Інструменти та засоби для педикюру: які вони і що необхідно знати про них

Інструменти та засоби для педикюру: які вони і що необхідно знати про них
Турбота про ноги - це не тільки приємно, а й важливо для загального самопочуття. Ми часто приділяємо багато уваги догляду за обличчям і руками, але забуваємо про ноги, за винятком літнього сезону. Педикюр відіграє ключову роль у догляді за ногами, і деякі його види навіть надають можливість насолодитися приємним масажем стоп. Цей процес багатий на різноманітні етапи, і для його успішного виконання необхідні правильні інструменти та засоби. У цій статті ми детально розповімо про все, що вам потрібно знати про педикюр. Тож давайте почнемо вивчати цю тему уважніше!


ІНСТРУМЕНТИ ДЛЯ ПЕДИКЮРУ

Залежно від цілей використання, існує така класифікація пристосувань для педикюру: 

1. Для роботи з нігтями (обпилювання та шліфування нігтів).
2. Для обробки кутикули.
3. Для догляду за шкірою ніг (видалення огрубілої шкіри на п'ятах і її шліфування).
4. Для обробки проблемних ділянок шкіри: мозолів, натоптишів, врослих нігтів або для боротьби з грибком.

Інструменти для роботи з нігтями та кутикулою

1. Ножиці. Педикюрні ножиці та манікюрні ножиці мають свої особливості, які визначають їхнє застосування. Коли справа стосується догляду за нігтями на ногах, важливо вибирати ножиці з прямими кінцями. Це зумовлено тим, що під час педикюру не рекомендується обрізати куточки нігтів, а краще зберігати їх прямими.
Коли необхідно видаляти кутикулу, то на допомогу приходять ножиці із закругленими кінцями. Це забезпечує більш безпечне й акуратне виконання процедури, мінімізуючи ризик пошкодження ніжної шкіри навколо нігтів.

184 купили
ID: 13524
80 ₴


2. Кусачки. Обов'язковий інструмент для педикюру. З їхньою допомогою видаляють кутикулу після розм'якшення. Крім того, кусачки підійдуть для видалення задирок, але на ногах вони з'являються нечасто. Обрізати нігті кусачками небажано, бо є ризик, що вони затупляться, а точити їх - задоволення не з дешевих.

(4)
75 купили
ID: 15307
253 ₴

3. Щипчики. Призначені для обрізки запущених або дуже щільних нігтів. На відміну від ножиць, щипчики мають більший ступінь стиснення, і їм під силу впоратися з "найскладнішими" нігтями.

4. Пилки. Залежно від цілей використання, будуть необхідні кілька видів пилок:

- Корекції довжини. Оскільки нігті на ногах мають більш щільну структуру, тому потрібна грубозерниста пилка. Професіонали радять застосовувати скляну пилку. Вона не об'ємна, як тефлонова або пластикова, і не призводить до розшарування нігтьових пластин, як металева. 

- Для шліфування нігтів. Застосовують особливу пилку-шліфувальник або баф.

- Для полірування (надання блиску) природних нігтів зазвичай використовується пилка-полірувальник.


5. Пушер. Він здебільшого продається двосторонній: з лопаткою і сокиркою або кюреткою. Лопатка застосовується для відсунення розм'якшеної кутикули (це можна зробити й апельсиновою паличкою). Сокиркою обробляється ороговілий шар птеригія з нігтів, а кюретка знадобиться для очищення простору під нігтями.


ІНСТРУМЕНТИ ДЛЯ ДОГЛЯДУ ЗА ШКІРОЮ НІГ

1. Скребок (верстат). Використовується як альтернатива старій добрій пемзі для обробки огрубілих ділянок шкіри.

2. Пемза або терка для ніг. Недолік пемзи в тому, що під час видалення грубої шкіри на підошві стоп або мозолів вона швидко забивається. Сучасний варіант такого інструменту - це скляна або металева терка з мікроножами, які розташовані під певним кутом. Вона відмінно справляється зі своїми "обов'язками" і довгий час зберігає свої якості.


ЗАСОБИ ДЛЯ ПЕДИКЮРУ

1. Засіб для розм'якшення кутикули. Це може бути спеціальний засіб у баночці, аналогічний манікюрному, а може бути ванночка. Тоді для неї знадобиться засіб із пом'якшувальною дією: відвар ромашки, календули, лимон, морська сіль тощо.

2. Скраб. З його допомогою робимо масаж, відлущуємо огрубілу шкіру і робимо її більш гладкою. Наноситься перед ванночкою і тримається до вбирання в шкіру, після чого масажними рухами змивається.

3. Зволожувальний крем. Для пом'якшення і живлення, масажу і як завершальний етап педикюру наноситься зволожувальний крем. Він може також мати антисептичну та дезодоруючу дію.

4. Олії для нігтів і кутикули. Відновлює баланс живлення, зволоження і насичення корисними вітамінами та макроелементами. Правильно підібраний догляд виліковує нігті від пігментації, здійснює комплексну антибактеріальну дію, підвищує еластичність нігтя і запобігає утворенню на кутикулі тріщин і задирок.

5. Засоби для лікування та відновлення нігтів

До додаткових засобів та інструментів для педикюру належать:
- Ванночка.
- Ватні диски.
- Тальк для ніг.
- Ефірні олії. 
- Роздільники пальців ніг. 
- Роздільник для пальців ніг тощо.

Цей список може бути доповнений і розширений, враховуючи конкретний вид педикюру. Наприклад, для апаратного педикюру необхідні спеціалізований апарат і відповідні насадки.



ЯК ЗБЕРІГАТИ ІНСТРУМЕНТИ ДЛЯ ПЕДИКЮРУ?

- Стерилізація. Після використання, особливо якщо ви взаємодієте з клієнтами, необхідно провести стерилізацію всіх металевих інструментів.

- Заточка. Періодично виконуйте заточування ріжучих інструментів. Не намагайтеся зробити це самі, звертайтеся до фахівців.

- Зберігання. Використовуйте футляри, в яких продавався інструмент, для його зберігання. Кладіть щипчики, ножиці та кусачки лезом донизу для уникнення деформування.

- Виробник. Як і у всіх інших галузях, професіонали можуть легко визначити якість інструменту, просто впізнавши його виробника, адже репутація надійного виробника говорить сама за себе.

Дбайте про свої ноги і завжди залишайтеся чудовими!
Дата: 25.01.2021 16:34 Переглядів: 1675