Настільна лампа для манікюру: види та як вибрати

Настільна лампа для манікюру: види та як вибрати
У минулому манікюр не користувався такою високою популярністю, як у сучасному світі. У наш час тема манікюру настільки актуальна, що часом важко встигнути за всіма новинками і тенденціями в цій сфері. Доглянуті руки з красивими нігтями стали важливим атрибутом успішної людини. 
Однак варто зазначити, що виконання якісного манікюру вимагає не тільки професійного підходу і використання високоякісних інструментів, а й також залежить від хорошого освітлення робочої поверхні. Від якості освітлення залежить результат роботи майстра, думка клієнтів і, як наслідок, перспективи подальшого успіху та гарного заробітку. Таким чином, можна стверджувати, що освітлення відіграє ключову роль у процесі манікюру і його якості.

Тепер давайте докладніше розглянемо лампи, що використовуються в манікюрному процесі.


Види настільних ламп для манікюру

Настільна лампа для манікюру - важливий атрибут, який дає змогу майстру бачити всі дрібні деталі та завдяки розсіяному світлу достатньої яскравості унеможливлює надмірне напруження очей. Зазвичай конструкція лампи для манікюру досить проста. LED-лампочки або джерело люмінесцентного світла поміщають у корпус, поєднаний з панеллю керування і кріпленням.

У сфері використання існують такі види настільних ламп:

Лампа розжарювання. Хоч такий тип лампи має найдоступнішу ціну, є далеко не найкращим джерелом світла для процедури манікюру. Її світло тьмяне і жовте, що зовсім не підходить для освітлення робочого місця майстра манікюру з урахуванням специфіки роботи. Вона не дає якісного освітлення, через що очі швидко втомлюються і до кінця робочого дня виникають неприємні відчуття та біль.

Люмінесцентні лампи. Виробники випускають моделі з різною потужністю і трьома видами світіння - жовтим, нейтральним і холодним. Люмінесцентна лампа береже електроенергію, служить довго, не змушує очі занадто напружуватися, але коштує дорожче за звичайну приблизно в 4 рази.

Світлодіодна лампа. Нині світлодіодні варіанти вважаються найкращими, бо зовсім не нагріваються, мають компактні розміри і можуть давати яскравий світловий потік будь-якої колірної температури. Найкращий варіант для освітлення робочого місця майстра манікюру із сучасних джерел нейтрального і холодного світла. З особливостей потрібно виділити можливість регулювання колірної температури в деяких моделях. Високу вартість можна було б віднести до мінусів, проте світлодіоди абсолютно безпечні, мають дуже високий термін служби, споживають мало електроенергії і в кінцевому підсумку виявляються вигіднішими з фінансової точки зору.

За типом систем кріплення, лампи діляться на три типи:

- На майданчику і струбцині. Використовуються при стаціонарному застосуванні і зручні для встановлення на великих робочих поверхнях.

- На прищіпці. Така лампа підійде, якщо на столі місця мало, або майстер часто переміщається разом з обладнанням, інструментами та матеріалами і буде вона не менш ефективною.

(5)
128 купили
ID: 11055
312 ₴
(5)
209 купили
ID: 11056
(5)
27 купили
ID: 11058
355 ₴

Потужність ламп для манікюру

Потужність лампи відповідає за рівень яскравості світла і вказується виробником у ватах:

- Для домашнього користування буде достатньо потужності приладу в 9 Вт. Це найпростіший, найкомпактніший і найдешевший пристрій для підсвічування столу або сушіння нігтів.

- Економія бюджету можлива і під час купівлі 18 ватної лампи, цілком придатної не тільки для аматорського манікюру, а й для процедур у салоні краси.

- Професійне надання послуг манікюру передбачає наявність більш дорогої моделі в 36 Вт з вентиляцією, таймером і світловідбивним покриттям.


Як вибрати настільну лампу для манікюру

Правильний вибір лампи - це один з ефективних помічників фахівця з манікюру. Тому перш, ніж вибрати відповідну вам лампу, зверніть увагу на такі критерії:

- Яскравість світла.
- Компактність конструкції.
- Прийнятна ціна.
- Довговічність і міцність.
- Можливість змінювати напрямок світла, регулювати висоту і кут нахилу завдяки рухливості штатива.
- Відсутність мерехтіння і нагрівання.
- Низьке споживання електроенергії.
- Розмір лампи
- Тип кріплення
- Дизайн лампи.
- Функціональні можливості.


Які бувають лампи-лупи

Лампа-лупа. Для забезпечення високого рівня професіоналізму та якості роботи майстрів манікюру сьогодні активно впроваджують лампи-лупи. Цей пристрій уже давно став невід'ємною частиною обладнання в косметологічних кабінетах. Причина в тому, що без цієї інновації практично неможливо уявити, як майстри могли б виконувати свою роботу на належному рівні.
Лампа-лупа відіграє критичну роль у забезпеченні оптимальних умов для майстра. Вона забезпечує яскраве і рівномірне світло, що дає змогу майстрам бачити навіть найдрібніші деталі під час проведення манікюру. Це істотно підвищує точність і якість роботи, а також дає змогу уникнути помилок.

На сьогодні існує велика різноманітність типів ламп-луп:

Підлогові лампи-лупи. Вони можуть бути забезпечені довгим штативом на коліщатках або без коліщаток. Цей варіант приладу зручний своєю мобільністю. Таку лампу можна без зусиль пересувати кабінетом за потреби.

