Зміцнення нігтів у домашніх умовах - ефективні поради

Зміцнення нігтів у домашніх умовах - ефективні поради
Красиві нігті - показник доглянутості дівчини. Крім красивого манікюру, нігті ще мають бути здоровими і міцними. А щоб цього домогтися, за ними потрібно доглядати. Зробити це можна вдома, що заощадить ваші фінанси і час. Для початку потрібно з'ясувати причини ламінації та поломки нігтьових пластин.


ЧОМУ ЛАМАЮТЬСЯ НІГТІ?

Нігті можуть ламатися і розшаровуватися з трьох причин: внутрішніх, зовнішніх і психологічних.

Внутрішні причини:

- Дефіцит заліза в організмі.
- Нездорове харчування - нестача білка, фосфору, магнію і кальцію.
- Шкірні захворювання: червоний лишай, грибок, екзема, псоріаз, епідермоліз.
- Гормональний дисбаланс.
- Під час вагітності, коли вітаміни й мінерали, що надходять в організм, витрачаються на розвиток плода.
- Порушення обміну речовин, пов'язане з проблемами шлунково-кишкового тракту або ендокринної системи.

Зовнішні причини:

- Використання лаків, що містять формальдегід.
- Частий контакт із побутовою хімією, гарячою водою.
- Переохолодження шкіри рук або, навпаки, занадто сухе і вологе повітря.
- Тривале носіння гель-лаку або нарощування (це також може включати неправильне зняття покриття).

Психологічні причини
включають стрес, депресію і звичку гризти або відривати нігті.


ЗМІЦНЮВАЛЬНІ ВАННОЧКИ

З морською сіллю

Морська сіль корисна для ламких нігтів, що шаруються. Сіль додає нігтьовій пластині блиску, зміцнює, сприяє зволоженню і захищає від шкідливого УФ-випромінювання. Цими властивостями морська сіль зобов'язана своїм складом, до якого входять корисні мінеральні речовини - йод, натрій, магній, калій.

Рецепт: 1 столову ложку морської солі розчиніть у воді. Вона має бути досить гарячою, але при цьому комфортної для вас температури (середнє значення - 40-45°). Занурте кінчики пальців у воду і залиште на десять хвилин. Потім вимийте руки чистою водою і нанесіть на шкіру живильний крем. Морську сіль можна замінити і звичайною кухонною, але морська все ж краща.


З мінеральною водою

Рецепт: У склянку мінеральної води додайте кілька крапель лимонного соку. Занурте кисті в отриманий розчин на десять хвилин. Потім промокніть руки чистою серветкою або рушником, додатково споліскувати їх звичайною водою не потрібно.


З йодом і лимонним соком

Нестача йоду негативно позначається на всьому організмі загалом, і на нігтьовій пластині зокрема. За нестачі елемента нігті починають розшаровуватися, ламатися, сповільнюється ріст нігтьової пластини, втрачається здоровий блиск, на нігті з'являються білі плями. Врятувати нігтики допоможуть йодні ванночки для нігтів. Вони можуть бути масляними, соляними, з молока або фруктового соку (апельсинового, грейпфрутового, томатного).

Рецепт: Нагрійте воду до комфортної температури, розчиніть у ній дві чайні ложки солі, три краплі йоду і 1/3 склянки лимонного соку. Опустіть нігті в розчин (тільки кінчики пальців, а не кисті цілком!), через десять хвилин витріть руки і нанесіть крем.


З оливковою олією

Рослинні олії - один із найкращих засобів для зміцнення нігтів. Вони містять насичені жирні кислоти, що зволожують нігтьову пластину, а також низку вітамінів і мінералів. Для приготування ванночок підійдуть мигдальна, маслинова, лляна, рицинова олія, олія із зародків пшениці і навіть звичайна соняшникова олія. Крім омега-3 кислот, у цих оліях містяться вітамін В7 (біотин), що бере участь у синтезі кератину, і вітаміни Е та А, що сприяють росту, зміцненню та здоровому блиску нігтів.

Рецепт: Півсклянки оливкової олії підігрійте на водяній бані. Занурте нігті в теплу олію на 15 хвилин. Потім зробіть легкий масаж рук, акуратно втираючи олію в нігті та шкіру рук. Промокніть надлишки олії рушником.


На основі трав

Серед народних рецептів зі зміцнення, зволоження та лікування нігтів, що шаруються, часто зустрічається порада приготувати ванночку з трав'яних відварів. Для розм'якшення сухої кутикули, зволоження нігтьової пластини, стимуляції росту нігтів підійдуть настої з м'яти, ромашки, шавлії, зеленого чаю, суцвіть липи. Для зміцнення підійдуть відвари з рослин, що містять кремнеземи і дубильні речовини, таких як деревій, кропива, кора дуба.

Рецепт: Якщо у вас вдома є трав'яний чай або просто сухі трави (м'ята, ромашка, календула), ці засоби теж стануть у пригоді в справі догляду за нігтями. Можна використовувати тільки один вид, або змішати всі: дві столові ложки такої "сухої суміші" залийте окропом (достатньо однієї склянки) і дайте настоятися протягом 15 хвилин. Охолодіть настій до комфортної температури й опустіть у нього руки на 15 хвилин. Наприкінці процедури витріть руки і нанесіть крем.
Дата: 08.01.2021 13:29 Переглядів: 1084