Форми для нарощування нігтів: види та техніка виконання

Форми для нарощування нігтів: види та техніка виконання
Нарощування нігтів - затребувана процедура в індустрії краси, що вимагає спеціалізованих інструментів і матеріалів. Одним із ключових компонентів цього процесу є форми для нарощування нігтів. У цій статті ми допоможемо вам розібратися в суті цих форм, їхніх різновидах, а також розглянемо їхні переваги та недоліки, а також дамо поради щодо правильного їхнього застосування.

Форми для нарощування нігтів є спеціальними пристроями або шаблонами, які використовуються для надання штучним нігтям форми і довжини за допомогою гелю або акрилу. Вони забезпечують зручну основу для нанесення моделювального матеріалу на натуральний ніготь, даючи змогу створювати бажану довжину за межами вільного краю.

(5)
392 купили
ID: 6942
140 ₴
181 купили
ID: 6965
170 ₴
Види форми для нарощування нігтів

Форми для нарощування нігтів заведено класифікувати за двома напрямками:

Одноразові. Вони створені з більш м'яких матеріалів, легко підганяються навіть під нестандартні нігтьові пластини. Як матеріал для одноразових конструкцій використовують папір, гнучкий пластик або фольгу. Форми кріпляться під вільним краєм нігтьового ложа, а гель або акрил наноситься поверх конструкції. Матеріал форм дуже пластичний, завдяки чому з ним дуже легко працювати. 

Залежно від використовуваного матеріалу для виготовлення одноразових форм вони бувають: 

- паперові з нанесенням металу або полімеру на контактний шар.
- форми на основі металевої фольги.
- на основі пластику або полімеру (іноді бувають прозорі, що дуже зручно для моделювання та дизайну).
- а також комбінація всіх перерахованих вище форм.

Багаторазові. Для створення багаторазових форм використовується твердий пластик, що має стійкість до зминання. Вони відрізняються зручністю застосування і полегшують процес моделювання. Багаторазові шаблони коштують дорожче, оскільки виконані з якісних матеріалів і можуть використовуватися багато разів. Варто зазначити, що під час використання багаторазових форм їх необхідно стерилізувати після кожного застосування.

За способами нарощування багаторазові форми розподіляються на два види:

- Нижні форми.
- Верхні форми.

(5)
345 купили
ID: 6957
142 ₴
296 купили
ID: 12116
190 ₴

Нарощування з використанням нижніх форм

У використанні нижніх форм майстер зможе створити будь-яку модель нігтя. Починаючи чітким квадратним нігтем, закінчуючи подовженими гострими кінчиками. Використання нижніх форм дає майстрам можливість проявити свою фантазію і сформувати штучний ніготь будь-якої форми і довжини. Нижні форми використовуються за такими кроками:

1 крок. Проводиться обробка рук і нігтьової пластини натурального нігтя. Для цього руки клієнта обробляють дезінфікувальним засобом, нігті знежирюють, шліфують спеціальною пилкою із середньою абразивністю, покривають праймером (дегідрантом) і дають підсохнути.

2 крок. Встановлення форми до вільного краю нігтьової пластини. Для цього форму заводять під вільний край нігтя і фіксують кріпленнями на пальці. Важливо, щоб форма була встановлена рівно, без щілин. У разі нерівного розташування, в зазори потраплятиме використовуваний матеріал, і поверхня штучного нігтя вийде нерівною.

3 крок. Коли нижні форми на кожен ніготь кіно прикріплені, майстер може приступати до нарощування. Під час роботи з формами, як правило, використовується акрил або гель. Обидва ці матеріали чудово контактують з будь-яким видом форм і типс для нарощування і лягають на поверхню рівно.


Нарощування з використанням верхніх форм

Верхні форми зовні схожі на тіпси для нарощування нігтів, проте між цими двома матеріалами суттєва різниця. Якщо тіпси використовуються під час нарощування і залишаються на нігті, то багаторазові верхні форми знімаються після завершення процедури нарощування. Нарощування на верхніх формах відбувається на наступних кроках:

1 крок. Проводяться підготовчі роботи з поверхнею нігтів. Знежирюються нігті, шліфуються.

2 крок. Після закінчення необхідних процедур за розміром кожного нігтя підбирають форму, на внутрішній бік якої наносять рівним шаром використовуваний для нарощування матеріал (акрил або гель) і рівно накладають внутрішнім боком на ніготь, щільно притискають.

3 крок. Коли матеріал повністю застиг, форми слід акуратно зняти. Одержану поверхню залишиться лише трохи підрівняти і надати необхідних обрисів бажаної форми нігтя.

180 купили
ID: 11212
153 ₴
230 купили
ID: 7015
153 ₴

Переваги використання форм для нарощування нігтів

- Можливість створювати різні та незвичайні форми нігтів.
власні нігтики клієнтки добре підтискаються, тому виглядають тонкими та витонченими.
- Нігті не виходять плоскими, оскільки створюється цілісна структура нігтьової пластини.
- Під час використання верхніх шаблонів правильно формується стресова зона і вдається зробити однакову арку на всіх нігтях.
- За допомогою форм нарощування нігтів стає простішою процедурою - гель меншою мірою розтікається по пластині та формувати його набагато зручніше.
-Така методика залишає набагато менше можливостей для помилок, результат практично завжди виходить відмінним.


