Парафінотерапія: що це таке, види, протипоказання

Парафінотерапія: що це таке, види, протипоказання
Сьогодні більшість дівчат прагнуть до того, щоб бути еталоном краси. Модний одяг, прикраси, косметика, спорт, і все це для того, щоб звернути на себе увагу. Звичайно-ж крім усього цього необхідно ще правильно доглядати за тілом, щоб воно було не тільки красивим, а й здоровим. В індустрії краси існують різні способи догляду за тілом, які здатні надати доглянутість і красу. Один із популярних способів є парафінотерапія.

У цій статті ми розповімо вам все найважливіше про парафінотерапію, ну і про інші нюанси.


Парафінотерапія: що це таке та види

Парафінотерапія - це популярна і затребувана процедура, що має своє коріння в глибокій старовині. Вона являє собою один із різновидів фізіотерапії, заснований на застосуванні тепла. Ефективна терапія теплом спрямована на поліпшення стану шкіри рук, обличчя і всього тіла, а також слугує чудовим засобом профілактики різних захворювань.

Особливістю парафінотерапії є висока здатність утримувати тепло і низька теплопровідність. Ця комбінація дає змогу процедурі ефективно впливати на шкіру, збагачуючи її та покращуючи її стан. Під час парафінотерапії токсини виводяться, надлишкова волога видаляється, а глибші шари шкіри насичуються корисними речовинами. Ефект парафінотерапії тривалий і сприяє наданню шкірі м'якості та краси.

Процедуру парафінотерапії можна розділити на дві основні категорії:

Лікувальна парафінотерапія є важливою ланкою в комплексі процедур, спрямованих на поліпшення метаболізму в тканинах і зниження запальних процесів у суглобах. Крім того, вона прекрасно готує організм до лікувального масажу, посилюючи його ефективність.

Косметологічна парафінотерапія для рук являє собою інноваційний метод догляду за шкірою, який не тільки сприяє її поліпшенню, а й дарує неймовірне відчуття розслаблення, звільняючи м'язові напруги. Це ефективне і водночас комфортне рішення для тих, хто бажає приділити увагу здоров'ю і красі своїх рук..


Види парафінотерапії

Існують такі види парафінотерапії:

- Для рук і нігтів.
- Для ніг.
- Для обличчя.
- Для тіла.


Парафінотерапія рук і нігтів

Доглянуті жіночі руки безсумнівно є важливим показником турботи про себе. Для того щоб завжди мати красиві та доглянуті руки, необхідно приділяти їм належну увагу. У світі краси існує безліч методів і процедур, але одним із найефективніших способів поліпшення стану шкіри рук є парафінотерапія. Ця процедура допомагає зробити шкіру рук ніжною, м'якою і більш здоровою. Найкращою частиною є те, що парафінотерапію можна провести навіть у затишній обстановці свого будинку.

Показання парафінотерапії рук і нігтів:

- Пересушена і зневоднена шкіра.
- Лущення тильної поверхні кисті.
- Наявність тріщин.
- Нездоровий колір шкіри, втрата тургору.
- Гіперчутливість шкіри до впливу холоду, вітру та вологи.

Що необхідно та етапи проведення парафінотерапії для рук і нігтів

- Ємність, щоб розтопити парафін.
- Паперові серветки або рушники, махровий рушник або рукавички.
- Поліетиленові рукавички.
- Пензлик для важкодоступних ділянок.
- Ємність або ванночка для парафіну, щоб провести процедуру.

Етапи проведення процедури:

- Розігріти парафін у зручній ємності на водяній бані. Температура не повинна перевищувати 40 градусів, і вода випадково не потрапила у ванночку.

- У цей час необхідно розправити руки в теплій воді та нанеси скраб. Масажувати шкіру легкими рухами протягом кількох хвилин, то, видалить мертвий шар клітин. 

- Потім необхідно втирати в шкіру рук масажними рухами живильний крем.

- Занурити руки в готову парафінову ємність і потримати їх там хвилин 10. Потім вийняти і через 10 секунд знову занурити в склад. 3-5 таких підходів буде достатньо.

- Коли речовина на руках трохи застигне, необхідно обгорнути їх у харчову плівку й загорнути в товстий рушник. Руки мають бути в теплі 20-30 хвилин.

- Потім потрібно зняти парафін рухаючись від зап'ястя до пальців і промити руки в теплій воді. 

- Виконати м'який масаж рук.

Результат після парафінотерапії рук:

- Розгладжує дрібні зморшки, загоює тріщини.
- Має омолоджувальний ефект.
- Пом'якшує кутикулу, сприяє швидкому росту здорових нігтів.
- Позбавляє від м'язового болю і спазмів, зміцнює суглоби.
- Відновлює водний баланс шкіри.
- SPA-процедура розслабляє, заспокоює і дарує приємні відчуття.


