Який буває педикюр і основні види

Який буває педикюр і основні види
Звичайно, краса і доглянутість відіграють важливу роль у сучасному світі. Усі ми чули вислів "Краса врятує світ", і він має свій сенс. Адже зустрічають нас часто за нашою зовнішністю, і перше враження може бути вирішальним. Тому важливо завжди намагатися мати доглянутий вигляд, незалежно від ситуації.

Кожна людина, звісно, має свій стиль і вподобання в догляді за собою, і це цілком нормально. Однак, дійсно, багато представниць прекрасної статі приділяють велику увагу своєму зовнішньому вигляду. Вони готові вкладати зусилля і ресурси в те, щоб мати особливо привабливий вигляд. Але, звичайно ж, зовнішність не єдине, що має значення.

Доглядати за собою включає в себе безліч аспектів, і одним з них є догляд за тілом. Педикюр - важлива процедура, яку не варто забувати робити не тільки влітку, а й взимку. Адже наші ноги потребують догляду в будь-яку пору року.


ЩО ТАКЕ ПЕДИКЮР?

Педикюр або манікюр нігтів ніг - це загальна назва процедур із догляду за пальчиками та нігтями на ногах. По-іншому педикюр можна назвати манікюром для ніг. 

Стандартна процедура містить такі елементи:

- видалення огрубілої шкіри.
- обробка кутикули.
- надання форми нігтям.


ВИДИ ПЕДИКЮРУ

1. Класичний педикюр
2. Європейський педикюр
3. Апаратний педикюр
4. Медичний педикюр
5. SPA-педикюр


КЛАСИЧНИЙ ПЕДИКЮР

Класичний педикюр ще називають "обрізний". І все тому що в такому педикюрі використовують ріжучі інструменти. Техніка класичного педикюру передбачає обробку нігтів і шкіри кусачками після її розм'якшення водою. З його допомогою можна впоратися навіть із найгрубішою і сухою кутикулою та задирками.
Незважаючи на універсальність процедури, він має низку істотних мінусів: неакуратне поводження з інструментом може призвести до порізів і навіть інфекційного захворювання (такими як СНІД і гепатит) через кров, якщо майстер не надто акуратний і не ретельно дезінфікує свої інструменти. Тому вкрай важливо вибирати перевіреного майстра, чиє робоче місце завжди буде чистим і охайним, а інструменти - стерилізованими.

Покрокове виконання класичного педикюру:

- Підпиліть нігті.
- Опустіть ноги в пом'якшувальну ванночку для ніг.
- Обробіть шкіру ніг пемзою.
- Видаліть кутикулу і шкіру навколо нігтів кусачками або ножицями.
- Нанесіть декоративний лак.
- Пом'якшіть шкіру живильною олією або кремом.

ЄВРОПЕЙСЬКИЙ ПЕДИКЮР

Такий вид манікюру ще називають "необрізний". Все просто, відмінність європейського і класичного манікюрів полягає у відмові від розм'якшення шкіри водою і від використання ріжучих інструментів - ножиці, кусачки та інші пристрої для видалення кутикули. Шкіра розм'якшується спеціальними засобами для видалення кутикули та натоптишів, після чого видаляється паличкою або скребком. А вже після обробки шкіри можна відразу приступати до нанесення лаку. Завдяки цьому ризик пошкодити шкіру і занести інфекцію зводиться до нуля, обробка ступень повністю безпечна. За регулярного проведення процедури кутикула починає рости повільніше.

Покрокове виконання європейського педикюру:

- Зняти старий лак.
- Нанести на кутикулу спеціальний засіб для розм'якшення. Відсунути залишки кутикули апельсиновою паличкою так, щоб вона виглядала акуратно.
- Відшліфувати пилкою загрубілу й ороговілу шкіру навколо нігтів.
- Підпиляти нігті, надати їм акуратної форми. Обробити стопи розм'якшувальною сумішшю.
- Через 15-20 хвилин ретельно потерти пемзою, щоб видалити залишки загрубілої та відмерлої шкіри.
- Нанести на стопи живильний крем, помасажувати, щоб засіб повністю вбрався.
- Покрити нігті прозорим захисним або кольоровим лаком.


АПАРАТНИЙ ПЕДИКЮР

Апаратний вид педикюру не передбачає використання ні розм'якшувальних ванночок, ні ремуверів, ні пилок. Усю процедуру виконують за допомогою спеціального апарату. За допомогою цього апарату можна надовго забути про мозолі, натоптиші та врослі нігті. Різними насадками-фрезами майстер акуратно спилює ороговілі ділянки, надає нігтям потрібну форму і навіть знімає гель-лак. Плюсами цього виду педикюру є те, що його проводять без використання води, а отже, ризик підхопити грибкову інфекцію мінімальний. Крім того, ймовірність порізів і подряпин під час використання цього приладу також виключена. Під час апаратного педикюру прибирають тільки ороговілий шар шкіри, тоді як під час класичного - мертві клітини зрізають разом із живими тканинами. Мінус цієї техніки - у складності для самостійного повторення вдома.


