Види восків для депіляції

Види восків для депіляції
Воски для видалення волосся пропонуються в широкому асортименті, що відрізняється за безліччю параметрів, одним з яких є температура плавлення воску.

Воски можуть бути класифіковані на основі їхньої температури плавлення:

  • Холодний віск;
  • Теплий віск;
  • Гарячий віск;


Холодний віск - чудове рішення для видалення небажаного волосся, оскільки не потребує спеціальних пристроїв для нагрівання. Зазвичай він пропонується у двох формах: у вигляді готових воскових смужок або в тубі. Готові смужки просто потрібно підігріти між долонями, розділити і прикласти до шкіри з волоссям, а потім зробити різкий рух, щоб видалити смужку проти росту волосся. Цей метод дуже зручний і простий у використанні, забезпечуючи ефективне видалення волосся.


Теплий віск зазвичай постачають у спеціальних касетах із роликом, хоча іноді можна зустріти його і в банках. Для використання потрібне попереднє нагрівання. Для розігріву воску часто застосовують спеціальні касетні воскоплави або водяні бані.

Коли віск досягає стану в'язкого меду після розігріву, його наносять на шкіру за допомогою ролика або спеціальної лопаточки, залежно від того, яка форма пакування воску використовувалася (касета або банка). Потім, для видалення воску, застосовують паперову або неткану смужку.

Для досягнення більш гладкого і ефективного результату, важливо правильно розігріти віск до потрібної консистенції і точно нанести його на шкіру, дотримуючись інструкцій і техніки, рекомендованих виробником. Це допоможе домогтися найкращого досвіду воскової епіляції.


Гарячий віск - найулюбленіший для професійних майстрів з ваксингу. Йде в брикетах, таблетках, пластинах і в гранулах. Потребує розігріву від 37-40 до 50-55ОС залежно від складу. Для розігріву необхідний спеціальний воскоплав, мікрохвильовка або водяна баня.

Наноситься він на шкіру лопаткою або шпателем. Видаляється після застигання без використання смужок, він сам по собі утворює пластичний тонкий коржик, що не розтягується і не рветься і добре утримує волосся. Тому його ще називають плівковим воском для депіляції: він під час застигання на шкірі утворює щільну плівку, яка видаляється одним шматком.

У банках віск зазвичай поставляється зі зручною спеціальною ручкою, яка полегшує процес вилучення воску з воскоплава або водяної бані. Це дає змогу використовувати віск без особливих зусиль і надає додатковий комфорт під час його застосування.

Якщо йдеться про плитки воску, то їх слід зберігати в місці, недоступному для дітей, оскільки зовнішній вигляд воску може плутати його зі звичайним шоколадом. Це важливо, щоб уникнути випадкового вживання воску дітьми, які можуть помилково прийняти його за солодку їжу.

Жодної особливої різниці між восками в банках, таблетках або гранулах немає. Застосування тієї чи іншої форми розфасовки воску залежить від обсягів роботи, які ви плануєте проводити за одну процедуру.

Якщо ви плануєте видалити вусики над верхньою губою, вам буде потрібно всього кілька гранул воску. Однак, якщо ви збираєтеся видалити волосся на грудях, спині та ногах, то рекомендується підготувати достатню кількість воску. У цьому разі варто розігріти цілу банку воску і мати ще одну в запасі на випадок необхідності.
Дата: 23.07.2019 16:35 Переглядів: 3845