Гель-лак: що це таке, види, як вибрати

Гель-лак: що це таке, види, як вибрати
Турбота про зовнішній вигляд завжди залишалася актуальною і важливою для обох статей. Однак чоловікам, здається, набагато простіше в цьому відношенні. Вони можуть просто прокинутися вранці, освіжитися, поголитися, вдягнути ту саму майку і штани, що і вчора, і вирушити на роботу. Тоді як для жінок щоранку стає справжньою дилемою: "Що сьогодні вдягнути? Як зробити зачіску? Як підібрати макіяж?" І так багато запитань і "як", які незмінно виникають.

Турбота про зовнішність і догляд за тілом стали невід'ємною частиною щоденної рутини для багатьох жінок. Особлива увага приділяється догляду за руками та нігтями. Адже складно уявити сучасну жінку без доглянутих і красивих нігтів, оброблених манікюром гель-лаком. У сьогоднішньому світі гель-лак завоював популярність серед майстрів манікюру. І це не дивно, адже гель-лак надає дивовижні можливості: він зручний, красивий і забезпечує високу якість.

Ми хочемо поділитися з вами цікавими фактами про гель-лак і впевнені, що після цього ви полюбите його ще більше.


Гель лак: що це таке і які види бувають

Гель-лак - цей інноваційний матеріал для створення декоративного манікюру об'єднує в собі найкращі якості звичайного лаку для нігтів і моделювального гелю. Ця унікальна комбінація дає змогу легко і бездоганно створювати ідеальні декоративні візерунки та покриття на нігтях.

(4)
179 купили
ID: 9010
140 ₴
(5)
126 купили
ID: 9011
140 ₴

Види гель-лаків

Основні види гель-лаків:

Однотонні - класичні кольорові покриття.

Камуфлюючі - максимально природні та натуральні кольори, наближені до тону шкіри: тілесні, персикові, рожеві.

З шимером - iншими словами, це гель-лаки, в яких виробники додають блискітки різних кольорів і розмірів, розширюючи межі можливостей у світі нейл-дизайну. Виробники продовжують експериментувати, надаючи цим блискучим гель-лакам нових унікальних характеристик і відтінків.

"Котяче око" - цей гель-лак збагачений найдрібнішими металевими частинками, які перетворюють нігті на справжнє художнє полотно. За допомогою спеціального магніту ви зможете керувати напрямком цих частинок, створюючи захопливі переливи та унікальні візерунки на ваших нігтях.

(5)
117 купили
ID: 9008
140 ₴
(5)
126 купили
ID: 9011
140 ₴
Акварельні - З використанням цих гель-лаків можна створити приголомшливий ефект м'яких акварельних переходів між кольорами. Вони мають унікальну текстуру, яка дає змогу досягти особливої м'якості та плавності в колірних переходах.

Вітражні - ці гель-лаки мають напівпрозору текстуру, що дає змогу створювати унікальні дизайни, натхненні мозаїкою та акваманікюром.

44 купили
ID: 8173
120 ₴
45 купили
ID: 8180
120 ₴
Термо - гель-лак, що змінює колір залежно від температури навколишнього середовища.

(5)
88 купили
ID: 11871
120 ₴
Хамелеон - цей гель-лак збагачений унікальними частинками, які чутливі до змін освітлення. Він чарівним чином змінює свій відтінок, підлаштовуючись під різні умови освітлення, що робить його особливо привабливим і загадковим.

Люмінесцентні - гель-лаки, які проявляють свою чудову яскравість і блиск під впливом неонового або ультрафіолетового світла.


Переваги гель-лаку 

1. Зміцнення. На відміну від нарощування, яке користувалося попитом ще кілька років тому, під час покриття гель-лаком нігтьова пластина не піддається моделюванню і не обтяжується. Ламкі нігті стають міцними і краще ростуть.

2. Швидке сушіння. Гель-лак миттєво застигає на нігтях завдяки спеціальній лампі для нігтів. Це дуже цінно в сучасному ритмі життя: виходячи з салону, ти можеш бути впевнена, що твоєму манікюру вже ніщо не зашкодить.

3. Стійкість. Гель-лак має дивовижну стійкість, зберігаючи свою ідеальну текстуру і відтінок протягом 2-3 тижнів і навіть після місяця його носіння відколи не завжди стають проблемою. Проте необхідно пам'ятати про важливість правильного зняття гель-лаку, оскільки відросле покриття може мати неакуратний і неестетичний вигляд.

4. Універсальність. Гель-лак має натуральний і красивий вигляд на нігтях будь-якої довжини, чого не скажеш про накладні або нарощені нігті. 

5. Робити манікюр гель-лаком можна не тільки в салонах, а й у домашніх умовах. 

6. Кожен, хто бажає, може освоїти техніку нанесення гель-лаку на нігтях. Для цього потрібен набір для манікюру і трохи практики. Важливо пам'ятати, що перед нанесенням гель-лаку слід провести якісний обрізний манікюр або, за необхідності, апаратний. Для апаратного манікюру вам знадобиться спеціальний фрезер.
Однак ключовим інструментом для створення стильного гель-лакового манікюру є УФ лампа. Без неї неможливо полімеризувати гель-лак і отримати довготривале та красиве покриття. Тож першим кроком на шляху до ідеального манікюру варто придбати УФ лампу. Після цього ви зможете створювати яскраві та модні дизайни на ваших нігтях.

