Історія манікюру: початок і донині

Історія манікюру: початок і донині
Руки та нігті представниць слабкої статі є "візитною карткою". Адже вони завжди на виду, і взимку і влітку, тому за ними потрібен особливий догляд. Красиві руки це не тільки оксамитова шкіра, а ще й гарний манікюр. Манікюр настільки міцно увійшов у наше життя, що без нього складно уявити собі образ сучасної дівчини. І все таки як народився манікюр? У цій статті ви дізнаєтеся багато цікавого і корисного. Якщо ви не знайомі з історією манікюру, у вас є унікальна можливість зробити це просто зараз.


ЯК З'ЯВИВСЯ МАНІКЮР?

Манікюр відомий як мистецтво з незапам'ятних часів. За нігтями доглядали ще тисячі років тому. Відомо, що найдавніший манікюрний набір археологи виявили на території Стародавнього Вавилона (сучасна територія Іраку). Щоправда, навряд чи там була апельсинова паличка і баф.

Стародавній Єгипет. У Стародавньому Єгипті довжина і колір нігтів вказували на станову приналежність людини - так, у представників знаті манікюр був яскравим. А ще нігті фарбували хною, до того ж виготовляли таку пасту з листя червониці: вона мала червоний колір, і нею вкривали не тільки нігтьову пластину на руках і ногах, а й стопи, долоні та волосся.

Стародавній Китай. Вважається, що лак був винайдений у Стародавньому Китаї в XXX столітті до нашої ери. Це була фарба, виготовлена з подрібнених мінералів, воску, яєчних жовтків і гуміарабіку. Також для прикрашання нігтів використовували золотий пил. А за часів династії Мін, уже в XIV столітті нашої ери, жінки відрощували нігті до 25 см, оскільки це вважалося вірним способом уберегти себе від злих сил.  Довгі та доглянуті нігті у жінок вважалися своєрідним амулетом від зла, а у чоловіків - ознакою мужності. Довгі нігті вважалися ознакою мудрості. Якщо не виходило відростити довгі натуральні нігті, то використовували спеціальні нарощувачі. Саме завдяки такій моді нам тепер знайома процедура нарощування нігтів.

Стародавня Греція. Своєрідний культ догляду за нігтями склався і в Стародавній Греції. Гречанки для обрізання нігтів і надання їм потрібної форми використовували маленькі ножиці, потім нігті покривали лаком. Манікюр, до речі, не був у давнину суто жіночим привілеєм. У Межиріччі, Римі та Єгипті полководці як олівцем і указкою користувалися довгим нігтем. В ассірійських і римських військах було прийнято перед боєм фарбувати нігті і губи, переважно в чорний або червоний колір.



ПЕРШИЙ МАНІКЮР У ЄВРОПІ

- У XVI столітті в європейських країнах з'являється пристосування, яким користуються й нині, проте вигляд у нього нині інший - це полірування, дощечка, обтягнута замшею.

- Кінець 1830 року - лікар з Європи Зіттц уперше розробив обробку нігтів з використанням металевих манікюрних інструментів, це були "копитко" і ножиці.

- У 1879, уперше в США з'являється журнал модних зачісок, у якому серед іншого йшлося про моду на нігті. 

- У 1892 У США вже майже кожна жінка доглядає за нігтями за "Методом Зіттца" (за допомогою металевих інструментів), він завоював величезну популярність у США.

- У 1918 року фірма "Кутекс" представляє дамам набори для домашнього манікюру, куди входили безпечні інструменти, склад для відбілювання, лак для нігтів і накладні пластини.

- У 1925 року, у масовому продажі з'являється перший лак для нігтів. Він має рожевий колір. Тоді ж компанія "MaxFactor" почала виробляти перший лак для нігтів. У цей же час на ринку з'являється відбілювач для нігтів.

- У 1930 на ринок приходять електричні пилки і буфери.

- У 1932 компанія "Revlon" створили перший кольоровий лак для нігтів. Він мав лише червоний колір. На цю новинку відреагували лише жінки легкої поведінки та кінозірки.

- 1934 рік компанія "MaxFactor" випускає лак, за складом схожий на сучасні аналоги. 

-  У 1935 Ойген Рорбах патентує спеціальне нігтьове покриття, яке кріпиться поверх нігтя без клею. 

- У 1937 видається патент на нарощування або зміцнення натурального нігтя за допомогою тіпсів і клею.

- У 1938 на ринку з'являється основа під лак. 

- У 1949 у продажу з'являється перша сушка для нігтів у вигляді спрею, який у продажу додавався до баночки з лаком. 

- У 1950 палітра лаків істотно збільшується. 

- У 1956 Томас Слак виготовив шаблон, який насаджується на край нігтя для його штучного подовження. 

- У 1960 настав час штучних нігтів. Їх виготовляють за допомогою полотна, шовку й акрилу. Тіпси роблять із будь-якого більш-менш пружного матеріалу: кіноплівки, відрізаних натуральних нігтів, покритих шматочком проклеєного паперу. 

- У 1970. Це час торжества акрилових технологій. У моді прямокутна форма з гострими кутами. 

- У 1972. У продажу найрізноманітніші штучні нігті, особливо поширені тіпси, які кріпляться під нігтем.. 

- У 1973. З'являється перший професійний матеріал для подовження нігтів - штучна акрилова смола. Ця смола тверділа під впливом ультрафіолетових А променів.

- У 1978. "Французький манікюр" робиться за допомогою спеціальних трафаретів з клейкого паперу. На ринку з'являється акрил, що не вигоряє.

- У 1979 Мехац привозить манікюрні набори з Німеччини до США. Перші пилки з буртиками розкуповуються миттєво.

- У 1980 у нігтьовій індустрії з'являється апарат для обробки нігтів.

- У 1983 отримано перші системи без запаху, системи швидкого накладення матеріалу, кольорові акрили, системи без праймера.

- У 1985 набувають популярності гелеві технології.

- XXI століття – епоха манікюрної свободи та еклектики. Сьогодні кожна дівчина може вибирати із сотень варіантів нейл-арту. 
Майстрів манікюру готують у спеціальних школах, розкиданих по всьому світу. У моду входять перекладні картинки на нігті та гумові деталі, що запечатують під гель. У моду входить біогель. Гелеве покриття нігтів, яке тримайте близько двох тижнів.

На сьогоднішній день манікюр дуже затребувана процедура в нейл індустрії. Кожна сучасна дівчина не може уявити повсякденне життя без нього.
Дата: 15.01.2021 14:24 Переглядів: 4488