Чому відшаровується гель-лак?

Чому відшаровується гель-лак?
Сьогодні манікюр з використанням гель-лаку користується величезною популярністю, і це не випадково. Гель-лак поєднує в собі зручність, стиль і довговічність, що робить його ідеальним вибором для багатьох. Однак, іноді буває досить розчаровує, коли гель-лак починає відшаровуватися на нігтях. У цій статті ми розглянемо можливі причини, через які це може відбуватися.

Отже, чому ж гель-лак може відшаровуватися на нігтях?


ЧОМУ ВІДШАРОВУЄТЬСЯ ГЕЛЬ-ЛАК?

Для початку, варто підкреслити, що високоякісне покриття гель-лаком повинно зберігати свою первозданну красу і міцність на нігтях протягом до трьох тижнів, незалежно від бренду продукту. Однак, це можливо тільки за умови суворого дотримання правил нанесення. Важливо, щоб ваше покриття не тільки не відшаровувалося, а й не змінювало свій колір або форму вже через кілька днів. Якщо ви помічаєте, що термін носіння скорочується, то настає час розібратися в причинах відшарувань.

Всіх їх можна розділити на 2 великі групи:

- Неправильна техніка нанесення.
- Особливість організму і, зокрема, нігтьової пластини.


ПОМИЛКИ ТЕХНІКИ НАНЕСЕННЯ ГЕЛЬ-ЛАКУ, ЩО ПРИЗВОДЯТЬ ДО ВІДШАРУВАННЯ

1. Не видалено птеригій. Найважливіша причина - це погана обробка зони кутикули і неякісне видалення птеригія, що власне призводить до відходження покриття в цьому місці. Якщо не видалити птеригій перед нанесенням бази для гель-лаку, то під час носіння такого манікюру в побуті він намокає, що і призводить до відторгнення бази від нігтьової пластини.

2. Не нанесений праймер. Перед нанесенням бази за технологією - нігтьова пластина спочатку знежирюється, потім наноситься праймер. Праймер - допоміжна речовина, яка допомагає зчепленню натуральної поверхні нігтя зі штучною речовиною - базою. Нанесення праймера - необхідне під час роботи з будь-якими матеріалами, а нехтування ним може призвести до відшарування гель-лаку. 

3. Погане знежирення нігтів – проблема новачків. Деякі використовують для цього рідину для зняття лаку, що докорінно протипоказано. 

4. Недостатнє просушування кожного шару. Особливо це стосується малопотужних ламп. Завжди дивіться поради виробника щодо часу сушіння матеріалу для кожного варіанту потужності лампи та її типу.

5. Непросушений праймер або знежирювач. Можуть стати причиною відшарування. Перевіряти пальцем, висох він чи ні - погана ідея, оскільки ви зведете нанівець усі дії, які виконали для знежирення нігтя. Дивіться на зміни кольору - ці засоби сохнуть дуже швидко, не більше хвилини.

6. Слабка потужність лампи. Слабка потужність лампи також може стати причиною непросушування, а отже, і відшарувань. Тому рекомендуємо використовувати в роботі професійні якісні LED-лампи з потужністю не менше 36 Вт.

68 купили
ID: 6543
602 ₴
64 купили
ID: 12032
450 ₴


7. Матеріал нанесено занадто товсто. Якщо навіть один із шарів (топ, колір або база) ви нанесли занадто товсто, то це також може спровокувати відшарування.



8. Неправильне нанесення гель-лаку. Якщо гель-лак під час нанесення починає розмазуватися під бічними валиками і кутикулою, це може призвести до небажаних відшарувань.

(5)
126 купили
ID: 9011
140 ₴


9. Неякісні матеріали або їх комбінація. Цей пункт вельми умовний, оскільки практично будь-який гель-лак прекрасно тримається мінімум два тижні за умови дотримання техніки покриття.


ПРИЧИНИ ВІДШАРУВАННЯ ГЕЛЬ-ЛАКУ, СПРИЧИНЕНІ ОСОБЛИВОСТЯМИ ОРГАНІЗМУ

1. Крихкість нігтів. Крихкі нігті можуть призводити до зниження терміну носіння покриття що скорочує термін носіння покриття. Наприклад, через крихкість кінчик нігтя надламався, і ви вирішили його підпиляти або обрізати, щоб зробити рівною форму. При цьому край нігтя виявиться вже не запечатаний, і велика ймовірність відколів на торці.

2. Вологість рук і нігтів. У когось нігті сухіші, у когось, навпаки, існує проблема гідратації - зайвої вологості. Така проблема вирішується більш "потужним" праймером або дворазовим нанесенням бази. Для надійності такий засіб наноситься і на торці нігтів.

3. Нігті дуже м'які. На м'яких нігтях гель-лак наноситься досить складно, відповідно попередньо слід провести процедуру зміцнення.

4. Наявність смужок, борозен, горбків та інших деформацій, що порушують поверхню нігтя. У цьому випадку покриття дійсно може швидко відшаровуватися, якщо не використовувати спеціальні засоби під гель-лак. Це також легко виправити - зробіть попередньо вирівнювання нігтів під гель-лак.

5. Внутрішні захворювання організму. Такими є: гормональні збої, захворювання нервової системи, діабет, збої в роботі імунної системи, приймання антибіотиків або перенесена операція, які знижують термін носіння гель-лаку.  Усе це фактори ризику, які варто враховувати, якщо всі інші причини виключені.


ЯК ПРАВИЛЬНО НАНОСИТИ ГЕЛЬ-ЛАК?

Дотримання кількох простих правил допоможе зробити так, щоб гель-лак на нігтях тримався довго.

1. Перед покриттям нігтя гель-лаком слід обов'язково зробити манікюр. Він дасть змогу підготувати ніготь. Не рекомендується використовувати ванночки для нігтів, краще вибрати сухий обрізний тип або європейський манікюр. Такі техніки покликані захистити ніготь від надлишку вологи, яка проявляє себе негативним чином під час зіткнення нігтьової пластини з матеріалами.

2. У процесі покриття нігтя неприпустимо чіпати його руками. На знежирену пластину можуть потрапити мікрочастинки і згодом призвести до деформації покриття.

3. Після завершення манікюру не рекомендується одразу вирушати мити посуд або робити прибирання. Такі справи краще відкласти на наступний день.

4. Не варто самостійно підпилювати відрослі нігті. Таким чином порушується цілісність запечатаного торця, під покриття потрапляє волога і повітря.

5. Необхідно акуратно ставитися до перебування в місцях з підвищеною вологістю. Часте відвідування солярію або сауни може призвести до того, що лак досить швидко почне тріскатися.


(5)
21 купили
ID: 11017
120 ₴
Дата: 11.01.2021 13:04 Переглядів: 1606