Як вибрати гребінець для волосся?

Як вибрати гребінець для волосся?
Для кожної людини гребінець є одним із найзвичніших інструментів для догляду за волоссям, що застосовується щодня. Але, на жаль, рідко замислюємося про правильний вибір цього невід'ємного аксесуара. Однак варто зазначити, що правильний вибір гребінця має величезне значення для стану і зовнішнього вигляду вашого волосся. Сучасний ринок пропонує величезну різноманітність типів гребінців, кожен з яких призначений для конкретних цілей. Деякі з них призначені виключно для створення укладки, інші підходять для фарбування, а треті ідеально підходять для щоденного використання. Давайте розберемося докладніше, для чого призначені різні види гребінців.


Гребінець гребінь

Гребінь являє собою старовинний різновид гребінця, який використовували наші предки протягом довгих століть. Існує безліч різних типів гребенів, кожен з яких призначений для певних завдань і цілей:

- Гребінь з рідкісними великими зубцями ідеально підходить для дбайливого розчісування мокрого волосся. Цей інструмент акуратно розгладить ваші пасма, мінімізуючи можливість пошкоджень.

- Гребінь з густими зубцями ідеально підходить для повсякденного використання, особливо на короткому волоссі. Завдяки своїй щільній структурі зубців, він забезпечує легкість і комфорт під час гладкого розчісування волосся і виділення окремих пасом.

- Для укладання кучерявого волосся ідеально підійде гребінь з вузькими зубцями, які мають досить значну довжину і середню товщину.

- Гребінь з ультратонкою ручкою ідеально підходить для ретельного поділу волосся на окремі пасма. Цей інструмент знаходить широке застосування в процесах фарбування, мелірування, завивки, а також під час створення стильних зачісок з акуратними проділами.

- Гребінь з довгими і вузькими зубцями призначений для більш ефективного начісування або розчісування.

- Гребінь із середньою частотою зубців ідеально підходить для повсякденного використання, а також для розподілу стайлінгових продуктів або нанесення масок на волосся.

- Гребінь із зубцями різної довжини використовується для майстерності у створенні об'ємних і текстурованих зачісок.


Масажний гребінець

Цей вид гребінців вважається найбільш поширеним. Масажні щітки дуже зручні у використанні та підходять для всіх типів волосся. Головною їхньою перевагою є те, що вони одночасно розчісують локони і масажують шкіру голови. Такий масаж прискорює циркуляцію крові, що сприяє поліпшенню росту і стану волосся. Якщо подібний гребінець виготовлений не з натуральної щетини, то на кінцях його зубчиків обов'язково мають бути невеликі кульки. Це необхідно для того, щоб уберегти шкіру від пошкоджень. Також гребінець-щітка для волосся корисний тим, що рівномірно розподіляє по ньому шкірне сало, тим самим перешкоджаючи швидкому забрудненню. Однак її необхідно з обережністю застосовувати людям, схильним до жирності шкіри голови, оскільки вона здатна тільки посилити цю проблему. При цьому для товстого сильного волосся краще підбирати жорсткі щітки, для тонкого - м'які.


Гребінці для укладання волосся

Існує різноманітність видів гребінців, призначених спеціально для укладання волосся. Кожна з них розроблена з урахуванням конкретних потреб і стилів укладання, і має свою унікальну форму і функціональність.

- Брашинги — це гребінці круглої форми. Їхній корпус і зубці можуть бути виготовлені з різних матеріалів, наприклад, вони можуть мати пластмасову, металеву або керамічну основу, бути з натуральною або штучною щетиною. Брашинги використовують для створення об'єму біля коріння, підкручування пасом всередину або назовні, і формування великих завитків. Вони мають різний діаметр, величина якого підбирається відповідно до довжини локонів. Наприклад, гребінець для довгого волосся має найбільший діаметр, для волосся довжиною до плечей - середній, ну а для короткого краще використовувати невеликий круглий гребінець. Також брашинги з маленьким діаметром можна застосовувати як допоміжний інструмент під час випрямлення пасом праскою.

- «Скелетна» гребінець прекрасно підходить для сушіння локонів феном. Спеціальні отвори в його корпусі дають змогу добре циркулювати повітрю, оберігаючи від опіків шкіру голови, а великі рідкісні зубці акуратно розділяють сплутані локони. Також за допомогою цього гребінця можна створювати прикореневий об'єм. Його застосовують для волосся різної довжини і структури.

- Напівкруглий гребінець – дев'ятирядка часто використовується на завершальному етапі укладання. Вона має дев'ять рядів зубців, розташованих на значній відстані один від одного, що забезпечує хороше зчеплення пасом. Нею дуже зручно укладати чубок і кінці волосся. Але особливо вона гарна для стрижок типу "боб".
Дата: 23.07.2019 14:07 Переглядів: 969