5 - руйнівних звичок, які погіршують життя нігтів. Як їх побороти?

5 - руйнівних звичок, які погіршують життя нігтів. Як їх побороти?
Нам завжди важливо підтримувати доглянутий і красивий вигляд наших нігтів. Це особливо актуально, якщо наша робота пов'язана з офісом і комп'ютером, де наші руки часто перебувають на виду. Однак, часом, навіть при усвідомленні шкідливості деяких звичок, ми виявляємося безсилими перед ними. Але варто пам'ятати, що сила в нас самих, і ми можемо змінити ситуацію.

Іноді, здається, що проблема полягає в наших "злощасних" звичках, таких як гризти нігті. Але, насправді, корінь проблеми лежить у нас самих. Ми знаємо, що ця поведінка шкідлива і непристойна, але чомусь продовжуємо робити це знову і знову. Втім, не варто впадати у відчай, адже існує рішення!

Ми встановили перед собою мету - позбутися нав'язливих "негідних" звичок, і в цій статті ми розповімо вам про способи боротьби з ними.


ШКІДЛИВІ ЗВИЧКИ - ВИРІШЕННЯ ПРОБЛЕМИ

Звичка number 1: Гризти нігті

Від цієї звички страждають багато дорослих і навіть вихованих людей різного віку, а не тільки діти і підлітки. Від цієї звички величезна кількість негативних наслідків: обгризені нігті мають неестетичний вигляд, деформуються форма нігтів і стан шкіри навколо них, з'являються задирки, погіршується стан зубів, зростає ризик розладів травної системи. Крім усього цього, ця звичка дуже антисанітарна - адже під нігтями накопичується бруд і бактерії, які потрапляють прямо в наш організм через рот. Від цього можна заробити ще якусь болячку, що потім не так легко відкрутишся.

Що робити? 

1. Зробіть собі карколомний і професійний манікюр, який буде шкода "обгризти". По-перше, тому що він красивий, а по-друге, тому що він дорогий. А найкраще, можна покрити нігті гелем або акрилом: відгризти таке досить важко. Хоча б раз на тиждень робіть зміцнювальні ванночки для нігтів із сіллю та лимонним соком.

2. Регулярно підстригайте нігті. Що коротший ніготь, то важче його гризти.

3. Купіть спеціальний гіркий лак у будь-якій аптеці і покривайте ним нігті, навіть покриття звичайним лаком захистить їх, адже відчувати смак лаку в роті дуже неприємно!

4. Вважається, що найчастіше ця звичка виникає коли людина нервує або хвилюється. Щоб перестати шкодити собі, лікарі радять змінити це заняття на менш шкідливе, інакше кажучи, замініть одну звичку іншою, але настільки ж ефективною для заспокоєння: крутіть каблучку на пальці, займіть руки вервицями або браслетом, потискайте іграшку - антистрес.


Звичка number 2: Постійно видаляти кутикули

Не менше за нігтьові пластини страждають від наших шкідливих звичок і кутикули, які ми постійно "атакуємо" за допомогою ножиць, щипчиків, пальців і зубів. Це безумовно - погана звичка, кутикули найкраще залишити в спокої, інакше вони матимуть понівечений і запалений вигляд, а ранки і тріщини, що з'являються в результаті, - відкриті ворота для всіляких інфекцій. До того ж, з часом ця звичка може призвести до появи неприємних рубців.

Що робити? 

1. Приводьте кутикули до ладу частіше роблячи манікюр у свого майстра. З огляду на стан вашої кутикули, ви не знаєте який манікюр підійде саме для вас?

2. Використовуйте крем і олії для кутикули - кілька разів на день змащуйте ними пальці масажними рухами. Це не тільки розм'якшить навіть найщільнішу кутикулу, а й поліпшить кровообіг - нігті будуть рости швидше.

3. Жорстка пилочка знадобиться для бічних "валиків", щоб не утворювалися задирки і груба шкіра. Нею потрібно користуватися, коли руки сухі, обробляти кожен палець, намагаючись не зачіпати сам ніготь. Цей нехитрий спосіб допомагає уникнути появи задирок.


Звичка number 3: Колупати лак

Не менш поширена звичка - зішкрібати лак з нігтів. Звичка відколупувати лак руками або підручними предметами (замість того, щоб зняти його спеціальними засобами) дуже шкідлива, тому що може призвести до того, що ви заразом із лаком регулярно зніматимете і верхній шар нігтів, що зробить їх жахливо негарними та значно послабить.

Що робити?

1. Просте рішення від фахівців - завжди носити з собою засіб для зняття лаку, на випадок, якщо лак почне облазити, або вам захочеться раптом його зняти. Ці засоби щадяще впливають на нігті і легко вміщаються в косметичці. Напевно ви думаєте, "ще й це тягнути за собою", це на перший раз так здається, а насправді варто спробувати, і потім "носити засіб за собою" стане переважною звичкою.

2. А для того, щоб ця проблема не виникала надто часто, користуйтеся якісними лаками із захисним покриттям або робіть довготривалий манікюр, наприклад апаратний манікюр. В актуальний час - це тренд у нігтьовому сервісі.


Звичка number 4: Спроба залізти під ніготь

Дуже часто багато хто намагається видалити бруд з-під нігтя пилкою для нігтів, апельсиновою паличкою, або навіть нігтем іншої руки! Цього робити в жодному разі не можна! Ніготь може почати відшаровуватися, і пил забивається ще глибше.

Що робити?

Краще для чищення скористатися щіточкою і водою з милом. А для відбілювання існують спеціальні олівці або згадайте народні засоби, наприклад, м'якоть лимона. До речі перевірений і дуже ефективний спосіб.


Звичка number 5: Використовувати нігті як інструмент і відривати надламаний або тріснутий ніготь

Дуже часто ми автоматично користуємося своїми нігтями як інструментами - зішкрябуємо, відкриваємо, відгвинчуємо і т. д. т. п. Ну навіщо робити зі своїх же нігтів "паличку-виручалочку"?!

Що робити?

Для екстреної допомоги підійде просто підпиляти шорсткості на нігті, щоб вони вас не відволікали, а вдома акуратно обрізати надламаний ніготь. Якщо надлом стався біля самого краю нігтика і загрожує кровотечею, то краще скористатися набором для ремонту або навіть зробити накладний ніготь.

Ми поділилися з вами ключовими звичками та способами їх подолання. Тепер настав час перейти від теорії до практики. Упевнені, що у вас вийде!
Дата: 19.03.2021 15:31 Переглядів: 1108