Воскоплав для депіляції: види і як застосувати

Воскоплав для депіляції: види і як застосувати
Небажані волоски на тілі можуть бути прикрою проблемою для багатьох сучасних дівчат. Ви готуєтеся до особливого виходу, вдягли гарну сукню, взули стильні підбори і нанесли ідеальний макіяж, але ось непрохані гості, волоски, можуть зіпсувати весь вигляд. Результат: замість того, щоб з'явитися у своїй новій сукні, ви знову повертаєтеся до штанів. Ми всі знайомі з цією ситуацією, правда?
Кожна сучасна жінка мріє про ніжну та шовковисту шкіру. Однак часто косметичних засобів для догляду недостатньо. Важливо також позбутися небажаного волосся на тілі. Але як це зробити? Існує безліч способів, але на сьогоднішній день одним із найпопулярніших є воскова депіляція. Ця процедура не тільки ефективна, а й не подразнює шкіру, не залишаючи слідів.

Для проведення воскової депіляції необхідний розплавлений віск, і для цього часто використовують спеціальний пристрій, який називається воскоплавом. Що ж таке воскоплав?


Воскоплав для депіляції: види і як застосувати

Касетний воскоплав - такий воскоплав ідеально підійде для домашнього використання, найзручніший і найбезпечніший. Це невеликий пристрій, у який вставляється спеціальна касета з воском, оснащений роликовим аплікатором. Тобто після нагрівання віск наноситься на поверхню шкіри за допомогою цього ролика, рівномірним тонким шаром розподіляється на потрібній ділянці. Після цього необхідно прикласти тканинну смужку, почекати кілька секунд і відірвати проти росту волосся. Такий воскоплав дає змогу здійснювати процедуру швидко і легко. Коли картридж закінчується, потрібно просто вставити нову касету і продовжувати користуватися приладом.

(5)
89 купили
ID: 10263
146 ₴
(5)
86 купили
ID: 10264
146 ₴
18 купили
ID: 8163
175 ₴

Баночний воскоплав – застосовується для розігріву засобів, поміщеного в банки. Універсальний пристрій, який нагріває не тільки віск, а й парафін. Баночний воскоплав являє собою платформу, приєднану до мережі, всередину якої можна вставити банку з воском. Коли вміст буде повністю розплавлено, його наносять на шкіру за допомогою спеціального дерев'яного шпателя. Відрив застиглого воску з волосинками відбувається руками. Це дуже зручно для використання під час депіляції та парафінотерапії.

228 купили
ID: 7967
292 ₴
116 купили
ID: 7974
410 ₴
60 купили
ID: 8171
410 ₴

Комбінований варіант - універсальна модель, яка містить у собі і картриджний, і баночний тип одночасно. Частіше використовується професіоналами в косметологічних салонах, має гнізда і для банок з воском, і для касет. Він оснащений двома системами управління, дає змогу нагрівати віск різного типу до потрібної температури. Коштує такий воскоплав дорожче за інші типи.


Переваги та недоліки

Переваги: 

- Швидкість нагрівання воску.
- Безпека для здоров'я.
- Компактний і зручний розмір воскоплава.
- Економне енергоспоживання.
- Доступна ціна.
- Можливість транспортування.
- Довгострокове використання.

Недоліки: воскова методика обходиться дорожче, ніж робота епілятора. Для кожного домашнього сеансу потрібен віск і спеціальні тканинні смужки. Сам прилад теж досить дорогий, є моделі дешевші. 


Потужність і ємність

На ринку існують воскоплави з різною потужністю і ємністю:

- Середня потужність: Воскоплави цієї категорії мають потужність від 13 до 40 ват. Це пристрої, які ідеально підходять для невеликих завдань з нагрівання воску або інших матеріалів.

- Висока потужність: У цьому сегменті знаходяться воскоплави з потужністю від 80 до 100 ват. Вони призначені для більш інтенсивного і швидкого нагріву, що робить їх ідеальним вибором для більших завдань.

- Ємність: Воскоплави також розрізняються за своєю ємністю, надаючи обсяг від 400 до 800 мілілітрів. Це дає змогу вибрати відповідний воскоплав залежно від ваших потреб, чи то домашній догляд за шкірою, чи то професійні процедури..


