Апаратний манікюр: як уникнути помилок

Апаратний манікюр: як уникнути помилок
Апаратний манікюр - це мистецтво, яке вимагає спеціалізованої техніки та навичок. Навіть досвідчені майстри іноді можуть припуститися помилок у процесі виконання апаратного манікюру. Адже, як то кажуть, не помиляється той, хто нічого не робить, чи не так? Давайте обговоримо деякі поширені помилки, які можуть виникнути під час апаратного манікюру, і з'ясуємо, на що слід звернути особливу увагу під час виконання цієї процедури.


АПАРАТНИЙ МАНІКЮР - ПОМИЛКИ

ПОМИЛКА 1: Відсутність дезінфекції рук і нігтів

Є думка, що дезінфекція рук і нігтів потрібна тільки під час обрізного манікюру, де є ризик "підхопити" інфекцію через поріз гострими ножицями. Правила виконання апаратного манікюру передбачають попередню дезінфекцію насадок-фрез. При цьому багато новачків забувають про необхідність продезінфікувати самі руки і нігті, вважаючи це необов'язковим. Під час процедури велика ймовірність отримання мікротравм. Через пошкоджену ділянку можуть проникнути мікроби, і почнеться запалення. Щоб уникнути таких неприємних наслідків, необхідно придбати Стериліум, Октенісепт або Хлоргексидин, і наносити їх на руки перед виконанням процедури.

ЕТОГ: Обробляючи апаратні фрези, не забувайте і про дезінфекцію рук і нігтів.


ПОМИЛКА 2: Кутикула розкрита не повністю

Щоб начисто прибрати кутикулу, її потрібно підняти не менше ніж на 90 градусів, інакше зняти її повністю не вийде. У підсумку через 2-3 дні кутикула знову почне відростати. А ще нерозкриту кутикулу легко пошкодити кулястою фрезою.

ЕТОГ: Розкривайте кутикулу повністю.


ПОМИЛКА 3: Неправильне захоплення пальця під час обробки фрезою

Працюючи з кутикулою, необхідно тримати палець зверху, опрацьовуючи праву частину нігтя, і захоплювати знизу під час переходу на ліву частину. Під час захоплення лівою рукою, забезпеч опору пальцю мізинцем правої, щоб гарантувати собі точність рухів. Також мізинцем рекомендується відсунути подушечку, щоб отримати ширший доступ до бічних кутикул. У разі неправильного захоплення пальця буде складно тримати фрезу з тупим кінцем паралельно нігтьовій пластині.

ЕТОГ: Завжди будьте уважні до захоплення пальців.


ПОМИЛКА 4: Неправильно обрана фреза

Майстри-початківці можуть зіткнутися з такою помилкою, як неправильно обрана фреза. Фрези слід вибирати індивідуально. По-перше, на різних етапах манікюру потрібні певні форми фрез. По-друге, насадки потрібно підбирати під особисті особливості клієнта - стан рук і нігтів, щільність і чутливість шкіри.

Основні форми апаратних фрез:

- Циліндром надають форму вільному краю нігтьової пластини і моделюють арку нігтя.
- Тупокінцевий конус використовують для розкриття кутикули.
- Кулястою фрезою розкривають "канавки" бічних валиків і прибирають підняту кутикулу.
 - Фреза-голка - чудовий варіант для вичищення птеригія.
 - Фреза-полум'я підходить для обробки бічних валиків, видалення мозолів і тріщин.
 - Округленим циліндром шліфують і вирівнюють поверхню нігтьової пластини.

ЕТОГ: Вибирайте форму фрез правильно: наприклад, з розкриттям кутикули впорається тупокінцевий конус, а зі шліфуванням - округлений циліндр.


ПОМИЛКА 5: Неправильна техніка зчищення кутикули кулею кулею

Робота з кулястою фрезою має проходити у два етапи. Спочатку необхідно вивернути кулею кутикулу, тобто, легко пройтися під нею насадкою, щоб вона підвелася під кутом 90°. І лише після цього приступати до зчищення шкіри кулею. Вона зніматиметься легко й акуратно. Якщо пропустити перший етап і відразу почати зрізати напівприлягаючу кутикулу, то в результаті можна отримати мікротравми та задирки.

ЕТОГ: Завжди дотримуйтеся двох етапів у техніці зчищення кутикули.


