Ультразвукова мийка: що це таке і для чого вона потрібна

Ультразвукова мийка: що це таке і для чого вона потрібна
Манікюр - це приємний і розслаблювальний процес, який приносить задоволення як майстру, так і клієнту. Однак не слід забувати, що цей процес також несе на собі велику відповідальність. Адже під час манікюру використовуються різноманітні інструменти, і правильне поводження з ними після кожного використання - це невід'ємна частина професіоналізму майстра.
Здоров'я як майстра, так і клієнта безпосередньо залежить від гігієнічності та дезінфекції використовуваних інструментів. Тому на майстрі манікюру лежить величезна відповідальність за забезпечення безпеки процедури. З одного боку, це турбота про власне здоров'я і репутацію, а з іншого - про благополуччя клієнта.
Один з найпоширеніших способів очищення та дезінфекції манікюрних інструментів - використання ультразвукової мийки.


УЛЬТРАЗВУКОВА МИЙКА - ЩО ЦЕ?

УЗ мийка - це спеціальний апарат, який активно використовується у сфері нейл індустрії, для максимального очищення інструментів. Його конструкція передбачає обробку предметів ультразвуком на високих і низьких частотах у комплексі з кавітаційним процесом. Це дає можливість очистити поверхню максимально швидко і безпечно, на відміну від аналогічних пристроїв. Застосування ультразвукової мийки можливе як на етапі стерилізації інструментів, так і в рамках попереднього очищення і підготовки до подальшої обробки.


ЩО НЕОБХІДНО ЗНАТИ ПРО УЗ - МИЙКУ?

- Ультразвукова мийка для манікюрного інструменту, не потребує догляду. Для видалення залишків вологи, протріть чашу сухою серветкою, зберігайте прилад у чистому, сухому місці.

- Видалення мікробів. Засоби типу аламінол, знищують бактерії і віруси. У деяких ультразвукових мийках є функція підігріву, як додатковий компонент для посилення очищення.

- З витратних матеріалів необхідний розчин для дезінфекції або проста вода. Процедура дезінфекції стане доступнішою.

- Механічне очищення складно влаштованих інструментів. Іноді очистити інструмент вкрай складно, через загнуті краї і важкодоступні місця. Бульбашки ультразвуку досягають найвіддаленіших місць, лопаються під тиском і очищають.


ПЕРЕВАГИ УЗ-МИЙКИ

УЗ-мийка має низку переваг, які спрощують роботу майстра манікюру.

- У мийку можна скласти інструменти з різних матеріалів і вони всі будуть оброблені якісно.
- Час на очищення інструменту витрачається менше.
- Ультразвукова ванна або ультразвукова мийка не тупить інструменти. Після використання не з'являється корозії, а сам інструмент залишається не деформованим.
- Майстру не потрібно мити інструмент вручну.
- Під час використання інструмент стає чистим у короткі терміни.


РЕКОМЕНДАЦІЇ З ВИКОРИСТАННЯ УЗ-МИЙКИ

Ви придбали ультразвукову мийку і, звичайно ж, хочете, щоб вона служила вам максимально довго. Адже вкладені в неї гроші варті того, щоб зберегти її працездатність і ефективність на довгі роки. Дотримуючись кількох важливих правил і рекомендацій, ви зможете утримати вашу УЗ-мийку у відмінному стані, і вона буде радувати вас ще довгі роки.

1. Не вмикайте УЗ мийку, коли вона не заповнена рідиною або коли рівень розчину недостатній для нормальної роботи. Це може призвести до виходу приладу з ладу і серйозно пошкодити його.

2. Інструменти у ванні розміщуйте тільки в спеціальному сітчастому контейнері, який входить до комплекту. У жодному разі не укладайте їх безпосередньо на дно! Це може спричинити поломку пристрою, оскільки проходження ультразвуку буде порушено. До того ж ефективність очищення в рази знижується - для нього обов'язково необхідний зазор між стінками ванни і оброблюваною поверхнею.

3. Завантаження інструменту проводьте в один, максимум у два шари, розкладаючи так, щоб не було зіткнення його ріжучих частин з іншими предметами.

