Ламкі нігті: причини та вирішення проблеми

Ламкі нігті: причини та вирішення проблеми
Мрія кожної дівчини - мати акуратні та міцні нігті. Однак, навіть найдоглянутішим нігтям іноді загрожує неприємність у вигляді їхньої поломки. Це може статися з найрізноманітніших причин, і ніхто не застрахований від цієї незручної ситуації.
Не варто заздалегідь падати духом, якщо у вас зламався ніготь, тому що впоратися з цією проблемою досить просто. У цій статті ми поділимося з вами порадами щодо того, що робити, якщо ваш ніготь зламався, а також розглянемо можливі причини, які можуть призвести до подібних неприємностей.


ЧОМУ ЛАМАЮТЬСЯ НІГТІ?

Давайте детальніше розберемо причини, через які натуральні нігті можуть ламатися.

Найчастіше нігті починають ламатися з таких причин:

1. Брак вітамінів, мікро- і макроелементів. Перше, що необхідно зробити це - переглянути раціон харчування.

Щоб забезпечити здоров'я й акуратний вигляд ваших нігтів, важливо включити такі продукти у свій раціон харчування:

- Кабачки, огірки.
- Горіхи та кунжут.
- Морепродукти.
- Овочеві соки.
- Морська капуста.
- Молоко та інші молочні продукти.
- Насіння гарбуза.
- Жирна риба.

2. Неправильний догляд. Неграмотний догляд за шкірою рук, відсутність зволожувальних і живильних засобів, неправильна корекція нігтів, а також використання невідповідних матеріалів та інструментів можуть серйозно нашкодити здоров'ю і красі нігтьової пластини.

3. Косметичні засоби низької якості. Більша частина косметики, яку ми використовуємо для щоденної турботи про руки та нігті, містить ацетон і формальдегід. Через контакт із цими речовинами натуральні нігтьові пластини слабшають, втрачають природну твердість, стають ламкими. Не меншої шкоди їм завдають мийні засоби та неякісна вода.

ЗАПАМ'ЯТАЙТЕ! Виконувати будь-яку роботу, пов'язану з мийними засобами, необхідно в гумових або латексних медичних рукавичках. Якщо миєте посуд руками, постарайтеся використовувати рукавички і підберіть мийний засіб зі зволожувальними компонентами.
Також зловживання декоративним манікюром може призводити до поломки і розшарування нігтя. Часте фарбування лаком, особливо якщо він неякісний, вплив ацетону чи інших спеціальних рідин призводять до розшарування. Усі ці речовини проникають у пори нігтьової пластини і руйнують її зсередини.

ПОРАДА! За нігтями необхідно доглядати систематично. Існує величезна кількість оздоровчих процедур, більшість з яких можна робити самостійно. Наприклад: ванночки з оліями, маски, спеціальні лаки для зміцнення пластин, різні народні методи.

Причини поломки нарощених нігтів

1. Неправильна постановка форми. Форма стояла вниз або вгору.
2. Натуральний ніготь перед моделюванням був неправильно підготовлений.
3. Матеріал у зоні кутикули недостатньо або надто товстий.
4. Стресова зона неправильно змодельована, як наслідок - зайве навантаження на штучну частину.
5. Використання матеріалів від різних виробників, іноді вони несумісні.
6. Відшарування натурального нігтя з будь-якої внутрішньої причини.
7. Занадто багато матеріалу на вільному краї - ніготь починає переважувати і потім ламається.
8. Ніготь надто тонкий, як конкурсний.
9. Форма стояла з зазором і через це матеріал потрапив під ніготь.


ЩО РОБИТИ ЯКЩО ЗЛАМАВСЯ НАТУРАЛЬНИЙ НІГОТЬ

У разі пошкодження вільного краю:

1. Зняти лак і протерти пластину антисептиком.
2. Відполірувати горбки на поверхні нігтя спеціальною пилочкою-бафом.
3. Зробити "латочку". Шматочок тканини має бути більшим від надлому на 2-3 мм (з кожного краю).
4. Змастити покриття клеєм, покласти тканину. Щоб рівно розподілити "латочку", можна скористатися гострим кінчиком зубочистки.
5. Після висихання клею обробіть ніготь полірувальною пилкою-бафом.
6. Залежно від ступеня пошкодження наклейте ще 1-2 шари тканини.
7. Завершальний етап - покриття пластини лаком.


