Нарощування нігтів гелем

Нарощування нігтів гелем
Турбота про красу і доглянутість рук і нігтів - це пріоритет для багатьох жінок. Адже доглянуті пальчики і стильний манікюр здатні підкреслити жіночу красу. Сьогодні безліч дам прагнуть до того, щоб регулярно доглядати за своїми нігтями. Це може бути як самостійний процес, так і візити в професійні салони краси. Незалежно від вибору методу, манікюр є невід'ємною частиною догляду за собою.
Самостійне нанесення манікюру вимагає часу і зусиль, і, на жаль, результати такої праці не завжди довговічні. Тому багато жінок віддають перевагу нарощуванню нігтів гелем - косметичній процедурі, яка заслужила популярність вже кілька років поспіль. Гель-покриття має низку переваг: воно зручне, стильне і довговічне, на відміну від звичайного лаку для нігтів.
Однак багато хто ставить собі питання: чи несе нарощування нігтів гелем небезпеку через хімічні компоненти, що входять до складу гель-матеріалів? У цій статті ми розглянемо кілька важливих аспектів і постараємося відповісти на запитання про шкоду, яка може виникнути в результаті нарощування нігтів з використанням гелю.


ВИДИ ГЕЛЮ ДЛЯ НАРОЩУВАННЯ НІГТІВ

Гель - це продукт, розроблений на основі акрилових компонентів. Цей унікальний матеріал набуває своїх характеристик завдяки полімеризації під впливом ультрафіолетових променів, що дає змогу створити міцне і надійне покриття. Гель має безліч переваг:

- Гель не має часу затвердіння, процес починається тільки при попаданні UV-променів на матеріал.
- Всі сучасні гелі гіпоалергенні.
- Практично не має запаху.
- Гелі як класичні, так і кольорові не змінюють колір з моменту нарощування і до корекції.
- Дуже легко обпилюються під час корекції та зняття нігтів.
- Вони дуже еластичні і мають властивості самовирівнювання.
- Гелі за своїми властивостями міцні, мають високий ступінь "зчеплення" з натуральними нігтями.

Матеріали для нарощування нігтів гелем діляться на кілька видів: УФ-гель, біогель і Led-гель. 

Системи моделювання нігтів з гелю ділять на одно-, дво- і трифазну.

Однофазна система: процес моделювання здійснюється універсальним засобом, що поєднує в собі функції, які відповідають за міцність кріплення нарощуваного нігтя на натуральній пластині, а також за моделювання самого штучного нігтика. 
Переваги: потрібен тільки один гель для всіх трьох етапів нарощування: це економія бюджету, однофазні гелі густіші за консистенцією, на них легко вчитися робити нарощування. Недоліки: менш широка палітра кольорів у гелів. Здебільшого, це нюдові відтінки.

Двофазна система нарощування ґрунтується на використанні двох видів гелю, перший з яких відповідає за закріплення штучного нігтика на нігтьовій пластині, а другий за його моделювання.

Трифазна система передбачає використання трьох видів гелів: перший - для забезпечення зчеплення майбутнього нігтика з нігтьовою пластиною, другий - для формування самого штучного нігтика, а третій - для захисту нігтя від зовнішніх чинників і надання йому належної гладкості та рівності.


На замітку: Однофазні гелі зазвичай віддають перевагу майстрам-початківцям. З досвідом майстри, як правило, переходять на трифазну систему систему нарощування.


ГЕЛЕВЕ НАРОЩУВАННЯ: ПЕРЕВАГИ ТА НЕДОЛІКИ

Гелеве нарощування нігтів - це процедура, під час якої натуральні нігті покриваються спеціальним гелем, забезпечуючи стійкість результату протягом трьох до чотирьох тижнів. Цей метод має як свої переваги, так і недоліки, які важливо враховувати перед тим, як приступити до процедури.

До переваг нарощування нігтів гелем можна віднести таке:

1. Міцність. Гелеві нігті пластичніші, ніж акрилові. А отже, і триматися будуть набагато довше, від трьох до чотирьох тижнів.

2. Економія. Гелеві нігті коштують дешевше, що в разі частого нарощування, звісно ж, позитивно впливає на бюджет.

3. Швидка корекція. Гелеві нігті легко коригуються. Якщо ви захочете змінити форму або замінити зламаний нігтик, це займе не більше ніж півгодини у хорошого майстра.

4. Тривале носіння. Гелеві нігті можна носити (з коригуванням) до року. Це не сильно вплине на здоров'я натуральних нігтів. Потім слід зробити перерву на шість місяців (саме стільки відновлюється нігтьова пластина), і можна знову нарощувати.

5. Зміцнення нігтів. Якщо нігті недостатньо міцні та мають властивість постійно ламатися, гель допоможе вирішити цю проблему. Він потовщує структуру нігтів, і за постійного нарощування, ваші нігті зможуть відрости до потрібного розміру без особливих проблем.

