Фрези для манікюру: види, форми, застосування

Фрези для манікюру: види, форми, застосування
Апаратний манікюр - процедура, яка приносить справжнє задоволення та розкіш у догляді за нігтями. Це не дивно, адже завдяки цій процедурі ви можете швидко та якісно досягти ідеально рівних нігтів і зберегти їхню структуру на довгий час. Однак, щоб процес манікюру пройшов правильно та бездоганно, важливо обрати правильні інструменти. Один із ключових елементів цієї процедури - фрези для апарату манікюру. Щоб зробити правильний вибір, ми постараємося розібратися в цьому питанні детально, щоб ви могли насолоджуватися мистецтвом манікюру з упевненістю і задоволенням. Вперед, читайте і використовуйте на здоров'я!


Для чого потрібні фрези?

Фрези для манікюру використовуються для:

- Зняття гель-лаку.
- Шліфування нігтів.
- Обробка бічних валиків.
- Видалення кутикули.
- Обробка стопи під час педикюру.
- Надання форми нігтьової пластини.
- Швидко надати нігтям необхідної довжини.
Фрези для апаратного манікюру: види та застосування

На сьогодні на ринку представлено багато різноманітних фрез, що розрізняються за формою, розмірами, твердістю та абразивними характеристиками. Кожна з цих фрез служить своїй унікальній меті і призначена для певних завдань і робіт.

Керамічні фрези. Не піддається корозії, не нагрівається під час обертання, виступи на фрезі не забиваються пилом. Обробляють шкіру і нігті, бічні валики і кутикулу. Фрези з кераміки можуть бути різної форми і мати різну зернистість. Відмінно підійдуть для тих, хто тільки вчиться робити манікюр. Кераміка нечутлива до хімічних дезінфікуючих розчинів, її можна нагрівати в автоклаві або сухожаровій шафі. Найчастіше подібні насадки мають середню абразивність. Якщо потрібно провести обробку жорсткого покриття, краще купувати дуже тверді насадки. Для обробки шкіри навколо нігтьової пластини, видалення кутикули, слід віддавати перевагу насадкам з дрібним абразивом.
Особливість керамічних фрез - крихкість. З ними потрібно поводитися обережно - падіння на підлогу загрожує відколом поверхні.


Алмазні фрези.
Такі інструменти підходять для роботи як з ніжною шкірою і ламкими нігтями, так і з потовщеною пластиною, штучними матеріалами для нарощування. Спилюють вільний край нігтя і грубі ділянки шкіри. Ці інструменти у своїй роботі використовують справжні професіонали: фрези дають змогу з максимальною точністю й акуратністю обробляти поверхню нігтя. Алмазні насадки бувають натуральні та штучні. Але останні в роботі швидко тупляться і кришаться, тому віддавайте перевагу натуральній алмазній крихті. Розмір представлених насадок визначає сферу їх застосування. Якщо потрібно обробити кутикулу і шкіру біля нього, слід встановлювати в патрон невелику фрезу. Якщо ж використовувати найбільші різновиди подібного інструменту, можна буде видалити мозолі. Це також один із найбезпечніших типів обертового інструменту. 
Особливість алмазних фрез - не нагріваються під час роботи, добре обробляють шкіру і ніготь на малопотужних апаратах: до 20 тис. об./хв.

37 купили
ID: 6655
29 ₴
74 купили
ID: 6781
26 ₴
Корундові фрези. Підходять для обробки натурального, штучного нігтя, шкіри в районі кутикули та стоп. Виготовлені з кристалічного оксиду алюмінію - штучного рубіна. Його м'які абразивні властивості застосовують для щадної обробки чутливої шкіри. Травмонебезпечність корундових фрез для апаратного манікюру вкрай низька, тому ми рекомендуємо їх майстрам-новачкам.
Особливість корундових фрез - збереження своїх властивостей навіть у разі стирання насадки.

Твердосплавні фрези. До цієї категорії належать як металеві, так і фрези з інших твердих сплавів. Виготовлені з суміші металів на основі вольфраму. Їм немає рівних під час роботи з кутикулою, бічними валиками, але з натуральними нігтями потрібно поводитися обережно через високу травмонебезпечність. Тому зазвичай ці фрези використовувати рекомендують для роботи зі штучним покриттям. Вони впораються зі спилюванням довжини, корекцією, формуванням краю після нарощування.


Розрізняють твердосплавні фрези за видом насічок:

Прямі - жорсткі, травмонебезпечні.
Косі - середній варіант.
Хрестоподібні, гратчасті - підходять для щадної обробки.
Особливість твердосплавних фрез - відсутність пилу під час роботи з усіма видами поверхонь.

