Пилка для нігтів: види, абразивність, як вибрати

Пилка для нігтів: види, абразивність, як вибрати
Більшість жінок звертають увагу на стан своїх нігтів, оскільки вони вважають, що гарний манікюр підкреслює доглянутість і жіночність. Що акуратніший манікюр, то більша ймовірність привернути увагу чоловіків. Процес манікюру досить насичений, але він того вартий, оскільки після нього руки і нігті здаються живими. Один з невід'ємних інструментів для манікюру - пилочка для нігтів. Це важливий інструмент, який надає нігтям рівну і красиву форму. Пилка для нігтів, хоч і маленька, але необхідна для успішного манікюру. Однак не всі пилочки однаково ефективні, і майстри завжди звертають увагу на такі фактори, як якість, матеріал, жорсткість і ціну пилочки. Ми допоможемо розібратися, що таке пилочка для нігтів, як вибрати правильну, і розглянемо її переваги та недоліки, а також прояснимо деякі важливі моменти в її використанні.

Пилка для нігтів - невід'ємний інструмент в арсеналі професійного майстра манікюру. Цей незамінний аксесуар дає змогу надати нігтям бажаної форми, акуратно вкоротити їх, а також досягти ідеальної гладкості та блиску на поверхні нігтьових пластин. Однак, вибираючи пилку, потрібно звернути особливу увагу на її якість і характеристики, оскільки неправильний вибір може призвести до травм нігтів і шкіри навколо них.

Пилочки для нігтів, за сферою їх використання можна розділити на такі види:

- За ступенем абразивності (жорсткість).
- За формою.
- За матеріалом.
- За призначенням.

(5)
1309 купили
ID: 5448
18 ₴
(5)
240 купили
ID: 12857
8,20 ₴
Види пилочок за абразивністю

60–100 грит. Найжорсткіші пилки. Призначені тільки для нарощених нігтів: вони відмінно справляються з коригуванням довжини штучної нігтьової пластини. Підходять для педикюру і легко справляються з натоптишами.

100–150 грит. Пилка для манікюру з такою жорсткістю використовується для надання форми нарощеним нігтям. Можна зустріти подвійний показник абразивності (100/150). Це означає, що пилка має дві робочі площини, а цифри - значення жорсткості кожної з них.

240 грит. Найуніверсальніший варіант. Пилочки такої жорсткості підходять для будь-яких натуральних і штучних нігтів. Вона має достатню м'якість, щоб не нашкодити навіть ослабленим нігтям.

250–400 грит. Цей вид пилок для манікюру вирізняється великою м'якістю. Ідеальні для шліфування, завершення процесу коригування форми нігтів.

400–900 грит. Пилка з абразивністю з цього інтервалу необхідна для підготовки нігтя до шліфування. Підходить як для натуральних, так і для штучних нігтьових пластин.

900–1200 грит. Найм'якіші. Як правило, це м'які бафи, якими можна відполірувати нігті до дзеркального блиску, не заподіявши їм шкоди.

541 купили
ID: 5459
18 ₴
719 купили
ID: 5611
55 ₴

Види пилочок за формою

Овальна - призначена для корекції форми натурального або штучного нігтя.
Бумеранг - для округлих форм нігтів і запилювання у штучних біля кутикули.
Прямокутна - для формування довжини та надання форми штучним нігтям.
Ромбоподібні - вважаються найзручнішими для створення форми нарощених нігтів.
Купол - для корекції форми штучних нігтів по всій довжині.
Полірувальник (шліфувальник) - може бути будь-якої форми і мати до шести ступенів жорсткості.

593 купили
ID: 5458
18 ₴
(5)
110 купили
ID: 5540
27 ₴

Види пилочок за матеріалом

Скляна пилочка - Скляна пилочка має тривалий термін служби, вона проста у використанні та не шкодить нігтям. Пилки зі скла характеризуються різною довжиною, товщиною і ступенем абразивності (твердістю робочої поверхні). Скляна пилочка наділена універсальними властивостями, які дають змогу підпилювати нігті на руках і ногах, зокрема зі штучним покриттям.