Воски за температурою плавлення

Холодний віск  - найдоступніший і найзручніший спосіб видалення волосся, він не потребує додаткових пристосувань і чудово підходить для самостійного проведення процедури. Випускається частіше у вигляді смужок, які перед використанням досить розігріти руками. Такий метод безпечніший, ніж використання гарячого матеріалу, оскільки немає небезпеки обпектися, але вважається більш болючим і може викликати подразнення чутливої шкіри. Восковими смужками важко видаляти занадто короткі волоски, а неграмотне виконання процедури загрожує появою врослого волосся.

Теплий віск - найчастіше випускається в картриджах з роликом, іноді в банках, і вимагає підігріву перед процедурою. Для підготовки пасти використовують спеціальний нагрівач або водяну баню. Розплавлену до стану в'язкого меду температурою 37-38 градусів масу наносять на шкіру за допомогою ролика або лопатки, потім знімають паперовою або нетканою смужкою. Такі воскові пасти можуть містити різні добавки, які чинять заспокійливу і пом'якшувальну дію на шкіру.

Гарячий віск - якому віддають перевагу майстри в салонах, виготовляється з натуральних природних смол, до яких як добавки додають бджолиний віск, парафін, натуральні олії та екстракти рослин. Гарячий віск підходить для видалення рослинності в делікатних зонах, здатний захоплювати найкоротше і найтонше волосся.
Під час роботи з гарячою восковою пастою шкіра в зоні епіляції прогрівається, пори розкриваються, що зменшує больові відчуття і зводить травмування до мінімуму. Але слід бути акуратним, щоб не обпектися, оскільки температура плавлення маси досягає 50-55 градусів залежно від компонентів у складі.
Після розігрівання до потрібної консистенції у воскоплаві, мікрохвильовій печі або на водяній бані паста наноситься на ділянку шкіри шпателем або лопаткою. Застигаючи на шкірі, вона формує щільну плівку, яка знімається без використання смужок.
Останнім часом популярності набирає плівковий віск, до складу якого, крім звичайних для гарячого воску компонентів, входять каучукові та вінілові полімери. Це надає більшої пластичності - такий матеріал при нанесенні повторює рельєф шкіри, тому здатний більш якісно видалити небажане волосся. Випускається у формі гранул і в банках. Температура готового до застосування плівкового воску - 39 градусів, що дає змогу уникнути опіків.


Воски за формою випуску

Баночний віск - через значний об'єм частіше використовують у салонах із великим потоком клієнтів. У банках випускаються воски різної щільності для обробки різних частин тіла. Для зняття маси зі шкіри використовують смужки з паперу або нетканого матеріалу, які накладають на шар воску, а потім різким рухом зривають проти росту волосся.

Віск у таблетках – варіант баночного, але ніжніший за структурою і не провокує алергічних реакцій.

Віск у гранулах (плівковий) найбільш ефективний для застосування в зоні бікіні, пахв і обличчя. Така форма випуску зручна тим, що легко можна відміряти потрібну кількість матеріалу. Під час його використання не потрібні смужки - він відмінно тримає форму і знімається зі шкіри цільним шматком плівки.
Одна з найпопулярніших форм для самостійного застосування - воски в картриджах. Завдяки спеціальному ролику в конструкції картриджі дають змогу нанести матеріал швидко, рівною тонкою смужкою. Касетний віск потребує розігрівання, тому для його використання необхідний спеціальний нагрівач - воскоплав. Для видалення маси зі шкіри потрібні паперові або тканинні смужки. Такий варіант воску підходить для будь-яких ділянок тіла, склад і добавки слід вибирати, орієнтуючись на зону застосування.

Воскові смужки – зручний варіант у дорозі або на відпочинку, оскільки простий у використанні та утилізації. Така форма економічна - одну смужку можна використовувати кілька разів. Але в ефективності поступається іншим способам - тонкий шар воску на смужці не завжди може захопити коротке волосся.

30 купили
ID: 7961
350 ₴

Воски за призначенням

Універсальний -  використовується для всього тіла, включно з областю бікіні та обличчям.
Для кінцівок, грудей і спини - на цих зонах зазвичай використовують теплий віск, оскільки волоски не такі жорсткі й сидять не дуже глибоко.
Для обличчя - застосовують більш м'який віск, як правило, теплий, зі спеціальним вузьким роликом.
Для зони бікіні та пахв - для депіляції інтимної зони завжди застосовується тільки гарячий віск.