Фрези-шліфувальники та полірувальники. На завершальному етапі манікюру знадобляться:

Шліфувальник - допоможе довести нігтьові пластини до досконалості, вирівняти всі неточності та прибрати зайвий шар гелю або акрилового покриття.

Полірувальник - використовуються для очищення шкіри від нерівностей і задирок, а також для надання акриловим нігтям глянцевого блиску.

Пісочні ковпачки. Шліфувальні ковпачки ви можете використовувати для щадної обробки ороговілої шкіри на нігтьових валиках, видалення мозолів під час манікюру і педикюру. Ковпачок надягається на гумову або металеву основу і застосовується одноразово, після роботи утилізуєтьс
Абразивність фрез для апаратного манікюру

Білий -  найщадніша і найніжніша.
Жовтий - екстра дрібна, можна працювати і по шкірі, і по натуральному нігтю (15 мкм). 
Червоний- дрібна, обробка бічних валиків, видалення тріщин і мозолів (30-50 мкм).
Синій  - середня, піднімає кутикулу (для подальшого видалення сухої частини), вичищає птеригій і обробляє бічні валики (90-125 мкм).
Зелений - велика, для роботи з огрубілою шкірою (125-181 мкм).
Чорний - екстра велика, найгрубіша фреза. "Чорні" фрези не використовуються під час роботи з натуральними нігтями і тим паче шкірою. Підходить тільки для роботи зі штучними нігтями (300-500 мкм).


Форми фрез для апарату для манікюру

За характерними формами фрези можна встановити, для якого типу завдань вона призначена.

1. Голка. Застосовуються для очищення важкодоступних місць - наприклад, стику між бічним валиком і нігтьовою пластиною. За формами фрези можна визначити, для якого виду робіт призначена насадка.

2. Куля. Ним зручно обробляти бічні валики, коригувати форму нігтьової пластини біля вільного краю, зняття шару зі штучних нігтів. Також застосовується для обробки ділянки під нігтем після нарощування.. 

3. Бор. Фреза з маленькою кулькою на кінці. Призначена для відсунення кутикул і видалення птеригій. Допоможе під час роботи зі шкірою: під час обробки бічних валиків, видалення тріщин і мозолів.

3. Конус. Зручний для обробки і шліфування бічних нігтьових валиків.

4. Циліндр. За допомогою циліндричної фрези можна видаляти лакове покриття і надавати нігтям бажану форму і довжину, також ефективно видалить мозолі і натоптиші на стопах.. 

5. Барабан (різновид циліндра). Крупно абразивна фреза для очищення грубої шкіри, мозолів. Сточує тверді нігті та вирівнює нарости, роблячи нігтьові пластини рівними. 

6. Кукурудза. Надає бажану форму і довжину нігтям, спилює гель і акрил. Ідеально підходить для корекції.

74 купили
ID: 6781
26 ₴

Безпечні фрези

Безпечна фреза - це фреза без будь-якої абразивності. Замість абразиву ця фреза має шість граней, тому вона сточується не так швидко і служить набагато довше, ніж алмазні фрези. Такими фрезами можна добре зчистити птеригій і делікатно обробити налиплу кутикулу. Безпечна фреза працює за принципом пушера і підштовхує кутикулу. 
Після обробки кутикули безпечними фрезами, її можна зрізати ножицями або фрезою алмазна куля.
Варто зазначити, що за неправильного використання, навіть безпечні фрези стануть "небезпечними". Як і в роботі зі звичайною фрезою, безпечною фрезою не треба активно натискати на нігтьову пластину.


Як очищати і зберігати фрези?

Твердосплавні та алмазні бори попередньо очищають спеціальною щіточкою від пилу і частинок шкіри, потім дезінфікують у розчині та стерилізують разом з іншими інструментами. Пісочні ковпачки призначені для одноразового використання, їх замінюють на нові після кожного клієнта.
Зберігати фрези, як інші інструменти, що підлягають стерилізації, потрібно в крафт-пакеті. У процесі роботи можна залишати їх на спеціальній підставці, де вони завжди будуть під рукою, і ви зможете легко взяти потрібну вам фрезу, щоб вставити її в апарат. 

Ми намагалися надати вам усю необхідну інформацію про фрези, структурувавши її для вашої зручності. Сподіваємося, що вона виявилася корисною для вас.
Дата: 16.11.2020 11:57 Переглядів: 1211