Форми нарощених нігтів

1. Форма «Квадрат» Характерні особливості квадрата - паралельні бічні лінії однакової ширини по всій довжині нігтя і прямий кінчик з гострими кутами по краях. Ідеальне рішення для французького манікюру. Однак така форма більш стійка саме в разі нарощених нігтів, бо натуральні пластини часто обламуються в куточках.

2. Форма «М'який квадрат» Така форма являє собою квадрат в основі, але зі згладженими куточками. Чудово виглядатиме як у короткому, так і в середньому варіанті. Подібна форма не настільки схильна до деформації під час відростання і не настільки явно вказує на огріхи манікюру.

3. Форма «Овал» Найкласичніша. Характерні особливості овальної форми - паралельні бічні лінії, однакові за шириною всієї довжини вільного краю нігтя та заокруглені кінчики. Така форма нігтів є універсальною і прикрасить ручки кожної жінки. Манікюр з овальними нігтями має дуже вишуканий і жіночний вигляд.

4. Форма «Мигдаль» Характерні особливості - конусоподібна форма, бічні лінії нігтя від лінії початку вільного краю поступово прямують до центру і закруглюються на кінчику нігтя. Мигдалеподібні нігті перебувають на піку популярності. Форма мигдалю по праву вважається найскладнішою у виконанні. Важливо правильно дотриматися пропорцій і надати кінчику ідеального загостреного вигляду.

5. Форма «Стилет» Характерні особливості - дуже довгі конусоподібні нігті з прямими в анфас краями, що прямують до центру і утворюють на вершині гострий кут. У профілі також мають прямий обрис. Зовні нагадують кинджали, звідси і їхня назва.


Екзотичні форми

1.Форма «Пайп» Характерні особливості - ті ж самі обриси, що й у стилетів, але на відміну від перших нігтики "пайп" мають менш виражений кут нахилу бічних граней вільного кінчика, а сам кінчик має мигдалеподібну форму. У розрізі нагадують трубочку, звідси і їхня назва. Підходить для будь-якої форми нігтьового ложе. Переважно виглядають у великій довжині.

2.Форма «Блейд» Характерні особливості - вільний край має форму трикутника в розрізі. Прямі краї, які можуть трохи розширюватися ближче до кінчика, а потім різко прагнуть до центру, утворюючи фантазійний розріз у вигляді крила метелика. Вигляд із такими нігтями має оригінальний і креативний вигляд. Таку форму може виконати не кожен майстер, це вимагає певних навичок, знання і, звісно, терпіння.

3.Форма «Ейдж» Характерні особливості - прямі паралельні бічні краї, які в середині довжини вільного краю різко звужуються, утворюючи в центральній вершині гострий кут. Являють собою мікс квадрата і стилета. Форма є досить популярною, має елегантний і стильний вигляд.


Довжина форми нарощених нігтів

Форми нарощених нігтів існують різної довжини:

- Короткі - 2-5 мм (універсальні та зручні).
- Середні - 5-10 мм (так само універсальні форма і найзручніша).
- Довгі - 10-15 мм.
- Дуже довгі - понад 15 мм (найчастіше нарощують для конкурсних робіт, оскільки "М'який квадрат" збільшує можливість вибору як форм нігтя, так і дизайну на них. У повсякденному житті з такими нігтями складно прожити більше дня - у побуті вони все ж дуже незручні).


Як правильно ставити форми для нарощування нігтів

1. Готуємо натуральний ніготь до нарощування нігтів: відсуваємо кутикулу пушером, вкорочуємо вільний край, знімаємо блиск за допомогою пилки 180 грит.

2. Використовуючи м'яку пилку, наприклад 180 грит, надаємо форму вільному краю, що максимально нагадує лінію посмішки, а також прибираємо "куточки", щоб легше було підтиснути ніготь, і вони не просвічувалися після викладки камуфлювального матеріалу.

3. Готуємо форму. З внутрішньої сторони приклеюємо металеву підкладку. За допомогою гострих манікюрних ножиць виріжте форму разом з металевою підкладкою відповідно до лінії приросту гіпоніхія.

4. Підбираємо трубочку для формування арки потрібного діаметру - вона не повинна бути значно вужчою або ширшою за натуральний ніготь. Обжимаємо поверхню форми з металевою підкладкою чітко по центру. Після цієї процедури ідеальна симетрична арка фіксується на формі й ми можемо приступати до роботи.

5. Встановлюємо форму на ніготь. Переконайтеся, що центральна лінія на формі чітко збігається з центральною віссю пальця - вона не дивиться вліво або вправо. Подивіться на постановку форми збоку - вона не повинна дивитися вниз або вгору. За необхідності можна знову обтиснути форму разом із металевою підкладкою по трубочці потрібного діаметра.


Показання до використання форм для нарощування

- Коли у клієнтки спостерігається явна непереносимість будь-якого з інгредієнтів клею для тіпсів.
- Якщо нігтьова пластина є надто вузькою, плоскою або широкою, а також у тих випадках, коли нігті занадто обгризені та до них неможливо підібрати тіпси.
- Для дуже тонких натуральних нігтів, які можуть розтріскуватися в процесі обпилювання.
- У тих випадках, коли нігтьова пластина занадто м'яка і вона може почати розшаровуватися після наклеювання тіпсів.
- Якщо поверхня нігтя занадто деформована і є велика ймовірність утворення бульбашок повітря під шаром гелю для нарощування.

Ми сподіваємося, що ця стаття виявилася для вас корисною, і ви змогли знайти відповіді на безліч своїх запитань.

Дата: 02.10.2020 11:30 Переглядів: 6718