Як правильно доглядати за ногами

Як правильно доглядати за ногами
Жінки - чарівна половина людства. Бути жінкою це величезна праця. Досконалий зовнішній вигляд, унікальні аксесуари, вишуканий одяг і відвідування салонів краси - всього лише кілька з елементів, до яких прагнуть жінки, щоб досягти свого ідеалу. Вони постійно покращують і підкреслюють свою зовнішність, слідкуючи за найдрібнішими деталями, щоб мати неперевершений вигляд. "Ніжки - це невід'ємна частина жіночої краси та здоров'я. Неважливо, яка їхня довжина або форма, товщина або стрункість; головне, щоб вони завжди були доглянутими, незалежно від пори року. У цій статті ми із задоволенням поділимося з вами порадами щодо догляду за ногами."


ПОРАДА 1. ДОГЛЯДАЙТЕ ЗА НОГАМИ НЕЗАЛЕЖНО ВІД ПОРИ РОКУ

Багато жінок звикають приділяти особливу увагу догляду за своїми ногами в літній період, коли вони виставлені на показ, але важливо пам'ятати, що турбота про них не повинна залежати від пори року або того, видно їх чи ні. Це поширена помилка, що взимку, коли ноги приховані під одягом, можна дозволити собі забути про догляд за ними. Насправді, доглядати за ногами слід постійно, бо вони потребують турботи й уваги для підтримання здоров'я та краси.


ПОРАДА 2. РАЗ НА 2-3 ТИЖНІ РОБІТЬ ПЕДИКЮР

Педикюр - не тільки гігієнічна та естетична, а ще й профілактична процедура, що дає змогу уникнути багатьох проблем. У разі "проблемних стоп" найефективнішим стане апаратний педикюр. Завдяки тому, що для нього використовують різні насадки-фрези для видалення кутикули, обточування нігтів, шліфування, оброблення шкіри, завдяки апаратному педикюру можна домогтися практично ідеального стану ступнів, скорегувати неправильну форму нігтів і забути про такі неприємності, як натоптиші, тріщини, мозолі та вростаючі нігті. Всі ці проблеми прекрасно піддаються "лікуванню" за допомогою апаратного педикюру.



ПОРАДА 3. КОРИСТУЙТЕСЯ ХОРОШИМ КРЕМОМ ДЛЯ НІГ

До складу "хорошого крему" найкраще, щоб входили рослинні олії, що мають сильну поживну і регенерувальну дію, і пом'якшувальні компоненти (алантоїн, бісаболол, пантенол). Кремом для ніг необхідно користуватися щодня. Якщо через ходіння босоніж або просто носіння відкритого взуття шкіра стоп сохне, обирайте для літнього догляду за ногами креми з компонентами, що інтенсивно зволожують і утримують вологу (сечовиною, гліцерином, лецетином, екстрактом алое, колагеном тощо).


ПОРАДА 4. СТЕЖТЕ ЗА ПІТЛИВІСТЮ НІГ

У разі підвищеного потовиділення для догляду за ногами влітку стане в пригоді тальк, крем із дезодорувальним ефектом або спеціальний дезодорант. Якщо пітливість дуже висока, то набризкайте і взуття. Головна умова - всі ці засоби наносяться тільки на чисту і суху шкіру. Намагайтеся носити дихаюче взуття, підібране за погодою, і шкарпетки з натуральних матеріалів. Ще хорошим рішенням будуть різні ванночки для ніг, які можна робити один раз на тиждень. У такі ванночки буде добре додавати морську або кам'яну сіль, ефірні олії або спеціальні засоби для ванночок. Так ви знімете втому, напругу та пом'якшите свої п'ятки.