6. Легко зняти. Нігті легко як наростити, так і зняти. При цьому поверхня нігтя майже не пошкоджується.

7. Без деформації. Гелеві нігті, на відміну від акрилових, не деформуються. Це пов'язано з їхньою пружною структурою. Важливий момент, для тих, хто веде активний спосіб життя.

8. Без алергії. Випадки, коли гелі викликали алергічну реакцію, поодинокі. Ці речовини не можна назвати гіпоалергенними. Однак їхній склад розроблено з метою убезпечити навіть найчутливіші нігті та шкіру.

9. Гарний блиск. Гелеві нігті мають глянсову, сяючу поверхню.


До недоліків нарощування нігтів гелем можна віднести:

1. Не можна зняти самостійно. Коли гель знімають, його доводиться видаляти пилкою або апаратом, що може травмувати ніготь. Але якщо ви будете це робити у професійного нейл-арта, то негативні реакції вам не загрожують.

2. Ремонт потрісканого нігтя неможливий. На жаль, якщо ви зламали гелевий ніготь, вам доведеться наростити його заново. Полагодити гелеві нігті неможливо.

3. Чутливі до перепадів температур. Гелеві нігті тріскаються від різкого перепаду температур. Тому носити їх взимку не рекомендується.

4. Нігтям необхідна профілактика. Відразу після того, як вам знімуть гелеві нігті, необхідно зробити манікюр. Оскільки під час нарощування гелем верхню пластину ваших нігтів спилюють, і їм знадобиться додаткова підтримка у вигляді зміцнювальних і лікувальних лаків.

5. Печіння під час процедури. Неприємні відчуття можуть виникнути під час сушіння нігтів під УФ-лампою. Пов'язано це з тим, що верхній шар ваших нігтів уже спиляний, а отже, більш сприйнятливий до УФ-променів і хімічної реакції, що відбувається під час сушіння. Але варто розуміти, що це не недолік матеріалу, а технологічна особливість.


СПОСОБИ НАРОЩУВАННЯ

Для того, щоб наростити на гелеву основу, потрібно вдатися до допомоги спеціальних форм: тіпсів або шаблонів (форм).
Тіпса - пластикова прозора деталь, яка надалі кріпиться до натурального нігтика. Зроблена зі спеціального м'якого пластику. Головною відмінною рисою цього способу нарощування нігтів є те, що штучний ніготь приклеюють до природного за допомогою спеціального клею, без необхідності у використанні гель-лампи. 

Тіпси можна використовувати навіть на м'яких і ламких нігтях. Їхній вплив на природну натуральну пластину вкрай мінімальний. Матеріал буває різного кольору, форми, довжини.

Форма – паперовий трафарет, який одягається під край нігтика. Або ж, якщо свої нігтики мають достатню довжину, то гель можна розміщувати прямо на них. За допомогою цього способу нарощування нігтям можна надати різну форму: м'який квадрат, овальну, мигдалеподібну тощо. Перевагою цієї техніки є максимально природний результат, який запобігає зайвому потовщенню нігтя.


ЯК ВИБРАТИ ГЕЛЬ ДЛЯ НАРОЩУВАННЯ НІГТІВ?

Для того щоб визначитися з вибором матеріалу для нарощування, потрібно: 

- Дізнатися максимум інформації про марку, гелі якої вам сподобалися. 
- Звернути увагу, чи є в обраних вами гелів інструкції з рекомендаціями щодо їх використання. 
- Прочитати відгуки про обраний гель.
- Визначитися з тим, чого саме ви очікуєте від гелю, який вам потрібен: кольоровий або прозорий, скільки гелів вам потрібно і так далі.


ЯКІ МАТЕРІАЛИ ПОТРІБНІ ДЛЯ НАРОЩУВАННЯ НІГТІВ ГЕЛЕМ?

Перед тим як почати процес нарощування гелем, переконайтеся, що у вас є всі необхідні матеріали. Вам буде потрібно:

- Гель для нарощування. 


- Тіпси або форми, залежно від способу нарощування. 


- Ультрафіолетова лампа. Це обладнання необхідне для роботи. Без нього не застигне гель і нічого не вийде. 

(5)
640 купили
ID: 6592
350 ₴
277 купили
ID: 11693
750 ₴

- Дезінфектант.
- Засіб для зняття липкого шару. 
- Набір пилок або баф. 

(5)
1309 купили
ID: 5448
18 ₴
8 купили
ID: 16119

- Апельсинова паличка.

25 купили
ID: 1604
11,66 ₴
 
- Плоский пензлик. 


- Праймер. 


- Пінцет. 
- Клей для тіпс, якщо вони використовуються як спосіб нарощування.

Щоб ваші пальчики були красивими, завжди доглядайте за вашими нігтиками!
Дата: 04.12.2020 13:24 Переглядів: 1949