Парафінотерапія для ніг

Взимку та навесні наші руки потребують інтенсивного зволоження, але коли настає літо, на черзі перебувають наші ніжки. У цей сезон парафінотерапія стає ідеальним способом балувати й оздоровлювати ваші стопи.
Парафінотерапія для ніг - це ефективний метод омолодження і поліпшення стану шкіри стоп. Вона заснована на застосуванні теплого косметичного парафіну, збагаченого корисними рослинними компонентами.

Що необхідно та етапи проведення парафінотерапії для ніг

Ця процедура входить до списку послуг, що надаються в косметичних салонах. Але провести її можна і самостійно, вона не вимагає ні особливих умінь, ні спеціального обладнання.

Для процедури необхідно:

- Спеціальна ванночка.
- Махровий рушник.
- Харчова плівка.
- Пом'якшувальний крем.

Етапи проведення процедури:

- Перше потрібно розтопити парафін у ванні або на водяній бані. 

- Після того як ноги ретельно вимиті гарячою водою, їх на кілька секунд занурюють у теплий парафін, потім виймають і підсушують. Занурення і підсушування повторюють 4-5 разів, доти, доки ноги не покриються кількома шарами парафіну.

- Потім ступні потрібно обгорнути плівкою і рушником. 

- Протягом півгодини можна просто відпочивати, а потім зняти парафінову плівку.

- Вимити ноги й нанести крем.

Результат після парафінотерапії ніг

- Очищається шкіра стоп.
- Через пори, що відкрилися, виводяться шлаки.
- Зникають набряки.
- Розм'якшуються мозолі й натоптиші.
- Знімаються болі в суглобах.


Парафінотерапія обличчя

Парафінотерапія обличчя являє собою унікальну SPA-процедуру, засновану на використанні рідкого парафіну. Цей метод заснований на принципі парникового ефекту, який сприяє розширенню пор і поліпшенню проникнення поживних компонентів у глибокі шари шкіри.

Показання парафінотерапії обличчя:

- Проблеми з тонусом шкіри.
- Зневоднена суха шкіра з вираженим в'яненням.
- Перші ознаки старіння - зморшки, втрата пружності.
- Лущення в період міжсезоння - навесні та восени.
- Набряклість обличчя.

Етапи проведення процедури

Така процедура проводиться в салоні й має такий вигляд:

- Підготовка - демакіяж, очищення м'яким скрабом, обробка антисептиком.

- Нанесення засобів, що підвищують результативність маски. Тут можуть бути зволожувальні й тонізувальні креми, лосьйони для боротьби з лущенням або препарати для загоєння. Під шаром парафінової маски вони діють у кілька разів ефективніше.

- На очі накладаються сухі ватні диски для їхнього захисту від потрапляння гарячого засобу.

- На шкіру пензлем наноситься до 3 шарів рідкого парафіну за допомогою пензля.

- Поверх накладається спеціальна тканинна маска, а на неї ще два шари парафінового складу.

- Після повного висихання всіх шарів, приблизно через 30 хвилин, застиглу маску видаляють, а шкіру зволожують кремом, підібраним за типом шкіри.

Результат процедури:

- Підвищується еластичність шкіри завдяки компресійному впливу. Компресія досягається завдяки зменшенню маски в міру висихання.

- Після нанесення теплого парафіну поліпшується кровообіг, розкриваються пори, поліпшується метаболізм.


Парафінотерапія тіла

Парафінотерапія тіла є процедурою, заснованою на створенні на шкірі плівки, що складається з різного товстого шару парафіну. Ефект від парафінотерапії не обмежується тільки корекцією й омолодженням шкіри, але також чинить благотворний вплив на загальне здоров'я. Цю процедуру можна проводити в спеціалізованих салонах.

Показання парафінотерапії обличчя:

- В'янення шкіри, передчасне її старіння.
- Набряклість обличчя.
- Поява перших зморшок і мішків під очима.
- Наявність на шкірі червоних плям (наприклад, на місці видалених прищів).
- Наявність складок у ділянці стегон або на животі.

Етапи проведення процедури:

- Знезараження шкірного покриву за допомогою спеціального антисептичного засобу.

- Пілінг. На цьому етапі проводиться усунення клітин, які вже відслужили свій термін. Склад для пілінгу призначений не тільки для ефективного відлущування відмерлих клітин, а й для живлення/зволоження тканин дерми.

- Основний етап процедури передбачає нанесення на ті чи інші ділянки тіла попередньо підготовленого парафіну. Усі рухи косметолога максимально м'які, дбайливі та щадні.