Керамічна пилочка - Такі пилки мають керамічне напилення, що забезпечує хорошу якість інструменту. Маючи ідеальний ступінь абразивності, керамічна пилка застосовується для роботи з тонкими і травмованими нігтями (наприклад, після зняття гелю або шелаку). Пилка з кераміки є професійним інструментом. Керамічна пилка є дуже крихкою і комплектується, як правило, спеціальним футляром.

Алмазна пилочка - Пилочки з алмазним напиленням дають можливість обробляти вільний край нігтя в усіх напрямках. Її можна використовувати для шліфування, видалення кутикули, а також для зняття загрубілої шкірки на бічних валиках. Текстура пилки й алмазне напилення не шкодить нігтям, запаюючи кінчик. Така пилочка належить до професійних інструментів, майстри застосовують її в роботі з натуральними нігтями або штучним покриттям.

Металева пилочка - Через грубе напилення пилка значно пошкоджує поверхню нігтів, приводячи їх до розшарування, тому краще її не використовувати! Металевий інструмент найчастіше використовують для надання форми накладним або нарощеним нігтям. Якщо ж застосовувати пилку для рідних нігтів, практично відразу можна отримати розшарування і тріщини. Навіть використовуючи пилку в роботі зі штучними тіпсами, необхідно робити це обережно.

Паперова пилочка - Такий вид пилки виготовлений зі спеціально обробленого картону, покритого напиленням, в якості якого використовується гранітна, кварцова або тефлонова крихта. Робоча поверхня знаходиться по обидва боки, тому якщо одна зіпсується, то можна використовувати другу. Паперова пилка для нігтів може бути одноразовою - в умовах салону або багаторазовою - для індивідуального користування.

Пластикова пилочка - Цей манікюрний інструмент має пластикову основу, яка буває рівною або спіненою. Перший варіант зазвичай застосовується для підпилювання нігтів, другий є ніби машинкою для шліфування (баф для полірування). Також таке пристосування буває як згинається, так і твердим. Пилка із пластику застосовується для шліфування тонких і м'яких нігтів.

Пилка баф - спеціальна пилка у вигляді об'ємного прямокутного бруска, кожна грань якого має свою абразивність. Основними функціями цього інструменту є шліфування, полірування натуральних і нарощених нігтьових пластин, з яких він видаляє нерівності, дрібні вади.


Види пилочок за призначенням

Пилки для обробки кутикули. Яку б форму нігтів ви не обрали, пальці завжди потребують видалення кутикули. Найдієвішим способом є використання спеціалізованих пилок: лазерних або керамічних. Лазерні пилки є більш підходящим варіантом, до того ж вони дозволені до використання на дуже тонких і ламких нігтях і кутикулі. Під час роботи відбувається видалення виключно відмерлих тканин.

Полірувальні пилки. Нігтьову пластину необхідно не тільки обточувати, а й полірувати. Для цих цілей рекомендується застосовувати спеціалізовані полірувальні бафи, які надають блиск нігтю. Вибираючи відповідний баф, слід звертати увагу на призначення: полірування і нарощування нігтьової пластини.
Найпростіший варіант бафа являє собою полірувальний кубик, у якого є грані з різною абразивністю.


Недоліки та переваги

Скляні пилочки. Переваги: зручні, гігієнічні, не бояться вологи, дають акуратний і рівний зріз, покращують стан нігтів, представлені в різних розмірах і формах, довговічне скло, доступна ціна. 
Недоліки: рекомендується зберігати в спеціальному чохлі, не підходять для нарощених нігтів, крихкі - можуть розбитися при найменшому падінні.

Керамічна пилочка. Переваги: Довговічні, дезінфекція будь-яким розчином, не розшаровують нігті. 
Недоліки: можуть розбитися, якщо впадуть на тверду поверхню.

Алмазні пилочки. Переваги: вологостійкі, міцні, універсальні, не пошкоджують нігті. 
Недоліки: Дорогі.

Металеві пилочки. З переваг: недорогі, доступні - можна купити в будь-якому магазині, не вимагають спеціальних умов зберігання, не бояться вологи, тривалий термін служби. 
Недоліки: псують нігті, абразив на найдешевших моделях швидко стирається.

Паперові пилочки. Переваги: низька вартість, легкі, представлені в будь-яких розмірах, видах і формах, барвистий дизайн і різноманіття. Недоліки: 
Недоліки: швидко стираються і стають непридатними, не можна мити, складно чистити.