Переваги та недоліки депіляції воском

Переваги:

- Воскова депіляція не займає багато часу. Наприклад, волосся на ногах можна позбутися за 15 хвилин.
- Результат тримається 3 тижні і більше. Звичайно, цей факт залежить від типу волосся і швидкості його росту.
- Ваксинг - досить економічний спосіб депіляції, якщо порівнювати його з салонною епіляцією. Однієї баночки воску точно вистачить на кілька процедур.
- При видаленні волосся воском мінімальний ризик подразнення. 

Недоліки:

- Можуть виникнути болісні відчуття, особливо якщо шкіра чутлива.
- Можлива алергія на віск. Перед застосуванням засобу краще зробити тест на чутливість. Тут ваксинг програє шугарингу.
- Якщо перегріти віск, то можна поранити шкіру. Така травма гоїтиметься довго і принесе багато неприємних відчуттів.
- Під час видалення волосся можна пошкодити родимку або інше шкірне утворення.
До недоліків можна зарахувати і цілий список хвороб, за яких воскова депіляція заборонена: цукровий діабет, дерматологічні захворювання, інфекційні та запальні процеси, проблеми з судинами, варикоз, онкологія. Лікарі також не радять ваксинг вагітним дівчатам.


Методи депіляції

У наш сучасний час депіляція стала незамінною частиною догляду за собою і користується величезною популярністю. Існує безліч методів видалення небажаного волосся, і вибір відповідного способу відіграє важливу роль у запобіганні можливих ускладнень. Добір найкращого методу депіляції є ключовим моментом для кожної людини, оскільки він має відповідати індивідуальним потребам і вподобанням.


Пінцет, бритва та електроепілятори

Волосся можна вищипати за допомогою пінцета, епілятора або збрити. Ці способи недорогі та властиві домашнім умовам, але мають багато недоліків: після бритви "щетина" відростає вже на 3-5 день, і вона має властивості подразнювати шкіру, вищипування викликає больові відчуття.


Ваксинг і шугаринг

Ваксинг (воскова депіляція) і шугаринг (цукрова депіляція) - способи, які можна використовувати влітку. 
Віск допомагає позбутися волосся швидко, а ефект від депіляції зберігається протягом двох - чотирьох тижнів. 
Такий спосіб депіляції найкраще довіряти кваліфікованим майстрам салонів краси. Але, якщо ви не маєте такої можливості, процедуру можна провести самостійно в домашніх умовах. У будь-якому косметичному магазині продаються готові воскові смужки для різних зон.
Для депіляції всіх зон, крім ділянок бікіні та пахв, вам цілком підійде віск у касетах. Для того, щоб провести процедуру, досить нанести віск по росту волосся на необхідну ділянку, приклеїти зверху бандажну стрічку, а потім різко зірвати стрічку строго проти росту волосся.
Шугаринг можна назвати одним із найкращих способів депіляції, адже цукрові пасти мають натуральний склад, вони гіпоалергенні. У домашніх умовах таку процедуру складно здійснити, але тим не менш можливо. Для цього буде необхідний цукор у картриджі та тканинний бандаж. Варто зазначити, що техніка шугарингу прямо протилежна техніці воскової депіляції, склад потрібно наносити проти росту волосся, а знімати його потрібно строго за ростом волосся.
Що стосується депіляції таких ділянок, як зона бікіні та пахв, все ж краще довірити кваліфікованим фахівцям депіляції.
До плюсів цих методів можемо віднести повне видалення волосся з цибулинами. Нові волоски починають рости через 2-4 тижні, щетина не з'являється. Серед мінусів це боляче, висока ймовірність врослого волосся, подразнень, набряків і алергії, не можна застосовувати за варикозу.


Фотоепіляція та лазер

Дієві методи - це фото та лазерна епіляція. Рослинність видаляється за допомогою спеціальних приладів під контролем фахівця. Такий спосіб депіляції можна здійснити тільки в салонах за допомогою кваліфікованих фахівців. Це коштує дорого, але майстри обіцяють повне припинення росту волосків після кількох процедур. Однак результат перекривається безліччю протипоказань і побічних ефектів: влітку не рекомендується застосовувати ці методи, тому що заборонено контакт шкіри з сонцем, процедура може бути дуже болючою і вимагати застосування знеболювальних ліків, дерматологи попереджають про можливість розвитку онкозахворювань шкіри після лазерної та фотоепіляції.


