Апарат для манікюру і педикюру: що це таке, види, як вибрати

Апарат для манікюру і педикюру: що це таке, види, як вибрати
Ми живемо в епоху швидких змін, де ніщо не стоїть на місці, і нові тенденції з'являються як бурі. Лише кілька років тому, щоб похвалитися ідеальним манікюром, потрібно було б приділити величезну кількість часу, а майстри використовували ножиці, кусачки і пилочки. Однак сьогодні ці старі методи пішли в минуле, і створення стильного манікюру стало набагато швидшим і зручнішим.
Сучасний апаратний манікюр користується великою популярністю. Це зумовлено його швидкістю і використанням сучасних електроінструментів, включно з фрезерами для манікюру. Цей інструмент дає змогу заощадити як майстру, так і клієнту дорогоцінний час, роблячи процес створення манікюру ефективнішим і зручнішим.


Апарат для манікюру - це електроінструмент, який широко використовується для різних процедур з догляду за нігтями та шкірою рук і ніг. З його допомогою можна здійснювати корекцію нарощених нігтів, видалення кутикули, полірування, шліфування нігтьової пластини, вирівнювання як штучних, так і натуральних нігтьових пластин, а також зняття гель-лаку. Фрезер також знаходить застосування в процедурах педикюру, даючи змогу створити не тільки гарний педикюр, а й усунути мозолі та натоптиші.
Види апарату для манікюру та педикюру

Фрезери для манікюру і педикюру, виходячи зі сфери застосування, поділяють на два види:

Фрезер для домашнього манікюру. Функціональний, ергономічний і компактних розмірів.

Професійний фрезер для манікюру. Відрізняється відносно великими габаритами і кращою продуктивністю.

Відомо, що фрезера для манікюру користуються великим попитом, але, при всьому цьому, вони мають як переваги, так і недоліки.


Апарат для манікюру та педикюру: переваги та недоліки

Переваги:

- За допомогою фрезера зручніше і швидше зрівняти нарощені нігті за довжиною і формою, ніж пилкою.
- Електричною фрезою можна обробити найнедоступніші місця, до яких дотягнутися пилкою просто неможливо. 
- Фрезером зручно спилювати товщину і довжину нігтя під час виконання корекції, оскільки це робиться досить швидко і завдяки цьому скорочує час виконання всієї роботи.
- Під час виконання нарощування з білим френчем фрезером зручно випилювати форму лінії посмішки.
- Досить простий у роботі навіть для майстрів-початківців нігтьової сфери.
- Займає мало місця.
- Бюджетна вартість.
- Мінімальна кількість найнеобхідніших фрез (також і для процедури педикюру).

Недоліки:

- Погана збірка.
- Низька якість фрез (насадки можуть виготовлятися з м'якого металу, через що вони не служать довго і швидко деформуються).
- Низька потужність.
- Ручка вібрує.
- Короткий дріт.
- Велика ймовірність поломки.
 


Переваги та недоліки використання професійного фрезера для манікюру і педикюру

Переваги:

- Продуманість конструкції: є спеціальна педаль для зміни швидкості обертів фрези.
- Наявність індикаторів перегріву, які попередньо відключають прилад від живлення в разі підвищення температури.
- Можливість виконувати складні процедури в манікюрі та педикюрі (подологія).
- Висока продуктивність.
- Відсутність вібрації.
- Наявність допоміжних комплектуючих.
- Довговічність експлуатації та надійна збірка.
- Універсальність. Використовуючи фрези різної абразивності, ви можете працювати як з натуральними, так і зі штучними нігтями.
- Висока потужність.

Недоліки:

- Велика вага апарата.
- Громіздкість (неможливість транспортування).
- Висока вартість моделей.


Швидкості обертання і потужність фрезера для манікюру

Існують фрезера:

- Потужністю від 15 до 30 Вт, а швидкість обертання досягає 20 000 обертів за хвилину.
- З потужністю від 30 до 60 Ватт зі швидкістю до 35 000 обертів за хвилину.
- З потужністю від 60 до 100 Ватт і до 45 000 оборотів швидкістю.


