Чому гель-лак пече під час сушіння в лампі: причини та рішення

Чому гель-лак пече під час сушіння в лампі: причини та рішення
Сьогодні багато дівчат звертаються до техніки нарощування нігтів, і це не дивно. Адже це дає їм змогу насолоджуватися гарним манікюром протягом кількох тижнів після всього одного відвідування салону. Однак іноді під час використання цієї техніки можуть виникати деякі проблеми. Однією з таких проблем є відчуття печіння або поколювання під час сушіння гель-лаку в лампі. Цікаво, що це може відбуватися навіть під час сушіння базового покриття та верхнього покриття, а також після кількох шарів гель-лаку. Давайте розберемося, чому це може відбуватися і як із цим впоратися.


ЧОМУ ГЕЛЬ-ЛАК ПЕЧЕ В ЛАМПІ

1. Шар гель-лаку (бази або топа) занадто товстий. Що більший шар, то більше тепла буде виділятися під час сушіння.

2. Безбарвний або прозорий матеріал. Найчастіше база пече більше за гель-лак не тільки тому, що вона наноситься безпосередньо на ніготь, а й тому, що в ній немає пігменту. Відбувається це тому, що пігмент, який міститься в кольоровому гель-лаку, перешкоджає швидкому проникненню променів крізь матеріал - реакція відбувається повільніше і виділяється менше тепла.

3. Лампа дуже потужна. Чим інтенсивніше лампа впливає на матеріал, тим швидше відбувається реакція, що також може призводити до печіння. Тут потрібно знати баланс і купувати правильні лампи для гель-лаку. Зазвичай достатньо 36 Ватт для ультрафіолетової.

(5)
641 купили
ID: 6592
350 ₴
277 купили
ID: 11693
750 ₴

4. Стоншена нігтьова пластина. Якщо безпосередньо перед покриттям нігтів гель-лаком проводили їхнє зняття, і воно пройшло не зовсім вдало - нігті виявилися перепиляні (характерно для зняття гель-лаку пилкою), то ви можете відчувати печіння трохи сильніше, ніж зазвичай, бо шар нігтя став тоншим, і чутливість капілярів під ним посилилася.

5. Чутливий клієнт. У всіх різні організми, тому тут все індивідуально.

6. Є бренди, у яких матеріали дуже пекучі. Завжди купуйте продукцію тільки від перевірених брендів.


ЩО РОБИТИ, ЩОБ ГЕЛЬ-ЛАК НЕ ПЕК?

1. Наносити гель-лак тонким шаром. Це стосується також і бази з топом. 
2. Для чутливих нігтів можна зменшити потужність лампи, за можливості.
3. Завжди використовувати базу під гель-лак. А якщо проблема в ній, то можна спробувати замінити її на камуфлюючу базу: вона не зовсім прозора, що, як ми вже з'ясували, уповільнює процес нагрівання.
4. Для чутливих і тонких нігтів можна порадити або зайнятися їх відновленням, або наносити гель-лак ну дуже тонко, просто в більшу кількість шарів.


ЩО РОБИТИ, ЯКЩО ПЕЧЕ ГЕЛЬ-ЛАК?

Головне НЕ ТЕРПАТИ - так можна заробити опік!

1. Вийміть руку з лампи, але не махайте нею, щоб не пошкодити гель-лаковий шар.
2. Постарайтеся тримати в цей час руку недалеко від лампи, щоб промені трохи все-таки потрапляли на нігтьову пластину і гель-лак не зморщився.
3. У разі дуже сильного печіння притисніть пальці до чогось холодного.
4. Щойно відчуття печіння мине, поверніть руку в лампу. Як правило, вдруге такого відчуття вже не настає.
5. Якщо наносити базове покриття не в один шар, а в два тонких і сушити відповідно двічі, припікати буде набагато менше.
6. Використовувати замість прозорої бази, камуфлюючу, зараз їх представлено досить велику кількість різноманітних відтінків.
7. Просто дати нігтям відпочити, не наносити покриття певний час, зайнятися їх зміцненням, використовувати відновлювальні лаки, пропити вітаміни і кальцій, щоб вони зміцнилися і стали міцнішими, як наслідок, печіння буде набагато меншим.

Ми сподіваємося, що ця стаття виявилася корисною та інформативною для вас.
Дата: 13.01.2021 15:56 Переглядів: 1578