7. Доступна ціна. Вартість цілком відповідає ефекту, що досягається. 

На замітку: Не слід прагнути до недорогого гель-лаку без роздумів. Низька ціна може свідчити про те, що майстер тільки починає свій шлях, і є ризик, що робота може залишити бажати кращого в плані якості та акуратності. Крім того, однією з причин дешевизни може бути використання гель-лаку низької якості, що зі свого боку може негативно позначитися на стані ваших нігтів, а також змінити їхній природний колір. Тому завжди рекомендується купувати і використовувати тільки професійні гель-лаки, щоб забезпечити турботу про ваше здоров'я і красу нігтів.


Що не можна робити після нанесення гель-лаку?

Для того щоб забезпечити довговічність покриття без пошкоджень і відшарувань, важливо дотримуватися певних правил:

- У перші 24 години рекомендується уникати парафінотерапії, сауни та лазні.
- У першу добу після нанесення рекомендується утриматися від занурення у воду або тривалих водних процедур, таких як прийняття гарячої ванни або відвідування басейну.
- Не рекомендується маніпулювати нігтьовою пластиною.
- Застерігатися механічних пошкоджень: уникати стуки нігтями, використання їх для відкривання банок та інших аналогічних дій.
- Для безпеки під час виконання домашніх робіт, пов'язаних із використанням хімічних або мийних засобів, завжди рекомендується надягати господарські рукавички. Це важливо, оскільки агресивні компоненти, що містяться в цих продуктах, можуть пошкодити не тільки вашу шкіру, а й поверхні, з якими ви працюєте.


Важливо розуміти, що довговічність манікюру залежить не тільки від самого гель-лаку, а й від якісної підготовки нігтьової пластини, а також правильного вибору базового і топового покриттів.

На що слід звернути увагу під час вибору гель-лаку:

1. Густота. Важливо врахувати, що для покриття рідким матеріалом потрібно кілька шарів, а густіший матеріал можна нанести в один шар.

2. Форма кисті. Існують віялові та квадратні пензлі. В одних брендів пензлі довші, в інших коротші. Тут все залежить від ваших уподобань. 

3. Перевіряйте! Перед тим, як придбати гель-лак, переконайтеся, що пензлик у ньому перебуває в ідеальному стані. Іноді буває так, що волоски пензля розташовуються нерівномірно або зовсім відсутні. Це може вплинути на якість нанесення лаку і, відповідно, на результат вашого манікюру.

4. Пігментованість. Високоякісні гель-лаки мають багату пігментацію, що дає змогу наносити їх в один шар для ідеального покриття. Однак, важливо врахувати, що для полімеризації таких гель-лаків необхідна лампа потужністю не менше 48 Вт. Використання лампи з нижчою потужністю, наприклад, 24 Вт, може призвести до того, що покриття не висохне коректно і може всохнути неоднорідно, що відіб'ється на його якості та довговічності.

5. Запах. Деякі гель-лаки випускають інтенсивний хімічний запах, тоді як інші, навпаки, приємно ароматизовані.

6. Об'єм флакона. Під час вибору гель-лаку обов'язково зверніть увагу на об'єм флакона. За однією і тією ж ціною, ви можете отримати менше продукту в одних гель-лаках і більше в інших.

7. Склад і гіпоалергенність покриття. Якщо ви страждаєте від алергії або боїтеся її розвитку, рекомендується використовувати гель-лаки, які мають гіпоалергенні властивості.

На замітку: Рекомендую купувати гель-лаки виключно в спеціалізованих професійних магазинах.


Особливості гель-лаку

- Гель-лак не тільки не пошкоджує нігтьову пластину, а й підходить для регулярного використання, не викликаючи її деформації або проблем.

- Володіє захисними властивостями, які не тільки оберігають нігті від негативного впливу зовнішніх чинників, а й сприяють їхньому зміцненню і, в міру необхідності, надають лікувальну дію.

- Рекомендується оновлювати покриття гель-лаком кожні 14 днів. У разі більш тривалого носіння манікюру гель-лак може вкрай надійно зчепитися з нігтьовою пластиною, іноді навіть стаючи частиною неї, що може викликати труднощі під час його видалення.

- Манікюр гель лаком - це не привід відмовлятися від щоденного догляду за руками і нігтями. Навіть з манікюром на нігтях використовуйте зволожувальні та живильні засоби для шкіри рук і кутикули.

- Довготривале покриття гель-лаком не рекомендується за наявності грибкових захворювань нігтів і дерматологічних захворювань шкіри рук.

- Склад гель лаків гіпоалергенний і не містить токсичних речовин.

- Гель-лак не має різкого і неприємного запаху, тому жодні токсичні випаровування під час процедури манікюру гель-лаком не страшні.

На замітку! МІФ - гель-лак псує нігті, робить їх тонкими і ламкими. Сам гель-лак ніяк не впливає на нігтьову пластину. Вона може зіпсується тільки в разі неправильного нанесення і зняття матеріалу, а також якщо власниця манікюру колупає покриття.

Ми сподіваємося, що надана інформація була легко доступною для вас. Бажаємо вам завжди залишатися чудовими!
Дата: 11.11.2020 13:06 Переглядів: 1711