ПОРАДА 5. НЕ ДОХОДЬТЕ ДО ОГРУБІЛОЇ ШКІРИ П'ЯТ

Під час душу або ванни (ванночки для ніг) посилено помасажуйте п'яти щіткою-пемзою або грубим скрабом, а потім намастіть поживним кремом, наприклад, кремом із саліциловою кислотою (користуйтеся ним щодня). Саліцилова кислота запобігає надмірному утворенню кератину - головного винуватця того, що шкіра стоп стає грубою, а її верхній шар потовщується. Такі процедури стануть і хорошою профілактикою тріщин на п'ятах (позбутися їх також допоможуть пом'якшувальні креми або старий перевірений засіб - рицинова олія, якою потрібно змащувати п'яти замість крему). 

ЕФЕКТ ВАННОЧЕК: Головне завдання ванночок: розм'якшують верхній шар шкіри і допомагають безболісно відокремити огрубілі частинки. Дуже корисні ванночки з морською сіллю та ефірними оліями. Вони відмінно пом'якшують шкіру, покращують кровообіг і знімають м'язову напругу в ногах. До речі, натуральна морська сіль знищує патогенну мікрофлору - першопричину грибкових хвороб стоп.


ПОРАДА 6. РОБЛЯЧИ ДОМАШНІЙ ПЕДИКЮР, НАМАГАЙТЕСЯ НЕ РОБИТИ ПОМИЛОК

Якщо ви віддаєте перевагу домашньому педикюру, тоді починайте його з ванночки для ніг: розм'якшена шкіра і нігті легше піддаються обробці. Щоб шкіра стоп довше зберігала м'якість і гладкість, замість пемзи, педикюрних терок і скребків використовуйте спеціальні лосьйони з AHA-кислотами або гідроокисом натрію, що м'яко розчиняють ороговілу шкіру. І не використовуйте педикюрні станки з лезами: основна помилка недосвідчених майстрів - те, що вони зрізають занадто багато шкіри, зачіпаючи і живі клітини. У результаті шкіра потовщується і стає грубою. Видаляйте кутикулу обережно (без порізів, тільки якісними інструментами) і не надто сильно зачищайте кишеньки.



ПОРАДА 7: ДБАЙТЕ ПРО НІГТІ НА ПАЛЬЦЯХ НІГ

Нігті на пальцях ніг також потребують турботи. Гігієнічний догляд зводиться до регулярного обрізання нігтьової пластини і видалення з-під неї забруднень. Багато хто підстригає нігті неправильно, що призводить до деформації та вростання нігтьової пластини. Кілька простих правил у підстриганні нігтів пальців:

1. Не обрізайте нігті занадто коротко, залишайте вільний край довжиною мінімум 1 мм.
2. Не зрізайте куточки, нігті на ногах закругляти не потрібно.
3. Не підстригайте вологі або мокрі нігті - це загрожує розшаруванням нігтьової пластини.
4. Врослий ніготь відразу ж реанімуйте або зверніться до фахівця.


ПІДБИВАЄМО ПІДСУМКИ ПО ДОГЛЯДУ ЗА НІЖКАМИ

1. Вибирайте взуття і шкарпетки з натуральних матеріалів. У ньому ноги менше потіють, а отже - менш схильні до зараження грибком.
2. Носіть взуття за розміром. Не потрібно розношувати тісне або замале взуття.
3. Не забувайте про зволоження - це найкраща профілактика тріщин.
4. Тримайте ноги сухими і регулярно стежте за їхньою гігієною. Можна використовувати не тільки дезодоранти для ніг, а й тальк.
5. Не носіть взуття на тонкій плоскій підошві - підвищується навантаження на стопи.
6. Високі підбори або танкетка не підходять для щоденного носіння.
7. Устілка має бути середньої жорсткості, а в разі пошкодження - замініть її на нову.
8. Не носіть чуже взуття, нехай навіть тимчасово.
9. Не ходіть босоніж у громадських місцях, а після повернення додому - ретельно їх мийте.
10. Тримайте спину рівно - це зменшить навантаження на ноги.

Дотримуючись порад щодо догляду за ніжками, ви завжди зможете зберігати їхню красу і здоров'я.
Дата: 20.05.2021 12:10 Переглядів: 929