Тіпси чи форми: що краще для нарощування нігтів?

Тіпси чи форми: що краще для нарощування нігтів?
Сьогодні безліч сучасних дівчат вважають за краще доглядати за своїми нігтями, і, найчастіше, це включає в себе нарощування. Не завжди вдається отримати довгі нігті від природи, і саме тут на допомогу приходить технологія "нарощування нігтів". Однак під час вибору між двома популярними методами - використанням тіпсів або форм - багато хто стикається з питанням: що ж краще?
Дехто вважає, що тіпси значно підсилюють натуральні нігті та роблять їх довговічнішими. Інші віддають перевагу нарощуванню на формах, вважаючи, що це створює більш природний зовнішній вигляд. Однак, як відомо, в питаннях стилю і краси немає універсальних правил, і вибір між тіпсами і формами залишається на розсуд кожної дами.

Давайте почнемо з визначень обох методів нарощування нігтів.


ЩО ТАКЕ ТІПСИ АБО "НАКЛАДНЕ" НАРОЩУВАННЯ?

Тіпси - це готові пластикові накладки певної товщини, спеціально створені для точного відтворення форми нігтів. Вони виготовляються з безпечного і гнучкого матеріалу, який не становить жодної загрози для здоров'я людини. Довжину тіпсів можна легко підлаштовувати під свої уподобання, і вони ідеально підходять для створення ефекту натуральних нігтів.

Тіпси розрізняють:

1. За контактною зоною – місця, яким тіпса приклеюється до нігтя. Контактна зона буває великою або маленькою, глибокою чи ні, а є тіпси і взагалі без неї (безконтактні). 
2. За формою – тіпси бувають прямі, класичні (з легким вигином), загнуті, завужені тощо. Також вони бувають різної довжини, але зазвичай їх роблять досить довгими.
3. За кольором – тіпси бувають натурального кольору, прозорі, кольорові та з дизайном. Френч-тіпси використовують для створення французького манікюру. Вони зазвичай безконтактні й дуже тонкі.



ЩО ТАКЕ ФОРМИ ДЛЯ НАРОЩУВАННЯ?

Форми - це пристосування (шаблони або трафарети), які підкладаються під край натурального нігтя. На які викладається матеріал для нарощування. Залежно від використаних матеріалів виготовлення, форми бувають одноразовими або багаторазовими. Одноразові форми зручніші, оскільки їх можна адаптувати під будь-яку нігтьову пластину. На поверхні шаблону є позначки із зазначенням розміру нігтів, що допомагає майстру відразу ж формувати довжину.
КОЛИ ВИКОРИСТОВУВАТИ ТІПСИ ТА ФОРМИ

Звісно, під час вибору послуги ми завжди дотримуємося побажань клієнта насамперед. Однак важливо також врахувати стан нігтів клієнта, щоб запропонувати найкращий варіант. Тож давайте уважно прочитаємо та врахуємо особливості стану нігтів перед ухваленням рішення.

1. Овальна або мигдалеподібна. Така форма нігтя вважається класичною і в цьому разі підходить як перший, так і другий спосіб нарощування. Варто лише пам'ятати, що для форм необхідно, щоб вільний край нігтя виступав щонайменше на 1-2 міліметри. Якщо ж вільний край відсутній, то тут підійдуть тільки тіпси.

2. Плоскі нігті. Підходять і тіпси, і форми, але варто звернути увагу на ширину нігтьового ложа: якщо воно надто широке, то використовуйте форми, оскільки в деяких випадках ширини тіпса може не вистачити.

3. "Обкусані" нігті. Краще проводити нарощування на типсах з маленькою контактною зоною. Поверхня обкусаних нігтів завжди нерівна, ніготь ніби потопає у високих подушечках пальців. У цьому разі майстру потрібно ретельно обпиляти всі нерівності і створити рівну поверхню для приклеювання тіпси.

4. Нормальні нігті. Якщо нігті мають правильну, мигдалеподібну форму, то проблем з вибором методу нарощування не виникне і майстер може запропонувати будь-який з двох - форми або тіпси.

5. Нігті загнуті вниз. У цьому разі підійдуть тільки форми. Причому форму потрібно підбирати по лінії посмішки під натуральний ніготь.

6. Трапецевидні нігті. Під час нарощування на такі нігті використовують тіпси з маленькою контактною зоною, що мають виражений S-вигин. Якщо використовувати класичні тіпси, то різко скорочується їхній термін носіння. Перед нарощуванням такі нігті потрібно коротко обпиляти.

У процесі нарощування нігтів, завжди обирайте спосіб виходячи не тільки з бажання, а й стану нігтів. Тоді ваші нігтики будуть красивими і привабливими.
Дата: 24.12.2020 17:46 Переглядів: 3445