Пластикова пилочка. Переваги: тривалий термін служби, різноманітність, доступна ціна, легкість під час дезінфікування інструменту без загрози його пошкодження. 
Недоліки: Призначена для одноразового використання.

Пилка баф. Переваги: Вирівнює ніготь, полірує, надає блиску. Недоліки: Не можна мочити і дезінфікувати.

45 купили
ID: 5556
18 ₴
20 купили
ID: 12772
Можна мити пилочки для нігтів?

Багато хто не знає, як правильно доглядати за таким специфічним інструментом, як пилочка для нігтів. Вона потребує регулярного очищення та дезінфекції, але не всім відомо, чи можна її просто мити. Давайте розберемося!

Води та будь-яких інших рідин бояться:

- Паперові пилочки.
- Дерев'яні.
- З тканинною основою.
- Деякі пилочки зі специфічним напиленням, яке стирається з часом.
- Багато видів пилок для полірування.

Не бояться води і рідин для дезінфекції:

- Скляні або кришталеві пилочки.
- Керамічні.
- Металеві.
- Пластикові.
- Більшість пилок із напиленням.
- На основі піни (бафи і блоки).
- Насадки для електричних пилок і апаратів.

Дотримання правильного процесу стерилізації манікюрних інструментів критично важливе. Це необхідно, щоб запобігти поширенню небезпечних бактерій та інфекцій. Навіть такий, здавалося б, незначний предмет, як пилочка для нігтів, не виняток, і її також необхідно регулярно дезінфікувати.

35 купили
ID: 5595
13,67 ₴
54 купили
ID: 13006
37 купили
ID: 13022

Як дезінфікувати пилочки для нігтів

- Для початку пилки дезінфікують спеціальними розчинами. 
- Після цього йде безпосереднє чищення пилок.
- Потім інструменти ретельно стерилізують.
- Після завершення обробки пилочки необхідно правильно зберігати.

Вологостійкі пилочки промивають з м'якою щіткою або губкою під струменем води, можна з невеликою кількістю господарського або дитячого мила.
Для пилок, які чутливі до води, переважно використовувати суху щітку. У крайньому разі допустимо промокнути інструмент змоченим у спирті ватним диском. 

Паперові пилочки, якими б чудовими вони не були, вважаються одноразовими, їх не можна занурювати в жодну рідину, інструмент такого типу розкисне і стане непридатним. Тому під час використання подібних пилок у домашніх умовах, їх не замочують у розчині, а обробляють за допомогою спрею. В умовах же салонів краси такі пилочки не можна застосовувати повторно. Їх потрібно знищувати відразу після завершення манікюру. 

Алмазні пилочки не підлягають звичайній дезінфекції. Під час роботи з ними потрібно дотримуватися рекомендацій, викладених в інструкції до інструменту.

Багато хто замислюється над тим, як вибрати пилку для нігтів правильно, щоб вона давала змогу створювати потрібну форму і довжину нігтиків. Однозначно визначити, яка пилочка для нігтів краща, досить складно, оскільки багато що в роботі інструменту залежить від індивідуальних особливостей нігтів, а також умов роботи пилкою. Проте існують деякі параметри у виборі пилочки для нігтів.


Як вибрати пилочку для нігтів

1. Стан нігтів. Якщо нігті ослаблені, шаруються і ламаються, їм потрібна м'яка пилочка з великою кількістю грит, тобто з дрібним напиленням.

2. Матеріал. Його вибір залежить від того, скільки часу ви плануєте користуватися інструментом і для яких цілей купуєте (робота в салоні або домашній догляд за нігтями).

3. Абразивність. За цим показником пилочки діляться на: жорстку пилку, яка підійде для проведення корекції та нарощування нігтів, пилку для нігтів середнього ступеня жорсткості, яка застосовується для надання форми нігтьової пластини, а також м'яку пилку для нігтів, яка використовується для корекції довжини натуральних нігтів.

Як обіцяно раніше, ми надали вам важливі аспекти, які слід врахувати під час вибору пилочки для нігтів. Ми намагалися подати цю інформацію максимально чітко і зрозуміло. Тепер настав час застосувати отримані знання на практиці.
Дата: 30.09.2020 11:48 Переглядів: 4546