Використання кремів для депіляції

Видалення непотрібної рослинності кремом - безболісний і недорогий спосіб. Такий метод можна використовувати в домашніх умовах. Результат такої депіляції залежить від складу і якості обраного засобу. Практика показує, що креми для депіляції в змозі боротися тільки з тонким і м'яким волоссям, грубу щетину вони просто "не візьмуть".
Професійні креми м'яко видаляють волоски, містять вітаміни й олії для шкіри, які зводять до мінімуму появу подразнень. 


Засоби, що застосовуються до депіляції

Засоби, що використовуються перед процедурою, обов'язкові до застосування. Кожен майстер зобов'язаний мати у своєму розпорядженні щонайменше гель до депіляції і тальк до депіляції. 

Завдання гелю до депіляції - підготувати шкіру:

- очистити, знежирити і продезінфікувати.
- зменшити час депіляції за рахунок кращого зчеплення пасти з волосками.
- розширити гирло волосяного фолікула для кращого проникнення пасти.
- отримати легкий знеболювальний ефект: у складі присутній охолоджувальний ментол або інші подібні компоненти.

Особливу важливість серед засобів до депіляції має тальк, який застосовують після гелю, перед нанесенням цукрової пасти. Його використання - обов'язкова частина процесу з видалення волосся, що виконується професійним майстром. Тальк прибирає надлишки вологи і шкірного жиру, піднімає волоски, служить захисним прошарком, оберігаючи шкіру від травмування. Дрібнодисперсна структура тальку не забиває пори, сприяє швидкому і комфортному проведенню процедури.


Засоби після процедури депіляції

Будь-яка процедура видалення волосся викликає мінімальне почервоніння, а у деяких і зовсім подразнення. Тому після процедури дуже важливо правильно доглядати за шкірою. Компоненти, що входять до складу лосьйону після депіляції, забезпечують захист шкіри в цей період, пом'якшують її та заспокоюють, закривають пори, не даючи змоги бактеріям викликати запалення. Не тільки тальк, засоби до і після депіляції, а й подальший домашній догляд зробить процес видалення небажаного волосся досконалим. Регулярне використання кремів і олій зволожить шкіру, зробить її м'якою, перешкоджатиме вростанню тонких волосків і сповільнить їхній ріст. Засоби, що застосовуються комплексно, зроблять процедуру депіляції безболісною і швидкою, без подразнення і почервоніння, одночасно подарувавши вам можливість мати здорову, чуттєву і шовковисту шкіру.

Після процедури депіляції, необхідну ділянку обробляють доглядовим засобом. Тут розрізняють кілька видів засобів, призначених для різних зон:

- Після депіляції рук і ніг у весняно-літній період потрібно використовувати більш легкі текстури, наприклад лосьйони.
- У зимовий період на великі поверхні краще використовувати олію після депіляції, оскільки вона живить і насичує шкіру мікроелементами. 
- Для чутливих зон краще використовувати кремоподібні текстури, оскільки вони добре зволожують шкіру. Особливо добре використовувати емульсію, вона перешкоджає втраті вологи.

Після будь-якого способу видалення волосся шкіра травмується і стає дуже чутливою. Візьміть на замітку кілька простих правил і дотримуйтесь їх протягом доби після процедури:

1. Не можна відвідувати: сауну, басейн, спортзал, солярій, пляж, купатися в озерах і річках, лежати у ванні (душ можна), масажний кабінет, СПА-процедури (обгортання).
2. Після депіляції в зоні бікіні бажано день утриматися від інтимної близькості, а замість води підмитися антисептичними засобами.
3. Після душу необхідно наносити зволожувальну емульсію або лосьйон, для підтримки водного балансу шкіри, відновлення ліпідного шару. М'яка і зволожена шкіра легко пропускає стоншене волосся під час росту.
4. Не наносити дезодорант на депіліровані зони. Особливо одразу після процедури! Він може викликати подразнення, свербіж і сухість шкіри.
5. Рекомендується не носити тісний і синтетичний одяг у перші дні після процедури.
6. Не засмагати! Сонячні ванни можуть стати справжнім кошмаром для шкіри після депіляції - призвести до запалення і навіть опіків.

Сподіваємося, що прочитавши цю статтю, ми допомогли вам розібратися у всіх необхідних нюансах.
Дата: 28.09.2020 13:19 Переглядів: 2384