4. Розкладайте приладдя не навалом, а так, щоб більші за розміром інструменти не наводили звукову тінь, затуляючи менші, від цього залежить ефективність їхньої дезінфекції та очищення.

5. Температура розчину під час дезінфекції та очищення має бути не меншою за +18 °C (кімнатна) і не вищою за +40 °C.

6. етельно підбирайте засіб для дезінфекції та миття в УЗ-ванні. Під дією ультразвуку будь-які потенційно шкідливі властивості хімрозчину багаторазово посилюються і руйнують інструмент.

7. Час дії ультразвуку для очищення від бруду не має перевищувати 3-5 хвилин за частоти 35 кГц (кілогерц). 

8. Для поліпшення очищення рекомендується використовувати пластиковий ґратчастий лоток. Предмети, що знаходяться в ньому, розміщені компактно в зоні максимальної дії ультразвуку, що сприяє ефективному очищенню. Така ємність забезпечує зручний злив розчину, промивання, збереження суміші для подальших операцій зі знезараження.

9. Вчасно проводьте заміну мийно-дезінфекційного засобу, або в разі зниження рівня його доливання.

10. Коли мийка не використовується, вона повинна не тільки перебувати у вимкненому стані, а й бути фізично відключеною від електромережі. Тому після закінчення роботи з обладнанням обов'язково висмикуйте вилку з розетки.

11. Після завершення УЗ-очищення обов'язково промивайте інструменти проточною водою, щоб видалити з порожнин і з поверхні забруднений розчин. Якщо цього не зробити, він випарується в процесі висихання, а бруд знову опиниться на інструментах

12. Ретельна сушка після промивання завершує процес дезінфекції та очищення в ультразвуку.

13. Встановлюйте ультразвукову мийку в такому місці, щоб вона нікому не заважала, ні за що не чіплялася і без натягу мережевого шнура підключалася до розетки.

14. Розташовуйте ванну в приміщенні за дверима, які щільно зачиняються, у жодному разі не в загальному залі. Незважаючи на хороший захист, все одно вона поширює високочастотні звукові коливання. Вони можуть викликати подразнення та головний біль.


ЕТАПИ ОБРОБКИ УЛЬТРАЗВУКОМ

Для того щоб очистити інструменти в УЗ - мийці, слід подолати кілька дій. А все інше зробить ультразвук. 

- Під проточною водою промийте інструменти і за допомогою щіточки приберіть доступний бруд.
- Підготуйте необхідний об'єм розчину для заливки у ванну, дотримуючись рекомендацій щодо концентрації мийних і дезінфікуючих речовин.
- Помістіть інструменти на решітку контейнера.
- Залийте підготовлений розчин.
- Наберіть на панелі потрібний режим.
- Натисніть кнопку запуску очищення.
- Після зупинки процесу витягніть інструменти та промийте їх під проточною водою.
- Просушіть.


ЩО ПОТРІБНО ВРАХОВУВАТИ ПРИ ВИБОРІ УЗ-МИЙКИ

1. Діапазон хвиль, які очищають інструмент, має бути не меншим за 35 кГЦ.

2. Наявність таймера. Він надає можливість виставити потрібний час, що залежить від типу розчину і характеру забруднення, з автоматичним відключенням приладу після закінчення процесу. Крім того, наявність таймера дає змогу, повністю передовіривши обробку автоматиці, не відволікатися на обслуговування і контроль.

3. Внутрішня частина мийки має бути виготовлена з нержавіючої сталі, оскільки цей матеріал якісніший і прослужить вам довгий час.

4. При виборі мийки для манікюрного салону, місткість машини має бути від півлітра до 2,5 літрів.

5. У багатьох машинах можуть бути ніжки прогумовані, які забезпечать стійкість апарату.

6. Читайте відгуки людей, які вже зробили вибір на користь тієї чи іншої моделі. 

7. Купуйте тільки у перевірених брендів.

Обов'язково проводьте дезінфекцію манікюрних інструментів. Це критично важливо для підтримки вашого здоров'я!
Дата: 16.12.2020 16:33 Переглядів: 1351