По центру нігтьової пластини

1. Відріжте шматочок шовку або принаймні чайного пакетика, щоб він повністю покривав тріщину і трохи виходив за її межі.
2. Обережно проведіть полірування в місці пошкодження за допомогою бафера.
3. Нанесіть тонкий шар медичного клею або спеціального, для шовку, і зверху встанови шовкову тканину.
4. Нанесіть ще трохи клею.
5. Розпряміть шовк апельсиновою паличкою і дочекайся, поки клей висохне.
6. Відполіруйте нігтьову пластину бафом, щоб зрівняти клей, що виступає, і покрийте лаком з блискітками або гель-лаком за всіма правилами.


"До м'яса"

Якщо ніготь зламався до крові, і при цьому пошкодилося нігтьове ложе, це привід для звернення до лікаря. Такими проблемами займаються хірурги, але, в крайньому разі, можна звернутися і до терапевта, щоб він виписав направлення.


ЩО РОБИТИ ЯКЩО ЗЛАМАВСЯ НАРОЩЕНИЙ НІГОТЬ

Найкращим рішенням у цій ситуації, безумовно, є звернення до професіонала. Проте іноді бувають ситуації, коли доступ до майстра обмежений, і в таких випадках такі поради можуть виявитися корисними.

1. Сколювання кінчика. Візьміть грубозернисту пилочку й акуратно підпиляйте ніготь, надавши його верхівці необхідну форму. Якщо вас сильно бентежить те, що нігті тепер різної довжини, підпиляйте й інші.

2. Зламався ніготь до краю рідного нігтя. Якщо немає крові, ні явних травм нігтьової пластини, необхідно продезінфікувати шкіру навколо нігтя і замотати пластиром.

3. Поломка нарощеного нігтя разом із натуральним "до крові". Насамперед важливо дотримуватися спокою! Для початку, щоб не занести жодної інфекції, необхідно обробити рану антисептиком (спирт, перекис, йод). Після таких маніпуляцій зверху обов'язково накладіть протизапальну або антибактеріальну мазь (наприклад, Левомеколь) і заклейте пластиром. На жаль, у цьому разі вам допоможе тільки майстер манікюру, приклеїти назад зламаний ніготь уже не вийде.

ПАМ'ЯТАЙТЕ! У разі поломки нігтя "до крові" того самого дня йти на корекцію не рекомендується, оскільки рані потрібно загоїтися, щоб процес виправлення проходив не так болісно і щоб жодна найдрібніша частинка не потрапила в ранку й не спричинила запалення.


ЗАПОБІГАННЯ ПОЛОМКИ НАТУРАЛЬНИХ НІГТІВ

Поради щодо запобігання поломки нігтів:

- Вживайте більше свіжих овочів, фруктів і пийте щонайменше 1,5 літрів води на день.
- Дотримуйтесь режиму праці та відпочинку. Хронічна втома і часта перевтома згубно позначаються на стані нігтів і здоров'ї організму загалом.
- Менше переживань! Постійний стрес також не помічник вашому здоров'ю.
- Щоб очистити руки, користуйтеся вологими серветками. Частий контакт нігтів (понад 6 разів на день) з водою призводить до руйнування їхньої структури.
- Використовуйте рукавички під час миття посуду та прибирання. Вплив води і хімічних речовин стоншує нігтьову пластину, робить її крихкою і схильною до ламкості.
- Правильно видаляйте декоративне покриття. Не відривайте гель-лак - користуйся спеціальними засобами або апаратом. Під час здирання матеріалу, разом із ним відокремлюється верхній захисний шар, а нігті стають тонкими і схильними до ламкості.


ЗАПОБІГАННЯ ПОЛОМКИ НАРОЩЕНИХ НІГТІВ

- Якісні матеріали. Для процесу нарощування обов'язково використовуйте виключно високоякісні матеріали, надані надійними виробниками.
- Знизьте механічний вплив – сюди належить, зокрема, постукування по столу кінчиками нігтів.
- Використовуйте рукавички – під впливом хімії матеріал втрачає міцність.
- Вчасно робіть корекцію. 
- Видалення старого матеріалу. Повністю видаляйте старий матеріал перед нанесенням нового.

Дотримуючись наших порад, ваші нігті стануть не тільки красивими, а й, що важливіше, здоровими!
Дата: 22.01.2021 14:41 Переглядів: 1114