Варто звернути увагу, що класичний, європейський і апаратний педикюри належать до естетичних видів. У них існує низка протипоказань:

- Гнучкість (протипоказання до покриття).
- Удари, коли під нігтем утворюється синчик або вм'ятина, тріщина на нігті (протипоказання до покриття).
- Глибокі тріщини.
- Сильно врослий ніготь.
- Оніхолізис (захворювання, за якого нігтьова пластина відшаровується від тканин пальця).

За таких проблем є альтернатива - медичний педикюр. Він призначений для проблемних стоп, і його виконують лікарі - подологи.


МЕДИЧНИЙ ПЕДИКЮР

Схема дій така сама, як і під час виконання європейського педикюру. Спочатку майстер пом'якшує стопи спеціальним розчином, а потім починає обробку апаратом. Залежно від тяжкості захворювання процедура може тривати від 20 хвилин до двох годин. Відповідно, якщо ви вирішили зробити медичний педикюр для профілактики, обробка апаратом буде недовгою. На останньому етапі на стопи наносять регенерувальні та протигрибкові препарати, а на нігті, якщо їх не було пошкоджено або видалено, - протигрибковий лак.


SPA-ПЕДІКЮР

SPA - це водні процедури для оздоровлення тіла, що виконуються в комплексі. SPA-педикюр - це оздоровчий догляд за стопами, пальцями на ногах, нігтями, де активно застосовують ванночки, трави й олії.  Під час SPA-педикюру використовується косметика, що містить підвищену кількість натуральних компонентів. Спочатку майстер безболісно видаляє омертвілі клітини. Потім клієнт приймає розслаблюючу ножну ванну з використанням ефірних олій. Потім на клієнта чекає масаж стоп, в якому особливу увагу приділяють біоактивним точкам.

Матеріали та аксесуари, що використовуються в SPA-педикюрі:

1. Ванночка. Може бути з вбудованим температурним режимом або градусником, звичайна ванночка або гідромасажна. Така ванночка, звісно, виграє, оскільки з її допомогою усувається набряклість, поліпшується кровообіг. Можна вмикати масаж, ароматизацію та інфрачервоний підігрів.

2. Олія. Найкраще підходить олія чайного дерева, оскільки має антисептичну дію. Підійдуть так само олії мускатного горіха, імбирна або гвоздична.

3. Рушники для ніг.

4. Скраби, маски.

5. Крем на жирній основі.

Базові етапи SPA - педикюру:

Технологія виконання процедури така:

- Розпарювання ніг. Наповнивши ванночку водою, додавши антисептичний засіб або олії, потрібно розпарювати ноги близько 7-10 хвилин.
Температурний режим слід підтримувати в межах 38-40 градусів.

- Очищення. Майстер застосовує скраб на м'якій основі, який позбавить шкіру від ороговілих частинок без терки і пемзи.

- Зволоження. Щоб зволожити шкіру, потрібно нанести на стопи маску на 10-12 хвилин. Маска має бути живильною, містити тільки натуральні компоненти. Найчастіше в подібних процедурах використовують засоби, які містять мінеральну глину, екстракти алое.

- Масажні дії. Поліпшується приплив крові до ступень, знімається напруга. На закінчення потрібно нанести живильний крем, щоб глибше зволожити шкіру.

Покрокове виконання SPA - педикюру:

- Приготуйте воду у ванні, прогрівши її до 38-40 градусів.
- Помістіть у воду ноги на 8-10 хвилин.
- Обсушіть шкіру за допомогою рушника.
- Проскрабуйте ступню, приділяючи увагу п'яточкам, вимийте ноги теплою водою.
- Прочитайте інструкцію з нанесення маски.
- Нанесіть маску на ступні, виконуючи все за інструкцією. Маска може наноситися на сухі ноги, або на трохи вологі - це треба враховувати.
- Через 8-10 хвилин змийте маску, помасажуйте ноги протягом 12-15 хвилин.
- Нанесіть живильний крем.

Протипоказання

Звісно SPA - педикюр це приємна процедура, проте має і протипоказання. А саме в таких випадках:
- Наявність грибка на нігтях.
- Вагітність на будь-якому терміні.
- Варикоз і тромбофлебіти.
- Висипання алергічного або невідомого характеру.
- Діабет.

Ніколи не забувайте доглядати за вашими ніжками!
Дата: 09.12.2020 12:07 Переглядів: 3791