При занадто високій швидкості обертання фрези вона може деформуватися, може виникнути вібрація, що заважає роботі, і є можливість перегріву електромотора. Але найважливіше - робота стає небезпечною і клієнт може отримати травму. Але є одне правило - чим більший радіус фрези, тим нижчими мають бути оберти. Під час виконання манікюру, працюючи з невеликими насадками з алмазними наконечниками, оптимальною буде швидкість 18000 - 30000 обертів на хвилину. Слід пам'ятати, що на високій швидкості (від 20000 об/хв) треба бути вкрай обережним, оскільки будь-яка непродумана дія або випадковий незграбний рух може несподівано призвести до серйозної травми. Більшість робіт виконуються на швидкості 10000-20000 обертів на хвилину. Усе перераховане вище залишається чинним і під час виконання педикюру. Але, для цієї операції використовуються спеціальні ковпачки для шліфування, розраховані на разове застосування, чий розмір змінюється від радіуса фрези і типу машинки. Основне правило те саме - що більший розмір ковпачка, то нижчою має бути швидкість обертання.

Для різних процедур потрібні різні максимальні потужності. Наприклад, ми видаляємо штучний ніготь, спилюючи його товщину. І фрезер у нас нескінченно великої потужності. Чим сильніше ми притиснемо насадку до нігтя, тим швидше вона спиляє ніготь. Однак під час такої роботи виділяється тепло, яке цей ніготь нагріває. Що швидше спилюємо ніготь, то більше він нагрівається. Спочатку це не комфортно клієнту, а потім і боляче. Так ось потужність, яка потрібна для виконання процедури, коли клієнту вже не комфортно, але ще не боляче, і називається максимальною потужністю для цієї процедури. 
Якщо фрезер слабкіший, то ми не зможемо так само швидко обслужити клієнта, бо за такого самого натиску насадки на ніготь ручка фрезера зупиниться - фрезеру не вистачить потужності. Якщо фрезер потужніший, ніж потрібно для найважчої вашої процедури, то надлишок потужності залишиться надлишком: його нікуди не використати, адже не будемо ж ми клієнту робити боляче. Тому варто подумати, для яких робіт купується фрезер, щоб не купувати "непотрібні Вати".


Максимальні потужності для популярних процедур:

- Зняття гель-лаку - 40 Ватт.- манікюр - 40 Ватт.
- Нарощування та корекція штучних нігтів - 65 Ватт.
- Педикюр - від 65 до 100 Ватт.

Максимальні оберти для популярних процедур:

- Зняття гель-лаку - до 35.000 об/хв.
- Манікюр - 25.000 об/хв.
- Нарощування та корекція штучних нігтів - до 35.000 об/хвилину
- Педикюр - до 45.000 об/хв.

Як вибрати апарат для манікюру та педикюру

1. Кількість обертів за хвилину. Для досвідченого майстра потрібен прилад, що має, не менше 30 000 - 35 000 об/хв. Початківцю манікюристу достатньо 20 000 об/хв для найпростіших дій з обробки бічних валиків і кутикули. Висока швидкість майстру, який не набрав досвіду, не потрібна - є ризик випадкового травмування. Але вона суттєва за великого потоку клієнтів, коли необхідно швидко зняти з нігтів гелі, біогелі та гель-лаки.

2. Вартість. Необхідно звернути увагу на вартість фрезера. Якісний фрезер не повинен коштувати надто дешево, оскільки найчастіше дешеві фрезери швидко ламаються і не підлягають ремонту. Якісний і укомплектований фрезер повинен мати середню ціну.

3. Ручка фрезера. Повинна бути з металу, а не з пластику і мати цанговий затискач. Що стосується її ваги, ручка не повинна бути занадто важка або занадто легка. У виборі фрезера ручка відіграє найважливішу роль, тому під час купівлі фрезера найкраще увімкнути ручку і потримати її в руці.

4. Потужність. Фрезер повинен мати досить хорошу потужність. Максимальна швидкість фрезера має бути не меншою за 30000 обертів на хвилину.

