольгою і чекає 20 хвилин, бо нібито так само процес виглядає і в салоні. Отже, що ми отримуємо? Місцями розбухлий, а місцями незмінний гель-лак. Тоді дівчата беруть паличку чи пилку і зішкрябують лак із нігтів. Нігтьові пластини нерівні, шорсткі, подекуди потріскані, всі в щербинах. Навіть якщо відполірувати, нігті будуть розшаровуватися і ламатися. 

ВАЖЛИВО: Знімати гель-лак найкраще в салоні. Якщо хочете зняти покриття самостійно, купіть спеціальний засіб для видалення гель-лаку і користуйтеся ним за інструкцією. І в жодному разі не зішкрябуйте залишки лаку металевою пилкою!


ПРИЧИНА 2: ВИКОРИСТОВУВАТИ ПРОСТРОЧЕНИЙ ГЕЛЬ-ЛАК

А хіба прострочена річ може чимось бути корисною? Звісно ні! І гель-лак не виняток. Перш ніж почати процес покриття, переконайся, що лак стояв на полиці з щільно закритою кришечкою і має відповідний термін придатності. Часто в салонах лаки стоять прочиненими тижнями або ж використовуються після призначеного виробником терміну. Такі засоби і триматися будуть погано, і можуть мати негативний вплив на нігті. 

ВАЖЛИВО: Завжди використовувати гель-лак до закінчення терміну придатності та зберігати його в правильних умовах.


ПРИЧИНА 3: КУТИКУЛА? ЗА НЕЮ ТЕЖ ПОТРІБНО ДОГЛЯДАТИ?

Звичайно потрібно! Багато хто чомусь забуває, що кутикула не менше потребує дбайливого догляду. Існує міф про те, що олія для кутикули руйнує гель-лак, і багато дівчат відмовляються від догляду за шкірою навколо нігтів. Що насправді відбувається? Гель-лак підсушує нігті, а відповідно, сохне і кутикула. Без належного догляду вона тріскається, починає наростати нерівними шматками і псує вигляд нігтів.

ВАЖЛИВО: Обов'язково наносьте олію для кутикули щодня, для гель-лаку це точно не загроза!


ПРИЧИНА 4: ВИЙМАТИ РУКИ З ЛАМПИ ДО СИГНАЛУ

Так, буває й таке. Не чекаючи сигналу, дівчина витягує руку з лампи, бо задзвонив телефон або надійшло повідомлення. Навіть секунда має значення: якщо ви хочете, щоб гелеве покриття трималося стільки, скільки йому належить, і не псувало ніготь, то критично важливо повністю висушувати кожен шар.

ВАЖЛИВО: Виймайте руку з лампи тільки після сигналу.

Якісні лампа для нігтів у магазині Global Fashion
 



ПРИЧИНА 5: ЗМІШУВАТИ ЗАСОБИ РІЗНИХ ВИРОБНИКІВ

Ми завжди прагнемо використовувати продукти для догляду за волоссям однієї й тієї самої марки, включно з шампунем, бальзамом, олією і маскою. Чому? Тому що це сприяє максимальному посиленню результатів. Такий підхід створює синергію між продуктами і дає змогу досягти найкращих ефектів для вашого волосся.
Те ж саме стосується і гель-лаку. Коли ми поєднуємо базу і кольорове покриття від одного і того ж бренду, ми можемо бути впевнені, що вони створені з урахуванням один одного. Це забезпечує більш стійкий і красивий манікюр. У разі, якщо ви змішуєте продукти від різних брендів, результат може бути менш передбачуваним, оскільки формули можуть не поєднуватися найкращим чином.

ВАЖЛИВО: Завжди стежте, чи однієї марки засоби майстер приготував для вас.


ПРИЧИНА 6: НЕ ПОВНЕ ВИДАЛЕННЯ СТАРОГО ПОКРИТТЯ

Якщо у вас виникли проблеми з нанесенням гель-лаку, такі як напливи або нерівності на поверхні нігтів, найчастіше це відбувається через неповне видалення попереднього покриття. Щоб уникнути цієї проблеми, необхідно здійснити ретельне видалення всіх шарів попереднього дизайну з нігтів за допомогою пилки або фразера. Це дасть змогу новому шару основи для гель-лаку лягти на ніготь ідеально рівно, без будь-яких нерівностей або напливів.

ВАЖЛИВО: Важливо ретельно видалити попереднє покриття, залишивши нуль слідів, щоб забезпечити оптимальний стан для нового шару. В іншому разі існує ризик, що нове покриття може бути пошкоджено, і всю виконану роботу можна буде вважати марною.


ПРИЧИНА 7: СПИЛЮВАТИ ПИЛКОЮ ЗДЕРТИЙ ГЕЛЬ-ЛАК

Існує некорисна звичка - видаляти гель-лак з нігтів, використовуючи пилку, що може завдати серйозної шкоди їхньому стану.

ВАЖЛИВО: Не варто спилювати пилкою частково здертий гель-лак. У цьому разі ви також ризикуєте спиляти верхній шар нігтя і зіпсувати його.


ПРИЧИНА 8: НЕДОСТАТНЬО ОЧИЩЕНИЙ НІГОТЬ ВІД ПИЛУ

Покриття тріскається і відколюється маленькими шматочками. Така ситуація виникає, якщо недостатньо очистити нігтик від пилу (опилу), бруду і шкірного жиру.

ВАЖЛИВО: Завжди очищайте нігті від пилу, переконайтеся в тому, що все чистенько, і тільки тоді приступайте до наступного етапу.
Дата: 29.07.2021 15:58 Переглядів: 464