- Суть завершального етапу парафінотерапії полягає в знятті застиглої плівки і нанесенні спеціального зволожувального засобу.

Результат процедури:

- Розслаблення і зняття напруги в м'язах.
- Збільшення кількості функціонуючих капілярів.
- З організму виходять продукти детоксикації.

Парафінотерапія - це високо затребувана процедура, і це не дивно, адже результати її просто вражають. Хоча зазвичай це салонне задоволення, тепер ви можете насолоджуватися нею і в затишку свого дому завдяки парафіновій ванночці.


Ванна для парафінотерапії: що це такі та види

Ванна для парафінотерапії - це інноваційний пристрій, спроектований з урахуванням сучасних вимог. Її конструкція містить міцну пластикову оболонку, усередині якої розміщена металева ємність із вбудованим нагрівальним елементом і точним термостатом. Зовнішній дизайн ванни передбачає зручний пульт управління, обладнаний кнопками або механічними важелями, забезпечуючи максимальну зручність у процесі використання.

За сферою використання, ванни діляться на три види:

Маленькі до 2,5 л (такі ванни підійдуть для парафінотерапії рук і ліктів. Також їх можна використовувати як парафінотопки, без занурення кінцівок, і наносити потім віск пензликом). Вони бувають різної потужності: 40 В, 50 В, 120 В, 200 В, 220 В і з різними розмірами 110Х100Х80 мм, 150Х120Х80 мм, 300 x 235 x 140 мм, 325х235х18 мм, 360 х 233 х 305 мм..

Середні або універсальні на 2,5-4 л (такі моделі використовують як вдома, так і в салонах. Вони дають змогу занурювати і руки, і ноги, що є великою перевагою). З потужністю: 120 В, 150 В, 265 В, 300 В і з розмірами 220Х310Х200 мм, 260Х360Х190 мм, 290Х215Х120 мм, 340Х210Х170 мм.

Великі на 4-5 л (такі ванни затребувані в медичних центрах, косметологічних салонах, і передбачають більш інтенсивне використання. Вони підійдуть і для домашніх процедур, тільки потребуватимуть наявність великих обсягів парафіну порівняно з універсальними середніми моделями). З потужністю: 150 В, 200 В, 220 В, 230 В, 360 В, з розміри 250х340х180 мм, 400х280х210 мм.

39 купили
ID: 7187
840 ₴

Для правильного вибору відповідної ванни для домашнього використання, слід звернути увагу на такі критерії:

- Наявність кнопкової або механічної зовнішньої панелі для ввімкнення, вимкнення і налаштування температури. 

- Можливість налаштовувати температуру плавлення і нагрівання парафіну вручну або наявність вбудованого термостата для автоматичного регулювання. 

- Розмір ванни: подовжена форма і більший розмір дасть можливість виконувати процедуру для рук і для ніг. 

- Прозора верхня кришка дасть можливість стежити за нагріванням парафіну безпечно, без ризику розбризкування та опіку.  

- Гладке внутрішнє покриття, з якого легко буде знімати парафін під час очищення ємності ванни. 

- Наявність пластикової решітки безпеки всередині ванни.

- Наявність зручних зовнішніх ручок або заглиблень для переміщення ванни. 

- Гарантія.


Переваги парафінотерапії

- Зміцнення суглобів.
- Прекрасний метод лікування тріщин на шкірі.
- Відновлення тканини шкіри рук і ніг у разі механічних пошкоджень.
- Значне зменшення больових відчуттів за наявності захворювань опорно-рухового апарату.
- Відчутний омолоджувальний ефект уже після першої процедури.
- Процедура виконується легко і водночас приносить справжнє задоволення, даючи вам змогу розслабитися і насолодитися моментом.
- Позбавлення целюліту.

(5)
22 купили
ID: 11401
(4)
18 купили
ID: 11391
(5)
18 купили
ID: 11404

Протипоказання парафінотерапії

Як і у випадку з будь-якою іншою процедурою, що застосовується в косметології, важливо пам'ятати, що парафінотерапія також має свої власні протипоказання:

˗ Наявність на шкірі ран, саден, висипу.
Порушення повноцінного згортання крові.
Онкологічні захворювання.
˗ Цукровий діабет.
Період вагітності та лактації.
- Порушення чутливості на ділянці шкіри, що піддається терапії;
- Варикозне розширення вен або тромбофлебіт;
- Рани в зоні застосування парафіну;
- Гнійні інфекції;
- Сихоз;
- Фурункульоз.
- Вагітність і лактація.
  
Ми сподіваємося, що ця стаття виявиться корисною для вас, допомагаючи досягти краси і здоров'я.
Дата: 29.09.2020 12:13 Переглядів: 2063