Настільна лампа-лупа. Класичний варіант приладу. Використовувати таку лампу можна тільки в тому випадку, коли процедури виконуються завжди на одному і тому ж місці. Наприклад, такий варіант пристосування чудово підходить для роботи майстра манікюру.

Окуляри-лупа. Застосовується для здійснення процедур, де потрібна максимальна свобода в процесі роботи. Зазвичай предмет використовується косметологами.

(5)
185 купили
ID: 7802
1 080 ₴
41 купили
ID: 7803
1 283 ₴

У лампах-лупах бувають різні види кріплення:

- Штатив. Такі лампи вирізняються хорошою стійкістю і можливістю регулювання висоти. Останні моделі такого обладнання зазвичай забезпечені електронними баластами. Це необхідно для зниження навантажень на зір. Світло, що випромінюється такими освітлювальними приладами, практично, позбавлене мерехтіння, воно подається рівно.

- Струбцин. Такі лампи зазвичай кріпляться до столу і використовуються для виконання манікюрних процедур.

- Прищіпка.

- Стаціонарна підлогова.


Ступінь збільшення ламп-луп залежить від діоптрій. Є прилади з такими ступенями збільшення:

- 3 діоптрії (фокусна відстань - 33 см) - кратне збільшення 1,75 раза.
- 5 діоптрій (фокусна відстань - 20 см) - кратне збільшення 2,25 раза.
- 8 діоптрій (фокусна відстань - 12,4 см) - кратне збільшення 3 рази.

Усі лампи-лупи мають два види джерела світла:

- Люмінесцентні лампи - вони не дуже практичні, оскільки швидко нагріваються і мають короткий термін служби. Хоча ціна їхня не настільки висока. 

- Світлодіодні лампи - завдяки своєму розміщенню вони не створюють тіньового ефекту. Споживають електроенергію в малих кількостях. Випромінюють більш м'яке світло. Позбавлені можливості мерехтіння. Світло падає рівно, що створює сприятливі умови для роботи.


Потужність ламп -луп

- Круглі настільні - з потужністю 220 Вт, розмір лупи 127 мм.
- Наповнені на штативі - з потужністю AC 220 Вт, розмір лупи 12 см.
- Настільні на металевому кронштейні - з потужністю 220 Вт, розмір лупи 127 мм.
- Настільні - струбцини - з потужністю 110/220 Вт, розмір лупи 17,8 см, з потужністю 220-240 Вт, розмір лупи 18 см.
- Зі струбциною - з потужністю 220-240 Вт, розмір лупи 140 мм.
- На штативі - з потужністю 220 Вт, розмір лупи 12,7 см.
- Настільна - гнучка - з потужністю 220 Вт, розмір лупи 10 см.


Як вибрати лампу-лупу

Щоб вибрати відповідну для вас лампу, враховуйте таке:

- Діаметр віконця. Чим більше віконце, тим майстру буде зручніше в нього заглядати. Однак слід враховувати, що біля робочого місця має бути достатньо простору, щоб розташувати велику лупу-лампу.

- Якість освітлення. Лампа не повинна нагріватися. Підсвічування в лампі має бути паралельним, тобто воно повинно розташовуватися під лампою, а не осторонь або над нею.

- Ступінь збільшення. Прилади зі збільшенням 8 діоптрій найменш популярні.

- Кріплення лампи. Прилад із кріпленням до столу стаціонарний і не займає багато місця. Для освітлення манікюрного місця зазвичай використовують настільні прилади на струбцині, які кріпляться до столу.

- Розмір і форма. Вони бувають круглі та квадратні.

- Ціна - вона має відповідати якості товару.

- Регулювання - бажано щоб регулювалися висота, кут нахилу і повороти.

- Енергозбереження.


Лампи для селфі

Лампи для селфі манікюру стали, мабуть, найбажанішим і найзатребуванішим гаджетом для будь-якої сучасної дівчини. 
За своїми технічними можливостями кільцеві селфі-лампи діляться за кількістю світлодіодів, варіантами режиму роботи, можливістю додаткових ефектів у процесі фотографування. А також особливостями підзарядки (вбудований акумулятор, зарядка від USB або використання пальчикових батарейок). Загальною ж властивістю для всіх моделей є створення ефекту виразного відблиску, схожого на покриття з ефектом "cat eye" (котяче око). Ця додаткова цікава особливість селфі-ламп візуально притягує увагу в момент перегляду фото вашого манікюру.


Селфі кільце на телефон

- Має універсальне кріплення, що дає змогу причепити вашу лампу до чого завгодно (зокрема до планшета, ноутбука, будь-якого сенсорного телефона).
- Селфі-лампа виграшно висвітлює ваш манікюр у момент створення фото, видаючи знімки високої якості та надзвичайно реалістичного кольору відповідно до найвищих вимог і в будь-який час доби.
- Під час роботи з нею виходять фотографії з чітко вираженими тінями і об'ємним м'яким світлом.
- Вона допомагає відобразити найфантазійніший манікюр, не втративши жодного відтінку.
- Це ідеальний бюджетний варіант для фото прикладів робіт манікюристів в особисте портфоліо, - всіх тих, хто так цінує якісні фото і красиве світло.

Ми сподіваємося, що ця стаття виявилася для вас інформативною і корисною!
Дата: 01.10.2020 12:59 Переглядів: 1454