5. Гарантія. Фрезер обов'язково повинен мати гарантію.  

6. Зовнішній вигляд. Корпус фрезера має бути міцним. Під час роботи він не повинен скрипіти, а також не повинен нагріватися.

7. Додаткові характеристики. "Приміряйте" прилад у себе в руці. Чи буде вам комфортно ним маневрувати, чи зможете безперешкодно керувати фрезою, чи викликає апарат надмірне навантаження на кисть?
Також необхідно звернути увагу на невеликі, але важливі моменти: якщо ручка тремтить і вібрує, то апарат буде некомфортно фіксуватися рукою, якщо ж у ній немає спеціального продуву - то ручка перегріється і припинить функціонування. Іншим критично важливим моментом є наявність реверсу - моментального перемикання обертів фрези в інший бік. Правильна спрямованість машини визначається середнім ступенем опірності при прикладанні до нігтьової пластини. Пам'ятайте, що перемикати реверс можна лише після того, як ви скинули інтенсивність обертів. Також, не менш важливою характеристикою фрезера є обертальний момент ручки. Важливо не вставляти слабку ручку в потужний фрезерний блок, так як в цьому випадку вона буде працювати з перевантаженням і швидко вийде з ладу. Коли ручка підходить до свого фіналу, це дуже просто впізнати - вона починає сильно грітися, і рано чи пізно просто згорить. І ось тут криється один нюанс - виявляється, легкі ручки можуть взагалі не грітися, оскільки часто зроблені з пластику. Тільки ось пластик практично не гріється в результаті зносу ручки, але при цьому вона продовжує ламатися. Ми рекомендуємо важкенькі ручки з металу, які не тільки відмінно справляються з вібрацією під час роботи, а й гарантовано вкажуть вам на можливий знос приладу.  Важливо пам'ятати, що фрезерна ручка не повинна в жодному разі вібрувати навіть на максимальних обертах.

82 купили
ID: 6404
Безкоштовна доставка +
2 150 ₴

Принципи догляду за фрезером для манікюру і педикюру

Відомо, що будь-яка техніка, щоб могла послужити своєму майстру максимальну кількість часу, за нею необхідно правильно доглядати. На, що слід звернути увагу при догляді за фрезерами. 

- Регулярно оглядайте шланги і дроти, що з'єднують блок управління з ручкою-фрезером і з електромережею, на предмет ушкоджень, і якщо такі є, не продовжуйте роботу, а зверніться до сервісного центру для їх усунення. 
- У міру необхідності протирайте від пилу блок керування і стежте за тим, щоб на ньому не лежало ніяких предметів. 
- Також регулярно видаляйте забруднення з ручки-фрезера та всіх проводів і шлангів. 
Якщо Ваш фрезер для педикюру оснащений вбудованим пилососом, то регулярно замінюйте мішечок для пилу та очищайте пилозбірник: це запобігає появі неприємних запахів у Вашому кабінеті та покращує роботу пилососа. 
- У разі, якщо у Вас педикюрний фрезер з подачею спрею, не забувайте регулярно промивати ємність для фізрозчину і стежити за чистотою запобіжного клапана на її кришці, інакше ємність може не витримати надлишкового тиску, а витеклий фізрозчин зашкодить блоку управління.

Усі ці процедури потрібно проводити тільки при відключеному від електромережі блоці керування і вийнятій електричній вилці з розетки. Під час протирання поверхонь ніколи не використовуйте спирт, розчинники та інші агресивні рідини. Використовуйте для цього змочену в мильному розчині і добре віджату серветку. 

Завершивши етап підготовки та інформаційної підтримки, ми впевнені, що тепер вам набагато простіше зробити правильний вибір фрезера для манікюру і насолоджуватися його використанням. Бажаємо вам успіху та успішних манікюрних проєктів!

11 купили
ID: 6328
1 888 ₴
(4)
72 купили
ID: 15664
1 559 ₴

90 купили
ID: 6335
Безкоштовна доставка +
2 150 ₴
13 купили
ID: 17462
Дата: 24.09.2020 12:43 Переглядів: 1770