Праймер для нігтів: що це таке, види, як вибрати

Праймер для нігтів: що це таке, види, як вибрати
Створення манікюру - це мистецтво, яке приносить не тільки красу, а й упевненість. Цей процес може бути інтенсивним і вимогливим до навичок, але його результати дійсно вражають. Після манікюру руки стають ще більш привабливими та доглянутими, а найважливіше - пані почуваються більш впевненими. Одним із важливих етапів у створенні ідеального манікюру є нанесення праймера.


Праймер для нігтів: що це таке та його функції

Праймер - Назва цього продукту говорить сама за себе - "праймер", що означає "початковий" або "початковий". Праймер застосовується насамперед на нігтьову пластину перед нанесенням декоративного покриття. Іншими словами, це засіб, призначений для підготовки нігтів до нанесення покриття. Цей продукт виконує кілька важливих функцій: він знежирює і підсушує нігтьову пластину, покращуючи зчеплення декоративного матеріалу з нігтем, а також продовжує термін носіння манікюру. Принцип роботи праймера полягає у створенні надійного зв'язку між різними поверхнями - нігтем і базовим покриттям, забезпечуючи в такий спосіб довготривале і красиве покриття.

Головні функції праймеру

- Підсушує нігті.
- Знежирює поверхню.
- Очищення - видаляє частинки шкірного жиру, які могли залишитися після застосування знежирювача.
- Робить поверхню нігтя більш рівною і гладкою.
- Перешкоджає пожовтінню, розшаруванню, виникненню тріщин на нігтях.
- Підвищує адгезію між натуральним нігтем і матеріалом покриття.
- Готує основу для подальшого нанесення декоративних покриттів.
- Захищає ніготь від впливу хімічних компонентів, тих, що будуть поверх нього.
- Підвищує надійність і якість нарощених нігтів.
- Використання праймера - це формування нульового покриття, своєрідної бази, яка допоможе рівномірно розподілити наступні шари косметичних препаратів.
- Продовжує стійкість манікюру. Особливо на місцях частих відколів і відшарування акрилу або гелю, а саме на бічних частинах вільного краю, а також біля кутикули.


Види праймерів для нігтів

Від виробників зустрічаються такі види праймерів:

- Преп-праймер або бонд
- Кислотні. 
- Безкислотні (ультрабонд).

Преп-праймер або бонд

Нейл-майстри називають преп-праймери "легкою" версією цього засобу. У його складі немає ароматизаторів, барвників та інших агресивних речовин. Тому таке покриття відрізняється м'яким делікатним впливом на нігті. Преп-праймер не використовується для акрилового покриття, оскільки його склад занадто слабкий, але як основа для інших видів преп підходить чудово. Бонд або преп-праймер частіше використовують як додатковий захист для ослаблених і ламких нігтів.
Кислотний праймер

Застосовується в більшості випадків для виконання манікюру з акриловим покриттям. Такий праймер має хороші адгезивні властивості.
В основу кислотного праймера входить метакрилова кислота, яка є основним компонентом. Чого тільки не пишуть про неї! Що це - смертельно небезпечна речовина, канцероген! Насправді метакрилова кислота - речовина, звичайно, не корисна. Як, утім, і багато чого з того, що оточує нас у побуті: шампуні містять лаурилсульфат, креми для рук - гліцерин, а вершкове масло - холестерин! Як бачите в усьому є свої мінуси, проте попри це, всі ними користуються. То невже мізерно мала кількість метакрилової кислоти, що наноситься на нігті раз на 3-4 тижні, сильно вплине на ситуацію?!
Кислотний праймер можна застосовувати власницям жирної нігтьової пластини, тому що він підсушує ніготь. Але обов'язково варто взяти до уваги: у разі неправильного використання може викликати опіки і порушити структуру нігтьової пластини. Тому він призначений для професіоналів.

(4)
803 купили
ID: 8113
90 ₴

Безкислотний праймер

Застосовується для виконання манікюру з гелевим і гель-лаковим покриттям. На етикетці безкислотні ґрунтовки позначаються як "non acid" або "acid free". 
Безкислотний праймер - це альтернатива метакриловому засобу. Продукт дає змогу поліпшити зчеплення шарів покриття з нігтем, водночас, не чинячи шкідливого впливу на нігті та прилеглу шкіру. Навіть сама назва говорить про те, що цей праймер не містить у собі жодних кислот, тому є безпечним. Підійде для тонких, проблемних, чутливих. Ідеально підійде як новачкам, так і професіоналам. 
Велика перевага цього різновиду праймера в тому, що для його сушіння не потрібна УФ-лампа.


Правила використання праймера

- Перед покупкою вивчіть етикетку, щоб дізнатися, для яких матеріалів підходить Primer. Деякі засоби цієї категорії передбачені виключно для гелів або тільки для акрилу.

- Не наносьте засіб більше, ніж у 2 шари. Кожен новий шар засобу "вдавлює" в нігтьову пластину шкідливі компоненти складу, що наноситься, які не випаровуються і не вимиваються з нігтя, а також можуть всмоктуватися в нігтьове ложе і потрапляти в кровотік.

- Якщо ви майстер, а клієнт скаржиться на печіння в нігті або біля нігтьової ділянки, обов'язково промийте ділянку проточною водою. Можливо, це пов'язано з підвищеною чутливістю. Ігнорування цього факту може спровокувати опік.

- Майстер повинен використовувати рукавички, і надягати окуляри на час роботи з ґрунтовкою. Пари засобу можуть зашкодити носоглотці та очам, особливо, за постійного використання.

- Наносити засіб акуратно і тонким шаром, щоб уникнути потрапляння на шкіру. Застосування ґрунтовки - це той самий випадок, коли більше - не означає краще.

- Не варто наносити праймер у кілька шарів. Надлишок хімікатів на нігтях може призвести до опіку тканин.

- Якщо використовуєте тіпси для нарощування нігтиків, стежте, щоб праймер не потрапляв і на них.

- Наносьте праймер тільки спеціальним пензликом, який має бути в комплекті.


Особливості використання праймера

- Для сушіння праймера не потрібна ультрафіолетова лампа.
- Праймер наносять на натуральні нігті, вже після застосування дегідратора і перед базисним покриттям.
- Перед нанесенням праймера пензлик необхідно віджати об банку, далі просушити безворсовими серветками, і тільки потім нанести на ніготь.


Як вибрати праймер для нігтів

Як вибрати найкращий праймер для нігтів?

- Склад. Перший і головний фактор. У кислотного праймера в переліку інгредієнтів ви напевно помітите метакрилову кислоту, яка на 80% формує вміст. У той час як на флаконі з безкислотним аналогом можна побачити позначку "non-acid", що свідчить про безпеку і лайтовість засобу. Про метакрилову кислоту ми говорили вище, вона, звісно, шкідлива, але використання в невеликих кількостях і не часто навряд чи завдасть такої великої шкоди.

- Не ведіться на обіцянки виробників. Купуйте тільки у професіоналів і перевірених на якість брендів.

- Читайте відгуки реальних покупців, прислухаючись до критики або компліментів з боку.

Пориньте у світ мистецтва манікюру з використанням праймерів, і насолоджуйтеся бездоганною красою ваших нігтів. Ми сподіваємося, що наша стаття допоможе вам зробити правильний вибір і знайти ідеальний праймер для ваших потреб.

Дата: 09.11.2020 12:44 Переглядів: 884