Чому гель-лак не сохне в лампі?

Чому гель-лак не сохне в лампі?
На сьогодні існує величезна кількість матеріалів та інструментів для створення стильного манікюру, і одним з них є гель-лак. Однак нерідко виникають проблеми з його полімеризацією, і важливо розуміти, що не завжди виною цим проблемам буває сам гель-лак. Найчастіше джерелом труднощів виявляється лампа для нігтів і її неправильна експлуатація. У цій статті ми розглянемо основні причини таких проблем.


ЧАС ПОЛІМЕРИЗАЦІЇ ГЕЛЬ-ЛАКУ

У нормі час полімеризації гель-лаку становить:

- 30-60 секунд у led-лампі.
- до 2-х хвилин в ультрафіолетовій лампі.

Час сушіння не є точним, оскільки багато що залежить від пігментації лаків, а також вмісту каучуку в складі.


ЧОМУ НЕ СОХНЕ ГЕЛЬ-ТАК У ЛАМПІ?

Причини поганої полімеризації можна розділити на 2 категорії: 

- Проблема з гель-лаком або його нанесенням. 
- Проблеми з лампою.


Проблема з гель-лаком

1. Товстий шар під час нанесення. Гель-лак починає полімеризуватися в лампі зверху, що означає, що в разі його занадто товстого нанесення нижній шар може не встигнути повністю висохнути за звичайний час. Навіть збільшення часу в лампі не завжди вирішує цю проблему. Ба більше, надмірно товстий шар гель-лаку може призвести до його зморщення або утворення бульбашок, тому найкращою практикою є нанесення гель-лаку тонкими шарами.

2. Сильна пігментація. Для яскравих відтінків гель-лаків час сушіння значно збільшується, оскільки вміст спеціального колірного пігменту перешкоджає проникненню променів лампи в матеріал, що, відповідно, ускладнює сушку..

3. Закінчення терміну придатності гель-лаку. Термін придатності відраховується від моменту, коли було відкрито флакон з лаком. У середньому, це 2-3 роки. Тому варто пам'ятати, коли ви почали користуватися цим гель-лаком. Після його закінчення гель-лак може не тільки погано сохнути, а й не триматися на нігтях (не просушитися і відходити від нігтьової пластини плівкою).

4. Гель-лак довго стояв. Якщо ним не користуватися, то з часом пігмент у флаконі осідає на дно, а через нерівномірність складу гель-лак погано сохне. Тому перед нанесенням кольорового гель-лаку завжди рекомендується його покатати трохи в руках, але не трясти, як лак: це провокує появу бульбашок у гель-лаку!

5. Неправильне зберігання гель-лаку. Флакон має стояти в темному місці і далеко від працюючої лампи, інакше з часом матеріал стане загусати і погано сохнути.

6. Дешевий гель-лак чи підробка. На жаль, ніхто не може гарантувати повний захист від підробок. Однак, щоб зменшити ризик зіткнення з підробленими продуктами, рекомендується інвестувати в якісні товари від надійних виробників, навіть якщо це потребуватиме невеликих додаткових витрат.

 

Проблеми з лампою

1. Вийшли з ладу лампочки. У лампах, особливо ультрафіолетових, лампочки з часом перегорають і потребують заміни. Якщо це вчасно не помітити, матеріал може або сушитися гірше, або не сушитися взагалі. В UV-лампі можна замінити лампочку, а в LED або CCFL заміну можна зробити в спеціалізованих центрах. Тому майстру на потоці краще придбати другу лампу для заміни першої, якщо лампа перестане працювати в найнезручніший момент.

2. Малопотужна лампа. Що менша потужність лампи, то довше в ній полімеризуватиметься гель-лак. Тому, під час купівлі, завжди звертайте увагу на цю характеристику. Проте буває, що з часом потужність лампи падає, тож тут доведеться або змиритися зі збільшенням часу сушіння, або міняти лампу. На жаль, помітити це можна тільки працюючи з одними й тими самими матеріалами: якщо вони стали сохнути гірше, значить потужність лампи впала.

3. Несумісність гель-лаку і лампи. Бувають гель-лаки, які випускаються тільки для певного типу ламп, тому якщо ваш лак погано сохне, зверніть увагу на вказівки до нього, можливо він не підходить для вашої лампи. Тут ідеться про те, що раніше деякі гель-лаки підходили тільки для led-лампи, а інколи тільки для ультрафіолетової. Зараз така проблема зустрічається рідко.

4. Неправильне розташування руки. Від цього теж дуже багато залежить. Якщо рука лежатиме під нахилом, то лак зміститься і погано просохне. До того ж, при такому положенні промені нерівномірно потраплятимуть на матеріал.

5. Брудна лампа. Дно лампи, а також самі лампочки необхідно періодично протирати від пилу. Інакше забруднення зменшуватиме потік променів, і лак гірше просихатиме. Дотримуйтесь правила: протирати лампу всередині і зовні після кожного клієнта.

31 купили
ID: 18467
572 ₴
 


ЯК УНИКНУТИ ПРОБЛЕМИ?

Щоб уникнути проблеми, для початку необхідно вивчити причини. Ось основні правила:

- Стежити за терміном придатності гель-лаку і правильністю зберігання.
- Наносити гель-лак тонким шаром.
- Покатати флакон у руках перед використанням для рівномірного розподілу пігменту.
- Стежити за станом лампочок у лампі та її чистотою.

Основні причини, через які гель-лак не полімеризується в лампі, тепер уже добре відомі. Дотримуючись кількох простих правил, можна уникнути дискомфорту під час роботи та забезпечити успішне полімеризування гель-лаку.
Дата: 27.01.2021 17:48 Переглядів: 6836