ПОМИЛКА 6: Неправильний вибір абразивності

Від абразивності фрез залежить якість роботи на різних етапах манікюру. Наприклад, знімати штучне покриття краще фрезою жорсткішою. З нею не доведеться довго "пиляти" одну й ту саму ділянку нігтя. Майстри-початківці помилково вважають, що куля для зчищення кутикули повинна мати м'яку абразивність, починаючи працювати фрезою з червоною або навіть жовтою насічкою. Це не правильно. Ефективність зчищення зменшується в рази і можна порвати насадкою шкіру. Ще один мінус - куля з м'яким напиленням швидко забивається, і вже до п'ятого нігтя її доведеться змінити на нову.

ЕТОГ: Пам'ятайте, що для підняття кутикули й обпилювання покриття потрібні фрези з різною абразивністю.


ПОМИЛКА 7: Занадто високі або низькі оберти фрези

Швидкість приладів для апаратного манікюру може досягати 30000 об/хв. Професіонали можуть дозволити собі працювати на 10000-12000 об/хв, а майстрам-початківцям рекомендують працювати в діапазоні 4000-6000 об/хв. Розпочавши роботу, необхідно поставити швидкість на 5000 об/хв, а потім варіювати за своїми відчуттями, або клієнта. Якщо фреза пробуксовує, слід додати швидкості, якщо ж відчувається печіння, то краще трохи зменшити оберти. А також необхідно прислухатися до рекомендацій професіоналів, а також аналізуй свій досвід і враховуй особливості шкіри.

ЕТОГ: Завжди будьте уважні до вибору оборотів фрези.


ПОМИЛКА 8: Неправильна черговість виконання етапів апаратного манікюру

Без якісно піднятої кутикули й очищеного птеригія буде складно прибрати шкіру кулею, і навіть полірувальник не допоможе домогтися ідеальної поверхні оброблюваної зони. Недотримання етапів вплине на якість манікюру і термін його життя.

Крім зняття старого покриття обробка нігтів апаратом включає 4 етапи:

- Розкриття кутикули.
- Прочищення пазух бічних валиків і області під кутикулою.
- Видалення піднятої кутикули.
- Шліфування місця зрізу шкіри полірувальником.
Важливо дотримуватися послідовності цих етапів. Якщо кутикула залишиться не піднятою, а птеригій не буде вичищений, прибрати шкіру кулею буде непросто. І, звичайно ж, порушення послідовності етапів вплине на якість і довговічність манікюру.

ЕТОГ: Дотримуйтесь черговості етапів: спочатку потрібно підняти кутикулу, потім - вичистити бічні пазухи і "підкутикульну" зону, і тільки потім - відшліфувати зріз.


ПОМИЛКА 9: Тривала робота фрезою однієї ділянки

Якщо працювати фрезою на одній і тій самій ділянці нігтя, на нігтьовій пластині залишаться пропили, мікротравми і задирки.  Професійні майстри рекомендують не затримуватися на одному місці більше 1 секунди. Фреза має рухатися постійно, переходячи від ділянки до ділянки. Роботу необхідно починати з оптимальних оборотів 4000-5000 на хвилину.

ЕТОГ: Не затримуйте фрезу на одній і тій самій ділянці довше однієї секунди.


ПОМИЛКА 10: Обробка апаратом рук з пошкодженою шкірою

Якщо на шкірі біля нігтів є запалення або задирки, апаратний манікюр протипоказаний. Краще спочатку привести нігті до ладу, вилікувати запалення, а потім наводити красу. Якщо вологі нігті, то насичена вологою нігтьова пластина надзвичайно складно піддається обробці. Насадки можуть забитися вологими частинками і доведеться зупинити процес, щоб привести фрези в робочий стан.

ЕТОГ: Не обробляйте апаратом руки із запаленою шкірою, спочатку приведіть її до ладу.


ПОМИЛКА 11: Відсутність дезінфекції рук і нігтів

Є думка, що дезінфекція рук і нігтів потрібна тільки під час обрізного манікюру, де є ризик "підхопити" інфекцію через поріз гострими ножицями. Правила виконання апаратного манікюру передбачають попередню дезінфекцію насадок-фрез. При цьому багато новачків забувають про необхідність продезінфікувати самі руки і нігті, вважаючи це необов'язковим. Під час процедури велика ймовірність отримання мікротравм. Через пошкоджену ділянку можуть проникнути мікроби, і почнеться запалення.
Щоб уникнути таких неприємних наслідків, необхідно придбати Стериліум, Октенісепт або Хлоргексидин, і наносити їх на руки перед виконанням процедури.

ЕТОГ: Обробляючи апаратні фрези, не забувайте і про дезінфекцію рук і нігтів.

У магазині Global Fashion ви знайдете широкий асортимент якісних апаратів для манікюру та педикюру 

Дата: 03.02.2021 14:18 Переглядів: 2248