7 способів ефективного видалення відрослих кутикул у домашніх умовах

7 способів ефективного видалення відрослих кутикул у домашніх умовах
Якщо ви прагнете поліпшити свої навички в самостійному манікюрі, ви, можливо, вже помітили, що навіть у разі штучно створених ліній нігтів, результат завжди трохи поступається професійному манікюру в салоні. Ми розуміємо вашу фрустрацію, але у нас є порада, яка може допомогти вам досягти ідеального вигляду нігтів. Можливо, ви випускаєте з уваги один важливий аспект - турботу про кутикулу.

Щоразу, коли ви відвідуєте манікюрний салон, ваш майстер приділяє особливу увагу тому, щоб ваші нігті були ідеально підготовлені перед нанесенням лаку. Цей процес охоплює не тільки видалення всіх залишків старого лаку, а й акуратне розм'якшення і відсунення кутикули. Таким чином, кожне нігтьове ложе стає гладким і бездоганним. Адже набагато приємніше, коли ви наносите лак і бачите, що основа кожного нігтя має рівний вигляд і без хвилястостей, завдяки турботі вашого майстра про деталі.

Хоча відвідування салону може бути не завжди зручним, піклуватися про свою кутикулу можна де завгодно і коли завгодно. Для вашого комфорту ми провели інтерв'ю з кількома професійними майстрами манікюру і зібрали 7 способів видалення кутикули, які ви можете легко випробувати в домашніх умовах.


ЗНАЙОМСТВО З ЕКСПЕРТОМ

- Сара Гібсон Таттл - експертка з манікюру з Лос-Анджелеса і засновниця улюбленого манікюрного салону Olive & June, розташованого в Беверлі-Гіллз, Пасадені та Санта-Моніці.

- Беата Беалівич - майстер манікюру в Paul Labrecque Salon and Skincare Spa.



1. СПРОБУЙТЕ ВІДСУНУТИ КУТИКУЛИ, КОЛИ ПРИЙМАЄТЕ ДУШ

Багато хто вважає, що одним із найкращих способів боротьби з упертими кутикулами є їхнє обрізання, проте професійні майстри манікюру настійно рекомендують утриматися від цієї практики. "Обрізка кутикули може призвести до появи задирок, нерівних країв і навіть спричинити інфекцію", попереджає Гібсон Таттл. "Замість цього, краще дайте теплій воді під час душу або ванни природним чином розм'якшити ваші кутикули, а потім обережно відсуньте їх, використовуючи ніготь великого пальця". Якщо у вас виникло нагальне бажання обрізати кутикулу, вона радить робити це тільки для видалення зайвих склеєних частин, а не для повного обрізання кутикули.



2. ВИКОРИСТОВУЙТЕ ОЛІВЕЦЬ ДЛЯ ВИДАЛЕННЯ КУТИКУЛИ

Правильний догляд за кутикулою може виявитися складним завданням, і саме тому знаменитий майстер манікюру, Дебора Ліппманн, радить довірити цей процес професіоналам і скористатися спеціальним засобом для видалення кутикули. Після нанесення засобу для видалення кутикули, Дебора рекомендує скористатися пушером з нержавіючої сталі, щоб акуратно і легко відсунути кутикулу. Це робить процес догляду за нігтями більш приємним і результативним.



3. КОНТРОЛЮЙТЕ ПОШКОДЖЕННЯ ЗА ДОПОМОГОЮ ЩИПЧИКІВ ДЛЯ КУТИКУЛИ

Подібно до того, як важливо уникати зрізання кутикул, так само важливо не виривати її.

"Якщо у вас є маленький шматочок шкіри, який ледь тримається, використовуйте кутикульні щипці," радить Ліппманн. "Ретельно огляньте цю ділянку шкіри й обережно прикладіть щипці до її основи. Потім повільно відкривайте і закривайте щипці в тому ж місці, але не ривком, а обережно. Підходьте до цього процесу обережно, інакше можна ненавмисно пошкодити шкіру, відірвавши шматочок на більшу відстань, ніж потрібно, що, в кінцевому підсумку, може нашкодити більше, ніж допомогти."

І якщо вас цікавить чому, то слід врахувати, що під час ривка за кутикулу можна випадково відірвати шкіру на значну відстань донизу по пальцю, що зрештою може принести більше шкоди, ніж користі.



4. СПРОБУЙТЕ ОЛІЮ ДЛЯ КУТИКУЛИ З ОЛІЯМИ ЖОЖОБА ТА МИГДАЛЮ

Згідно з рекомендаціями блогерки Марі Райми, комбінування олії жожоба і мигдалевої олії може виявитися корисним для турботи про вашу кутикулу, особливо коли ви намагаєтеся акуратно відсунути її.

Вам буде потрібно:

- 2 мл олії солодкого мигдалю
- 2 мл олії жожоба
- 1 мл олії рисових висівок
- 2 краплі олії вітаміну Е
- 1 крапля ефірної олії лаванди
- 1 крапля ефірної олії римської ромашки

Інструкція:

Райма рекомендує об'єднати всі компоненти в скляному флаконі, оснащеному піпеткою. Після ретельного перемішування, струсіть вміст гарненько, а потім нанесіть олію на ваш вибір. Після нанесення олії дайте їй трохи часу для поглинання, почекавши кілька хвилин, перш ніж приступити до догляду за кутикулою.



5. ВИКОРИСТОВУЙТЕ ЯБЛУЧНИЙ ОЦЕТ

Яблучний оцет не тільки сприяє зміцненню нігтів, але також може допомогти пом'якшити кутикулу, що полегшить її відсунення. Для досягнення цього ефекту, ви можете дотримуватися таких кроків:

- Залийте невелику кількість яблучного оцту в миску.
- Занурте кінчики пальців в оцет і залиште їх там на 5-10 хвилин.
- Після цього акуратно відсуньте кутикулу за допомогою пушера або дерев'яної палички.

Цей метод допоможе вам не тільки зміцнити нігті, а й забезпечить більш доглянутий вигляд ваших нігтів і кутикули.



6. ВИКОРИСТОВУЙТЕ БАФФ ДЛЯ ВИДАЛЕННЯ НЕДОГЛЯНУТОЇ КУТИКУЛИ


Якщо вам здається, що процес розчинення кутикули не приносить бажаних результатів, Гібсон Таттл рекомендує звернути увагу на можливість проведення полірування. "Ви можете скористатися бафом для нігтів на сухій шкірі, щоб обережно прибрати надлишки кутикули, якщо це необхідно", - радить вона. "Дбайливо проводьте бафіком вперед і назад уздовж краю кутикули, щоб видалити суху шкіру і надати їй гладкості".



7.  ЗВОЛОЖУЙТЕ КУТИКУЛИ ЗА ДОПОМОГОЮ СИРОВАТКИ

Один з найбільш важливих і ефективних способів турботи про кутикулу полягає в її постійному зволоженні. Що більш зволоженою вона залишається, то простіше їй надавати красивої форми й акуратно відштовхувати назад.

"Сухість може завдати шкоди", - підкреслює Гібсон Таттл. "Регулярне застосування спеціальних сироваток для кутикули - наш перший і головний рекомендований засіб для підтримання здоров'я кутикули і стимулювання росту нігтів".

Джерело: www.byrdie.com
Автор: Ребекка Норріс

Магазин Global Fashion пропонує Вам професійну продукцію для догляду та моделювання нігтів.
Дата: 14.03.2022 19:31 Переглядів: 2915