Чому гель-лак змінює колір: причини та поради

Чому гель-лак змінює колір: причини та поради
Здається, манікюр було проведено успішно, і клієнтка залишилася задоволеною результатом. Коли клієнт задоволений, це завжди радує майстра. Однак через тиждень клієнтка телефонує і повідомляє, що гель-лак змінив колір. Це питання, яке змушує замислитися: чому це сталося, і як можна уникнути таких змін у кольорі покриття? Давайте разом розберемося в причинах цієї проблеми.


ВИПАДКИ КОЛИ ПОТЕМНІННЯ АБО ВИГОРЯННЯ ГЕЛЬ-ЛАКУ ВІДБУВАЄТЬСЯ З ВИНИ МАЙСТРА

1. Робота неякісним продуктом

Якщо ви використовуєте матеріали сумнівного походження, то треба бути готовими до всього. Такі гель-лаки, як правило, вирізняються низькою ціною і відсутністю сертифікатів.
Покриття з таких флакончиків може не тільки темніти, вигоряти і покриватися плямами. Бувають випадки сильної алергії і навіть хімічні опіки. 

ПОРАДА: Завжди віддавайте перевагу використанню високоякісних гель-лаків від перевірених брендів.


2. Топ (фінішні покриття) без ультрафіолетового захисту

Гель-лак може сильно вигоряти на сонці. Особливо це стосується яскравих постільних відтінків. Але, світові виробники давно випускають фінішні покриття з ультрафіолетовим захистом. 

ПОРАДА: Щоб надійно захистити свої нігті від вигорання на сонці, рекомендується правильно вибирати топ-покриття.



3. Погана сушка топа

Одна з функцій топа - захист усього покриття від вигорання, відколів і відшарування. Але якщо ви не до кінця його просушуєте, то все виходить навпаки. Топ мутніє, легко вбирає сторонні пігменти і не захищає кольоровий шар від впливу сонця.

ПОРАДА: Слідкуйте за повною полімеризацією фінішного покриття. Користуйтеся якісними лампами з таймером. 


4. Особливі (агресивні) бази

Бази з високим рівнем кислотності можуть чинити негативний вплив на колірні матеріали, тому важливо ретельно вибирати бази, звертаючи увагу на їхній склад і уникаючи варіантів з інтенсивними запахами. Крім того, змішування матеріалів різних виробників може підвищити ризик виникнення проблем і небажаних наслідків для клієнтів.

ПОРАДА: Завжди вибирайте продукти від відомих і надійних виробників, щоб уникнути можливих проблем. Це допоможе вам уникнути неприємних ситуацій.

(5)
492 купили
ID: 11196
180 ₴
(5)
642 купили
ID: 6592
350 ₴



ВИПАДКИ КОЛИ ПОТЕМНІННЯ АБО ВИГОРЯННЯ ГЕЛЬ-ЛАКУ ВІДБУВАЄТЬСЯ З ВИНИ КЛІЄНТА

Майстер, здавалося б, дотримується всіх необхідних вимог, проте під час роботи з кольоровим гель-лаком все одно виникають незрозумілі проблеми. Причина зміни кольору гель-лаку може бути пов'язана зі способом життя клієнтки, який впливає на стійкість і насиченість кольору нанесеного покриття.

1. Вигоряння гель-лаку від сонячних променів

Навіть найякісніші гель-лаки та верхні покриття можуть не витримати постійного впливу палючого сонця на нігтях.

2. Засоби для засмаги

На гель-лак негативно впливають і засоби для засмаги. Гель-лак - матеріал хоч і міцний, але досить пористий. Він здатний вбирати деякі стійкі пігменти. Але на відміну від сонця автозасмага зробить відтінок покриття темнішим. Інші засоби, які негативно впливають на гель-лак, можуть також бути: приправи для приготування їжі, високопігментовані продукти (буряк, ягоди, гранат), фарба для волосся.

3. Мийні засоби

Мийні засоби для прибирання теж можуть впливати на колір гель-лаку. Щоправда, хімічні компоненти в складі чистячих порошків і гелів не тільки руйнують пігмент, але й знижують стійкість манікюру і сушать шкіру рук.

ПОРАДА: У більшості випадків, зміни кольору покриття відбуваються в повсякденному житті. Не забувайте попереджати своїх клієнток про можливі наслідки роботи по дому без рукавичок, а самі працюйте тільки якісними матеріалами.

Ми сподіваємося, що наша стаття виявиться корисною для вас.
Дата: 23.06.2021 16:22 Переглядів: 2853