Чому жовтіє топ на нігтях

Чому жовтіє топ на нігтях
Кожна сучасна дівчина мріє про гарний манікюр, і для досягнення цієї мрії вони готові на багато що. Відвідування салонів краси, безумовно, приносить задоволення, але воно часто супроводжується значними витратами. Незважаючи на це, представниці прекрасної статі не відмовляють собі в цьому задоволенні, і це зрозуміло.
Проте варто зазначити, що довговічність манікюру іноді виявляється не такою, якою б хотілося. Манікюрне покриття через деякий час починає змінювати свій початковий колір, і, звичайно ж, це псує весь вигляд манікюру. Давайте спробуємо розібратися в причинах цього неприємного явища.


ЧОМУ ТОП ЖОВТІЄ НА НІГТЯХ?

Топ для нігтів може жовтіти через дві основні причини:

1. Через помилки або недопрацювання майстра.
2. З вини клієнта.

Тепер розглянемо докладніше кожну причину.


ЧЕРЕЗ ПОМИЛКИ АБО НЕДОПРАЦЮВАННЯ МАЙСТРА

- Застосування топа без УФ фільтрів.
- Використання топа, що не поєднується з базою і декоративним покриттям.
- Погано просушене фінішне покриття в УФ-лампі. Краще підібрати "рідні" бази, кольорового покриття і топа, згідно з рекомендаціями виробника - це дасть змогу зберегти естетичний вигляд вашого манікюру.
- Майстру необхідно постійно стежити за тим, щоб топ якісно полімеризувався в лампі і не помутніл. 
- Наявність цього фільтра захищає манікюр від надлишку ультрафіолету і перешкоджає появі пожовтіння його нижніх шарів.


З ВИНИ КЛІЄНТА

- Куріння. Смоли і нікотин, що містяться в сигаретах, надають нігтям і шкірі на пальцях, у яких ви тримаєте сигарету, характерного жовтуватого відтінку.
- Брак вітамінів. Особливо авітаміноз вірогідний в осінньо-весняний період, крім пожовтіння, ознаки нестачі вітамінів проявляються в розшаруванні нігтя, витонченні та підвищеній ламкості пластини.
- Використання побутової хімії без рукавичок. Ймовірна реакція на хімічно активні рідини, барвники, засоби для чищення та агресивні компоненти, у разі контакту з ними без рукавичок.
- Гормональний збій. Може бути наслідком серйозного захворювання, вагітності, а також проявлятися в післяпологовий період.
- Інші причини. Попадання різних спецій або продуктів, під час приготування їжі, наприклад, куркуми, також відзначимо використання барвників без використання рукавичок. 
Список причин пожовтіння топового покриття звісно може бути ще довшим, але ми постаралися показати основні причини.

Щоб уникнути неякісного манікюру, використовуйте тільки професійні матеріали.
Дата: 05.02.2021 16:25 Переглядів: 3838