7 рішень для проблем із натуральними нігтями

7 рішень для проблем із натуральними нігтями
Манікюр є важливою частиною жіночого образу, і жоден модний одяг або стильні аксесуари не можуть замаскувати неохайні нігті, задирки або нігті, що розшаровуються. Майстру манікюру необхідно не тільки створювати гарний дизайн нігтів і акуратно наносити гель-лак, а й уміти виявляти проблеми з нігтями у клієнток і пропонувати рішення. У цій статті ми розглянемо 7 основних проблем, з якими можуть зіткнутися нігті, і як їх можна вирішити.


Проблема №1: Пожовтіння

Причина: Використання темних або яскравих лаків (особливо без базового покриття). Вплив нікотину. Але це не привід для паніки. Ось коли нігтьова пластина жовтіє без вищеназваних чинників, варто задуматися про проблеми зі здоров'ям. Пожовтіння всіх нігтів може бути ознакою захворювання легенів і діабету. Жовті плями - ознака псоріазу або грибка. Особливо, коли паралельно спостерігаються підвищена спрага, незрозуміла втрата ваги при незмінному харчуванні, нічна пітливість, прискорене серцебиття за навіть невеликих фізичних навантажень.

Рішення: Не використовувати дешеві лаки, які з легкістю проникають у нігтьову пластину. Обов'язково наносити базове покриття, яке сприяє кращому приляганню лаку і захищає від негативного впливу.
Для усунення жовтизни використовуйте пасти для відбілювання або спеціальні покриття. У разі підозр на проблеми зі здоров'ям, проконсультуватися з лікарем.


Проблема №2: Розшарування нігтів

Причина: Руйнівні механічні або хімічні впливи. Обрізання нігтів без попереднього зволоження, оброблення їх металевою пилкою. Тоді по контуру утворюються мікротріщини, які буквально наступного дня перетворюються на відколи й відшарування. Інші причини: побутова хімія, косметика, частий контакт із водою. Рідина для зняття лаку із занадто високим вмістом ацетону і мийні засоби також здатні призвести до розшарування. Також розшарування нігтів може означати, що у вашій дієті не вистачає лінолевої кислоти.

Рішення: Використовуйте засоби для зняття лаку без ацетону. Підпилюйте нігті хорошою пилкою і тільки в одному напрямку. Слідкуйте, щоб до складу лаку для нігтів не входили формальдегіди. Уникайте надмірного впливу води та мийних засобів. Покривайте нігті спеціальним засобом для ущільнення та зволоження нігтів. Якщо причина в нестачі лінолевої кислоти - збільште споживання рослинних олій.


Проблема №3: Поперечні хвилеподібні нерівності

Причина: Надмірний вплив на нігтьову пластину під час виконання манікюру або травми. У будь-якому разі, це пов'язано з пошкодженням матриксу в кореневій частині нігтя.

Рішення: Припинити руйнівний вплив на матрикс нігтя. Нігті відновляться самі протягом 3-х місяців. А вже пошкоджені нігті можна акуратно обробити, відшліфувавши поверхню спеціальною пилкою. Для того, щоб ніготь швидше ріс, використовувати стимулятор росту і регулярно робити масаж кутикули.


Проблема №4: Білі плями 

Причина: Найчастіше ці плями є проявом деяких типів травми нігтя. Також це може бути результатом дієти, яка бідна на цинк. Але якщо ви впевнені, що не пошкоджували нігті, і тим не менш помічаєте повторювані білі плями, є кілька інших причин, зокрема псоріаз, шкірні захворювання та екзема.

Рішення: Зверніться до дерматолога.  Якщо причиною білих плям є шкірні захворювання, вам буде призначено відповідне лікування. Якщо ж причиною став дефіцит цинку, перегляньте свою дієту і збільште кількість цільного зерна, м'яса птиці та морепродуктів. Додатковий прийом препаратів цинку прискорить відновлення нігтів.


Проблема №5: Нігті сильно потоншали

Причина: Занадто часте полірування нігтя, перепил пластини під час нарощування або покриття гель-лаками. Або ж нігтьове ложе пересушене через нестачу кисню і жирних кислот. Причиною можуть бути хлорована вода, мийні засоби та механічний контакт із твердими покриттями.

Рішення: Давайте нігтям відпочивати. Зробіть перерву в нарощуванні або покритті гель-лаками. Використовуйте відновник нігтів. Щодня втирайте в шкірку навколо нігтя олію. Вибирайте рідину для зняття лаку, до складу якої не входить ацетон.


Проблема №6: Зміна кольору

Причина: Грибкові та бактеріальні інфекції, які можуть бути легко занесені в манікюрних салонах з антисанітарними умовами. Зараження зазвичай відбувається за участю нестерилізованих інструментів. Грибкова інфекція може призвести до відділення нігтів від нігтьового ложа. Ніготь може стати піднятим і пухким, під ним може виявитися білий грибок.  Бактеріальна інфекція може призвести до ураження нігтя, що викликає злегка зеленуватий відтінок нігтьової пластини.

Рішення: Невилікувана інфекція може спричинити більш ніж серйозні наслідки, тому слід негайно звернутися до лікаря, який призначить вам антибактеріальну терапію.


Проблема №7: Задирки

Причина: Банальна звичка колупати шкірочку біля нігтя. Також шкірка тріскається і відшаровується через надмірну сухість шкіри або постійне використання мийних засобів без захисних рукавичок.

Рішення: Якщо це звичка, то стежте за своїми емоціями і знайдіть їм інший, більш конструктивний вихід. Кажуть, у таких випадках відучитися від поганої звички допомагають кісточки чоток.
Візьміть за правило всю домашню роботу, пов'язану з використанням засобів для прання та мийних засобів, робити тільки в рукавичках.
Для екстреного виправлення ситуації наносьте спеціальне масло для кутикули. На ніч - живильний крем для рук і нігтів, ретельно змащуючи кожну проблемну ділянку шкіри.


Для запобігання цим проблемам варто дотримуватися деяких простих правил. Майстер манікюру навіть може створити спеціальну інструкцію для своїх клієнтів:

1. Не гризіть нігті та не використовуйте їх як будівельне або канцелярське обладнання.
2.  Тримайте руки чистими та сухими.
3) Щодня зволожуйте нігті та кутикулу кремом або олією, які містять вітамін Е.
4 Використовуйте для манікюру лише стерильні інструменти та якісні косметичні засоби.
5.  Використовуйте рідину для зняття лаку без ацетону.
6.  Оберігайте нігті від травм та інфекцій.
7.   І найважливіше: звертайтеся тільки до професіоналів, чи то лікар-дерматолог, чи то майстер манікюру.
Дата: 22.07.2019 18:43 Переглядів: 603